Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

reede, 16. detsember 2022

Sotsiaalse kollapsi 5 faasi (maailmalõpu stsenaarium)

Sotsiaalse kollapsi ehk maailma lõpu 5 faasi on:
Enne  kui ma hakkan seda kirjutama, siis ma mainin ära,et see info on arvamus ning see ei pruugi olla tõene.
1.Rahanduslik  kriis
Ka majanduskriis. Maailma majandus lõpetab kasvamise ning ei tõusegi enam kunagi. Selle tulemusena raha väärtus langeb ning inimesed saavad vähem raha, samas langevad ka hinnad. Lõpuks langeb ka kogu rahandus- ehk pangandussüsteem ja raha kaotatakse käibelt. See tekitab taas naturaalmajanduse (kaup kauba vastu vahetamise majandus), mis omakorda on suur tagasiminek, sest osad kauba hind määratakse vahetuskauba kaudu, kuigi see sama kaup võib olla haruldasem (ja seetõttu ka väärtuslikum) kui see, mis ta vastu saab.
2.Kaubanduslik kriis
Kaubanduslik kriis seisneb eelkõige selles, et kõigepealt kaovad suured ja pikad kaubareisid teiselepoole maailma, mistõttu ei jõua teisel pool maailma loodud kaup meieni. Järgmiseks kaovad suured ookeaniületused ja ka teisel pool ookeani tehtud kaup ei jõua meie inimesteni. Siis kaovad kõik välismaal toodetud kaubad, millele järgneb knende kaupade kadumine, mis ei ole loodud meie lähiümbruses. Ning lõpuks kõigi selliste kaupade kadumine, mis ei ole toodetud minu kodus.
3. Valitsuskriis
See on tegelikult juba alanud. Loodetavasti pööratakse see tagasi.
Kõigepealt keeratakse mingi maailmajagu sellest väljaspool asuvate inimeste jaoks lukku. Sellele järgneb riigi välismaalastele sulgemine. Siis tuleb välismaalaste riigist väljasaatmine. Sellele järgneb riigi teatud regioonide sulgemine. Siis algab inimeste vabaduste kaotamine. Sellele järgneb teisitimõtlejate ja teiste vaenulike inimeste ja organisatsioonide tagakiusamine. Sellele järgneb totaalne kontroll inimeste üle ja inimeste sulgemine hoonetesse, muuhulgas ka ranged reeglid lubatud ja lubamatu kohta. 
4. Tsivilisatsiooni kokkuvarisemine
See on põhimõtteliselt eelmise järg. Rangele reeglitele järgnevad massirahutused. Need kukutavad riigi valitsuse/presidendi või, kes iganes seda riiki juhib.  Uut riiki ei looda. Tekivad kogukonnad. Erimeelsuste tõttu kogukonnad lagunevad, inimeste omavahelised suhtlemine väheneb või sootuks kaob. Inimesed lähevad üksteist väga kaugele ja ei suhtle omavahel, omavaheline suhtlus kaob, perekonnad ja suguvõsad lagunevad, inimesed elavad üksikutena. Põllumajandus hävineb inimesed lähevad uuesti metsa loomi küttima ja marju korjama, tekivad väikesed kogukonnad, mis natukene hiljem lagunevad üksikuteks inimesteks.
5. Kultuuri kadumine
See on omakorda kahe eelmise järg.
Kui inimesed elavad üksikutes, siis pole neil enam aega kultuuriga tegeleda, nad tegelevad põllumajandusega. Kui põllumajandus kokku kukub, siis tegelevad nad natukene aega ka puunikerdiste ja savipottide valmistamisega. Pärast seda tegelevad nad puust ja kivist tööriistade valmistamisega, koriluse ja jahtimisega ning lõpuks ei tegele nad enam sellegagi, tule tegemise ja liha küpsetamise oskus kaob ning inimesed liigina hävinevad.
Miks ma seda kirjutasin?
Ma kirjutasin seda seetõttu, et selline sündmus kunagi ei toimuks. Lühidalt öeldes oli see, mida ma siin kirjutasin kogu inimkonna ajalugu, ümberpööratult ja väga palju lihtsustatud kujul.  Ma väga loodan, et inimestega mitte kunagi midagi sellist ei juhtu. See on ju kõigest teooria (mitte kinnitatud fakt). Kuid isegi, kui midagi sellist peaks inimkonnaga kunagi juhtuma, siis loodetavasti ei juhtu see minu eluajal. Ausalt öeldes ei näe ma praegu mitte mingisugust varianti, et midagi sellist võiks juhtuda.
Seetõttu hoidke endas ikka avatud meel ja kriitiline mõtlemine. Ning pea püsti ja edasi uue ning parema tuleviku poole!!!