Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 5. september 2023

Hotel California tõeline lugu

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Eagles`i "Hotel California" tõeline lugu

Eagles'i Hotel California: tõeline lugu

(Image krediidi: Getty Pildid)

Eagles vabastatakse Hotel California detsembril 8, 1976, kaks nädalat pärast Sex Pistols 'Anarchy Suurbritannias. Pinnal ei saanud sa kahte plaati diameetriliselt rohkem vastu – või võiksite? Tol ajal punk tundus mõeldud puhuda meeldib Eagles ja nende mahe maa-rock vibes puhastada vett. Aga lähemal vaatlusel oma viienda stuudioalbum - ajastu juhtiv videolaenutus MOR behemoth koos Fleetwood Mac's Kuulujutud - näitas bänd pettunud poliitiliste ja sotsiaalsete arengute, kolis pakkuda kriitikat kommertsialismi ja liig.

Tahad nolki? Need viis "keskklassi lapsed Midwest"(Don Henley) tuli mitte jätkata läänerannikul müüt, kuid matta see. See võis olla epitoom muretu freeway rock, kuid Hotel California oli tume asi, ja kindlasti melanhoolia jaoks mega-müüja (siiani album on müünud 32 miljonit eksemplari ja lugedes). Kui kuulujutud üksikasjalikult jaotus suhteid Mac, Hotel California lahkanud peika unistus, lammutades mõiste LA nagu mõned päikese suudeldud Utoopia.

"Mul oli renditud maja rannas Malibu sel suvel ja olime kirjalikult laule, mis pidi saama Hotel California album," kitarrist ja laulukirjutaja Don Felder ütles kitarrist Magazine laulu loomist. "Me tahaks lihtsalt tulla üks neist nights, mis oli väga edukas rekord meile, kuid me olime all relv tulla palju ideid, nii et mul oli kokku pandud reel öelda 16 või 17 laulu visandid - selles vähe reel-to-reel nelja-track TEAC lindistuse minu tagasi magamistuba. Ja ma istusin juulis diivanil - äralõigatud pükstes, t-särgis ja plätudes – mängisin kitarri ja lihtsalt lollitasin selles malibu renditud rannamajas.

Ma vaatasin läbi California päikesepaiste vahuveini Vaikse ookeani ja mu kaks väikest last mängisid liiva kohta kiik sätestatud minu ees, ja ma lihtsalt hakkas mängima neid akorde - et sissejuhatav areng. Ma mängisin seda ikka ja jälle. Ja ma mõtlesin, et ma pean seda salvestama, enne kui ma selle unustan.

"Ja nii ma jooksin mu tagasi magamistuba ja sisse lülitatud TEAC ja mängis umbes viis korda läbi akordi progresseerumise, siis lülitati see välja ja läks liituda minu lapsed."

Hotel California oli mainstream USA raadio, mida Bohemian Rhapsody oli Uk sort - näiliselt liiga pikk number, mis murdis hallituse ja sunnitud programmeerijad anduma kunstnike loominguline kaibjad vaatamata piirava (kolm minutit) formaadis. Ja kitarrisoolo pole paha. Sageli hääletas parim kitarr soolo kogu aeg - duking see läbi Trepp Taevastop kohapeal, tavaliselt - see on enamasti Felder tööd.

"See oli esimene album Joe ja mina, kus me võiksime teha mõned harmoonia kitarri kraami ja kaubanduse off soolod, ja ma tahtsin kirjutada midagi, mis oleks mõned huvitavad kitarri kraami," ütleb Felder. "Nii et ma peaaegu dubleeritud kõike, mida sa kuuled rekord nüüd see väike nelja-track stuudio, välja arvatud paar Walsh lakub lõpus."

Felder salvestas selle demo laulust terve aasta enne seda, kui bänd albumi salvestas. "Ma tegin sellest kiire segu, panin selle kassetile koos ülejäänud 16 lauluga, andsin sellest koopia kõigile bändis ja ütlesin: "Kui keegi on huvitatud kirjutamisest või lõpetamisest, siis anna mulle teada". Andsin koopia Randy [Meisner], Joe ja Don Henley. Siis, paar päeva hiljem, sain kõne Henley ja ta ütles: "Ma kinda nagu üks, mis kõlab nagu Mehhiko reggae laul - selline Hispaania asi " - ja ma teadsin, mis lugu ta rääkis koheselt. Me hakkasime sellest rääkima ja Don ja Glenn mõtlesid selle mõtte välja..."

