Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotograafia ajalugu

Fotograafia – ajalugu Mis on fotograafia? Fotograafia  tuleb kreekakeelesetest sõnadest  phōs  (valgus) ja  gràphein  (kirjutama). Enne kui ...

neljapäev, 29. juuli 2021

Veenuse projekt

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
See postitus räägib majandusest. Täpsemalt ühest organisatsioonist, kes tahab muuta praegu kehtivaid majanduse toimemehhanisme ja majandusloogikat.
Veenuse Projekt (inglise The Venus Project) on organisatsioon, mis pakub välja teostatava plaani aktiveerimaks sotsiaalse muutuse-- holistliku ülemaailmse sotsiaalmajandusliku süsteemi, mille nimi on Resource Based Economy e RBE (eesti keeles ressursipõhine majandus.) See töötab rahumeelse ja jätkusuutliku ülemaailmse tsivilisatsiooni suunas. See kirjeldab alternatiivset pingutust suunas, kus inimõigused pole ainult avaldus paberil, vaid ka eluviisiks.
TVP esitleb alternatiivset visiooni jätkusuutliku maailma tsivilisatsioonina, erinedes kõikidest poliitilistest, majanduslikest ja sotsiaalsetest süsteemidest, mis on varem eksisteerinud. See kujutleb aega lähitulevikus, kus raha, poliitika, oma- ja rahvushuvid on enda aja ära elanud. Kuigi see visioon võib näida idealistlikuna, rajaneb see aastatepikkusele õppimisele ja eksperimentaalsele uurimusele. Selle koguulatus algab haridusest, transpordist, puhtast energiast kuni täielike linna süsteemideni.
Paljud inimesed arvavad, et vaja on kõrgema tähendusega eetilisi standardeid ja rahvusvaheliste seaduste ning lepingute kehtestamist, et tagada jätkusuutlik ülemaailmne ühiskond. Isegi kui kõige eetilisemad inimesed kogu maailmast valitaks poliitilisele ametikohale, siis ilma piisavate ressurssideta oleks meil samad probleemid nagu tänagi. Nii kaua, kuni vähesed rahvused kontrollivad enamust maailma ressurssidest ja kasum on kokkuvõtteks, ühesugune sündmuste kordumine on valdav.
Samal ajal kui ülemaailmsed väljakutsed ja teaduslik informatsioon vohab, rahvused ja inimesed vaatavad näkku ühistele ohtudele, mis ületavad rahvuslikke piire. Ülerahvastatus, energia ja vee nappus, kliima muutus ja ebakindlus, keskkonna saastamine, majanduslik katastroof, kontrollimatute haiguste levik ning tehnoloogiline tööpuudus tingitud masinate võimekusest ohustavad meid kõiki. Ehkki paljud inimesed on pühendunud nende probleemide leevendamisele, siis meie sotsiaalsed ja keskkonnaalased probleemid jäävad ületamatuteks, seni kuni vähesed mõjuvõimsad rahvus- ja finantshuvid säilitavad kontrolli maailma üle ning tarbivad enamuse ressurssidest ja rahaline süsteem on valdav.
Kui me tõeliselt soovime panna lõpu meie käimasolevatele rahvusvahelistele ja sotsiaalsetele probleemidele, siis peame kuulutama Maa ja selle ressursid kõigi inimeste ühiseks päranduseks.
Maa on külluslik ja rikkalike ressurssidega. Meie tavapärane praktika läbi rahalise kontrolli pole enam asjakohane ja on edasist ellujäämist takistav. Täna meil on kõrgelt arenenud tehnoloogiad, aga meie sotsiaalne ja majanduslik süsteem pole sammu pidanud meie tehnoloogilise võimekusega. Me suudame lihtsalt luua küllusliku maailma kõigile, teenijaseisusest ja võlast vaba, rajatud Maa ressursside kandevõimele. Koos intelligentse ja inimliku teaduse ning tehnoloogia rakendusega, saavad Maa inimesed juhendada ja kujundada meie ühist tulevikku samal ajal kaitstes keskkonda. Meil pole piisavalt raha, et saavutada seda kõike, kuid meil on rohkem kui piisavalt ressursse.