Otsing sellest blogist

UUS!!!

Talv

Talv  on külm  aastaaeg , mis on väljendunud eriti selgelt  parasvöötmes , vähem  lähistroopikas  ja  arktilistel  aladel. Talvele on iseloo...

teisipäev, 12. märts 2019

Teisipäev 12. märts 2019

Täna oli koolipäev. Ma läksin täna viimase tunni üsna alguses koolist ära. Ma läksin ära, sest mul oli vaja laulma minna. Meil, Elva Meeskooril, oli täna teine ettelaulmine. See toimus Tartus ja kestis 3 tundi. Kõigepealt, enne ühisproovi oli loosimine. Koorid loosisid oma laulupeo repertuaarist välja ühe loo, mida nad pidid lisaks kohustuslikule ärategemise laulule laulma. Meie saime selleks looks "Vanaisa", mida laulupeol lauldakse koos poistekooridega, lisaks oli see lugu ka koos klaverisaatega. Meil oli kõvasti õnne, sest loosis olid ka palju raskemad laulud.
Ettelaulmisele eelnes ühisproov, kus me laulsime läbi kõik laulupeol lauldavad laulud, mille üheks osaliseks on meeskoor.
Ühisproovis lauldi ka laulu „Mu Arm“, mida meeskoorid pidid ette laulma esimesel ettelaulmisel ja, mis seetõttu loosilaulude hulgast välja jäeti. See oli ainuke laulupeo laul, peale Ärategemise laulu, mida ei pandud loosi.
Ettelaulmisel laulsime me kõigepealt laulu „Vanaisa“ ja pärast seda laulsime me kohe ka laulu „Ärategemise Laul“. Mõlemad lood läksid päris hästi, sest me saime laulupeole. Täpsemaid punkte ja hinnanguid ei oska ma praegu öelda. See saadetakse hiljem koorijuhtidele meiliga, kes selle hiljem võib-olla mulle edasi saadab.
Aga nüüd ma siis lõpetan ning kohtumiseni juba Tallinnas 2019. aasta Üldlaulupeol „Mu Arm“.
Tšau.
#Laulupidu 2019
#Elva Meeskoor