Eagles: (L-R) Don Felder, Joe Walsh, Don Henley, Randy Meisner, and Glenn Frey

Kotkad: (L-R) Don Felder, Joe Walsh, Don Henley, Randy Meisner ja Glenn Frey (Image krediidi: Getty Pildid)

Aga kui ta ilmus salvestus istungid, Felder hakkas mängima erinevat soolo, ainult trummar Don Henley helistada peatada menetluse ja nõudma ta mängida täpselt sama asi, mida ta oli teinud demo. "Don Henley ütles: "Stopp, see pole õige." Ja ma ütlesin: "Mida sa mõtled, et see pole õige? Me lihtsalt tõstame need soolod üles." Ta ütles: "Ei, ei, ei, sa pead mängima neid täpselt nagu see, mis on teie demo." Felder tuli leida demo ja siis "istuda stuudio ja uuesti õppida, mida ma juba mänginud aasta enne seda."

Et ta müüs nii suurtes kogustes ütleb palju umbes 1976 kuulajad soov annus realism oma rock'n'roll, isegi kui suur enamus pigem kohaletoimetamise süsteem oleks mellifluous akustiline-elektriline pehme rock kui raucous punk.

Mitte, et Hotell California on lihtsalt mingi tuuline pop. Võtke oma unikaalse klassifikatsiooni: riik reggae, keegi? Kas ühes laulus on kunagi olnud nii ebatõenäoline vastandite kokkupõrge? Aga samas, kas kunagi on olnud kaks rida - "Pimedas kõrbes maanteel, jahe tuul mu juuksed" - nii esilekutsuv koht ja miljöö? See on tume pool California unistus kirjutada suur - kuigi see oli kirjutatud viis mitte-põliselanikud.

"Me rääkisime sellest, et keegi bändist ei olnud Californiast," ütleb Felder. "Me kõik sõitsime öösel Californiasse ja silmapiiril võisid sa näha Los Angelese tulesid umbes 100 miili kauguselt, kui te esimest korda lähenete. Ja sul on kõik need pildid, mis on meelt: palmipuud ja filmi tähte ja edu ja Hollywood Boulevard - kõik need pildid California. Ja Henley ütles, et oleks hea mõte kirjutada see laul mõiste California, liialdusi Hollywood ja kõik see kraam. Nii et tema ja Glenn [Frey] võttis lugu ja jooksis ära ja hakkas kritseldus ära padjad ja tulid välja, mida ma arvan, on mõned lihtsalt suur lyrics.

A Hotel California 7" single

Hotell California 7" ühene

"Henley hiilis kassetidega minema ja täitis legaalsed padjad täis sõnu ja siis tulid ja laulavad, ja see oli nagu: "Vau, see on fantastiline". Ja nii palju loomingulisi asju toimus väljaspool [salvestus] ruumi."

Muidugi, istungid ei olnud ilma nende pingeid. "Pinge oli, mida laulud ei kavatse olla rekord - seal oli ka mõned pinged umbes inimesed on tõesti hilineb istungid, sest nad ei ilmu kuni 14:30 või 15:00," mäletab Felder. "Nii et see oli lihtsalt inimeste ärritusi rohkem kui pingeid loominguline kraam. Aga seal oli paar korda, nagu siis, kui me lõpuks lõpetanud rekord ja meil oli taasesituse poole plaadifirma. Nad olid juba kuid meie uksel peksnud ja me ütlesime: "Sa saad selle, kui see on tehtud".

"Nii et me lõpuks kutsus neid üle ja panna kahe-track kõik segud ja ma arvan, viimane laul asi, ajal, oli Hotel California. Henley pööras ümber ja ütles: "See on meie esimene singel". Ja ma ütlesin: "Jumal, ma arvan, et see on vale: see on vale formaat raadio - see on kuus minutit pikk, sa ei saa tantsida seda ja see peatub keskel. Me peame välja panema midagi sarnast ühega neist öödest,mis on suunatud raadiole – alla kolme minuti ja 30 sekundi". Ta ütles: "Ei, see on kõik".

"Ma ei ole kunagi osutunud nii imeliselt vale [naerab]. Oli aegu, mil me ei nõustunud otsuste ja asjadega, aga tal oli õigus [sellest]."

Laul on siin: (You Tube)