Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 7. veebruar 2023

mõtteid raamatust „Minu Elu Kutse“

Mõned minu mõtted, mis ma sain lugedes Harald Lepiski ja Roland Tokko raamatut „Minu Elu Kutse“.
Raamatust lühidalt:
Enamik raamatust räägib Haraldi Elu kutse leidmise loo. Ta räägib sellest, kuidas ta jõudis esinemiskartusest paljude inimeste ees esinemiseni. Ta on justkui kogemusnõustaja, kelle juttu on lisatud ka mõned õpetused ja tarkused ning elu kutse leidmise poole suunavad tegevused.
Raamatu teine ja lühem osa räägib üldisemalt sellest, kuidas püüelda oma unistuste poole, kuidas leida oma kirg ja oma elu kutse. See on Rolandi elu kutse leidmise õpetus. Mina leian, et see teine osa on elu kutse leidmisel väga hea abivahend ning aitab inimesi rohkem kui esimene osa. Vähemalt minuga on nii. Kuigi teine osa räägib rohkem teoreetiliselt sellest, kuidas elu kutseni jõuda, siis on seal ka praktilisi õpetusi. Seda eriti lõpupoole. Ta räägib näiteks sellest, kuidas hirmudest jagu saada. Selles osas on ka viited Rolandi eelmisele raamatule („12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma“), mis võib arusaamist natukene takistada. Samas on see hea turundusnipp.
Tarkused:
Mõtted, et sa suudad seda (teha) või sa ei suuda seda (teha) - sul on mõlemal juhul õigus.
Proovi ja katseta erinevaid asju, ainult nii saad teada oma elu kutse.
Ära karda ebaõnnestuda ja eksida.