Otsing sellest blogist

UUS!!!

Astronoomilised aastaajad

Astronoomilised aastaajad  on perioodid, milleks jaotatakse  päikeseaastat  Maa liikumise järgi  päikeseseisakutes  või  võrdpäevsustes . Ne...

esmaspäev, 23. november 2020

Valge Tantra Jooga

Valge Tantra Jooga on üks Kundalini jooga harudest.

Valge Tantra

Valge Tantra Jooga on lahutamatu osa kundalini jooga kogemusest. On aga üks oluline erinevus - Valge Tantra Jooga peab olema juhendatud Mahan Tantriku poolt. Valge Tantra Joogat tehakse grupimeditatsioonina paarides. Istutakse näoga vastamisi ja järgitakse meditatsiooni juhiseid, mis tulevad videoekraanilt joogi Bhajanilt (Mahan Tantric). Päeva jooksul tehakse 6-8 kriyat/meditatsiooni, mis sisaldavad endast kindlat joogaasendit ja/või käteasendit; silmade fookust ja/või mantrat. Meditatsioonide/kriyade pikkus varieerub 11 minutist kuni 62 minutini. Iga meditatsiooni/kriya vahel on puhkepaus.
Mida Valge Tantra Jooga annab? Valge Tantra Jooga on suurepärane vahend alateadlike programmide ja mustrite vabastamiseks ning puhastamiseks. Pärast ühepäevast Valge Tantra Jooga praktiseerimist on meel puhas ja selge; arusaamine endast ja elust muutub; inimene tunneb end vaba, rõõmsa ja teadlikumana.

Ei ole erilisi nõudeid või eeltingimusi selleks, et võtta osa Valge Tantra Joogast. Küll on aga oluline riietuda valgesse ja katta oma pea. Kuna meditatsiooni ajal on jalad paljad, siis on soovitav panna jalga midagi sellist, mida saad kergesti jalast ära võtta. Istumise alla võta kas lambanahk või tekk ning lõdvestuse ajaks on samuti soovitav end kerge tekiga katta. Kuna tegu on puhastusprotsessiga, siis võta kindlasti kaasa ka vesi.
Kes on Mahan Tantric? Joogi Bhajan sai Indias kundalini jooga meistriks 16-aastaselt; läände saabus ta 1969.aastal. 1971.aastal omistati talle Valge Tantra Jooga Meistri ehk siis Mahan Tantriku õigus ja volitused, kuna tollane Mahan Tantric - Lama Lilan Po (Tiibetist) lahkus oma kehast. Iidsetest aegadest on Valge Tantra Joogat antud edasi vaid õpetajalt õpilasele ja läbi aegade on maailmas olnud vaid üks Mahan Tantric. Joogi Bhajan oli Mahan Tantricutest esimene, kes otsustas, et Valge Tantra Jooga võimast elamust saavad kogeda kõik, kes soovivad.
Valge Tantra Joogat on võimalus praktiseerida erinevates paikades üle maailma.