Kooriku kõrbemine:
Põhjused:
- Küpsetuskambri ebaühtlane küpsetamine, liiga pikk küpsetusaeg.
- Kahvatu koorik: külm ahi, lühike küpsetusaeg.
- Tumedad laigud või mullid koorikul:
Tainaku ülalt liigne kuumutamine. Taigen on noor ja vähe käärinud.
- Liiga pehme ja liiga tugev koorik:
Vedel taigen - hapu taigen
Liiga niiske taigen - taigen on kuivanud.
- Liiga ümar ja liiga lame.
Liiga vähe kerkinud - ülekerkimine
liiga kuum ahi - jahe ahi
kuiv taigen - vedel taigen
Toote liiga väike maht:
Kerkib liiga vähe
vähe juuretist
kuiv tihe taigen
Ebaühtlane sisu:
- liiga kaua kerkinud taigen
- liiga kuiv taigen
- liiga vedel taigen
Nätske sisu:
- lühike küpsetusaeg
- liiga palju vett
Rukkileib:
Rukkijahu kliisterdub 52-55°C
Langemisarv 150-170s
Juuretise temperatuur 27-29°C; kääritusaeg 45-55 minutit.
Keet: Keedis:
suhkrustamine 65° - keev vesi
Rukkitaigen: juuretis
vesi
jahu
sool
(pärm)
(keet)
lisandid
Kerkimine: temperatuur: 30-40°C
niiskus: 60-70%
aeg: 40-120 minutit
Küpsetamine: temperatuur: 260°C (ahju pannes 230°C)
aeg: 50 minutit
Leiva sisu temperatuur: 94-97°C
Vormitoode või põrandatoode.
Otsing sellest blogist
UUS!!!
Oligotseen
Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Oligotseen on kro...
esmaspäev, 25. veebruar 2019
Toote kvaliteedivead
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Muusika astmed ei ole noodid. Astmete redel algab 1. astmest ja lõppeb 8. astmega. Kõikide helistike heliredel algab 1. astmest. Astmetel...
-
EESTI RAHVAKALENDRI PÜHAD: JAANUAR Talvine kalapüük Mootse talus . ERA, Foto 17846. Kolmekuningapäev (6. I) Nuudipäev (7. I)...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar