Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

neljapäev, 23. märts 2023

Kummituslikud Londoni metroojaamad ja metrood

7 Londoni kõige kummitavamat metroojaama
Justkui poleks teil hommikuse pendelrännaku kartmiseks piisavalt põhjuseid ... Londoni kummitavad metroojaamad panevad teid oma saabasse värisema.
Olenemata sellest, kas olete usklik või skeptik, oleme nõus panustama, et te ei tahaks veeta ööd üksi tühjas metroojaamas. Tuhanded pendelrändajad ja jaama töötajad on aastate jooksul teatanud kummituslikest sündmustest, nii et olete tõenäoliselt nutikas küpsis, kellele oma mõnusasse hubasesse voodisse kleepida. Tõsi on, Londoni kummitava maa-aluse jaama taga on juukseid tõstvad jutud, mis kõik on hirmuäratavamad kui viimane.

Ükskõik, kas elate Londonis või külastate lihtsalt seda, olete tõenäoliselt kasutanud vähemalt ühte neist jaamadest. Kuid kas selles on midagi muud kui mõistuse trikke? Just Halloweeni ajaks oleme ümardanud parimad maa-aluse üleloomulisuse lood. Võib-olla muudavad nad sind lõpuks usklikuks ...
1. Covent Garden
Pärast seda, kui jaam esimest korda oma uksed avas, on olnud lugusid, kuidas pikk mees mütsis ja küüsis pimeduse ajal koridorides ringi rändas. See on mõnda torutöötajat nii palju hirmutanud, et nad taotlesid kolimist vähem kummitavasse metroojaama ja ausalt öeldes ei süüdista me neid.
Teadaolevalt on see sarmikas tegelane näitleja William Terriss, kes mõrvati 1897. aastal. Enne oma enneaegset surma oli ta harjunud koristama pagariäri, mis kunagi asus Covent Gardeni jaama platsil, ja varitseb nüüd hoopis koridore. Ükskõik, kas ta soovib oma surma kätte maksta või on lihtsalt vihane oma koorikute puudumise pärast (me tunneme teid, Will), teeb tema ilmutus jahutava vaatepildi.
2. Farringdon
Vaiksetel öödel on Farringdoni ümbruses kuulda verehüüetuid karjeid, kajasid koridorides üles ja alla. Nende hirmutavate helide teated on läbi aastate märkimisväärselt sagedased, nii et näib, et see nähtus ei sure varsti enam.
Need ei ole siiski viivituste tõttu Hammersmith & City liinil. Karjuvad kuulujutud, et tegemist on õpipoisi mütsitegija Anne Naylori tööga, kes mõrvati tema tööandja poolt 1758. aastal (kujutage ette, kas see näitus, mille abil The Apprentice igal nädalal lõppes ...). Miks ta siiski otsustas jääda Farringdoni kummitama? Jaam asub koha peal, kus tema surnukeha oli ebaharilikult prügikasti viidud, ning selle tulemusel viib „kiljuv spekter“ jaamani tänapäevani.
3. Liverpooli tänav
Liverpooli tänava jaama töötajad on harjunud mujal maailmas aset leidvate sündmuste ja salapäraste sündmustega. Paljud töötajad on öösel surnud CCTV-süsteemis märganud kummalisi arve ja reisijad on teatanud, et nad nägid meest platvormides üles-alla vajutamas.
Jaama ehitama hakates kuulutati, et see ehitatakse massilise matmispaiga peale, mis on muidugi pisut klišee. Vaieldamatult osutus see tõeks, kuna 2015. aastal hakati kaevama üle kolme tuhande luustiku, musta surma ajal maetud katkuohvrite jäänused. Võib-olla on nad kaameras kuvatavad samad figuurid ...
4. Pank
Alates 19. sajandist on Pangajaama vahekäike mustalt jälginud kurjakuulutav kuju. Sageli teatatakse ka jaamas vaevlevast palavast lõhnast, samuti valitsevast kurbustundest. See võib olla lihtsalt tänu hommikusele pendelrändele.
Lõhn on seletatav asjaoluga, et pangajaam ehitati massihaua kohale - kas teate teemat veel? Kurjakuulutava tegelase kohta on teda tuntud kui musta nunna. Ta ütles, et kõnnib tunnelites ja leinab oma hukatud venda, kes töötas vanas pangas, mis jaamale selle nime andis.

5. Bethnal Green

East Endis on toimunud kummalisi üritusi ja nende taga on tõeliselt kurb ajalugu. Bethnal Greeni jaama töötajad on kuulnud, kuidas lapsed lobisevad, naised karjuvad ja üldine paanikaheli. Tavaliselt algab see vaikselt ja tõuseb siis kakofooniani, jättes kõigile, kes seda kuulevad, mõistagi kohutava.

Selle kõik võib leida pimedast ööst märtsis 1943. Kuna Ida-Londoni üks sügavamaid jaamu oli Bethnal Green kahekordistunud õhurünnaku varjupaigana, kui Luftwaffe ründas ringi. Kuuldes sireene, voolasid elanikud samme jaama väidetava turvalisuse poole. Tragöödia tabas siis, kui õhutõrjerelv läks läheduses minema ja hakkas paanikasse tungima, mis viis tormideni. Järgnenud purustuses hukkus 173 inimest ja karjed kajavad tänaseni Bethnal Greeni ümber.

6. Elevant ja loss
Kui te kardate üleloomulikku, võiksime soovitada Bakerloo joont edaspidi vältida? Kummitavate maa-aluste jaamade panteonis teeb Elevant ja loss tugeva nimekirja esikohale. Jaam pole võõras ka veidratele müradele, nähtamatute inimeste tehtud sammudele ja uste ette hoiatamata avamisele. Kuid kõige jahutavam lugu peab olema noorel naisel, keda nähakse rongides sissetungimas, kuid mis ei paista kunagi neid maha jätvat.

Erinevalt teistest selles nimekirjas pole kummituslikule naisele ja tema igikestvale Oysteri kaardile soovitatud selgitusi. Meie arvates muudab see selle veelgi hiilgavamaks.
7. Briti muuseum/Holborn
Ok, seega pole kaheksakümne aasta jooksul mahajäetud Briti muuseumi jaamast läbi sõitnud ühtegi rongi. Selle elaniku kummituse ilmne pahatahtlikkus tähendab aga, et see on tõeliselt hirmuäratav kummitav maapealne peatus. Paljud inimesed usuvad, et kaua mahajäetud Briti muuseumi tunnelid kummitavad egiptuse jumala Amun-ra kummituse järgi. Ta pole ka Casperi sõbralik kummitus; inimesed on teda süüdistanud kahe naise kadumises naabrusest Holborni jaamast 1935. aastal.

Kuulujutt on, et Briti muuseumi Egiptuse tuba ühendab Holborniga salajane tunnel. Loogika viitab sellele, et Amun-ra kummitus on seda tunnelit kasutanud, et reisida Holborni ja röövida toruga reisijaid, et viia ta tagasi oma urgu. Kuna Secret London peakorter asub Holbornis, on see üks meist natuke rohkem mures kui ülejäänud!