Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotode ning Fotograafia liigid ja žanrid

Millised on fotograafia liigid. Mis on fotograafid Fotode tüübid 1) Must-valge foto. Ajalooliselt on esimene fototüüp. Pärast värvi ilmumist...

reede, 11. jaanuar 2019

Reede 11 Jaanuar 2019

Tere

Eile oli jälle koolipäev. Eile oli pärast kooli ka kooriproov. Kooris harjutame me laulupeo laule. Meie koor tahab pääseda Tallinnasse 2019. aasta laulupeole. Juba homme on järgmine kooriproov. Lisaks on kooriproov ka järgmise nädala neljapäeval. Järgmise nädala pühapäeval on juba laulupeo 1. ettelaulmine. Enne ettelaulmist on ka kooride koondproov.
See on oluline, sest laulupeole pääsevad need koorid, mis läbivad ettelaulmised hästi. Esimesel ettelaulmisel tulevad ettelaulmisele ainult mõned laulupeo laulud. Esimesel ettelaulmisel laulame me põhiliselt ainult meeskoori liigilaule.
Lisaks esimesele ettelaulmisele tuleb märtsis ka teine ettelaulmine. Teisel ettelaulmisel tulevad ettelaulmisele kõik need lood, mida esimesel ettelaulmisel ei lauldud. Ja kui esimene ettelaulmine ei läinud hästi (loodame, et seda ei juhtu), siis tuleb teisel ettelaulmisel laulda ka neid laule, mis nad laulsid esimesel ettelaulmisel (ainult need laulud, mis ei läinud hästi). Iga laulu hinnatakse eraldi. Teise ettelaulmise järel otsustatakse, millised koorid täitsid kriteeriumid ja pääsevad laulupeole ning millised ei pääse laulupeole.
Laulupeoga koos toimub ka pillipidu ja tantsupidu. Laulupidu, Tantsupidu ja pillipidu korraldab Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus.
https://2019.laulupidu.ee
Sellelt lehelt leiab nii noodid pilli mängimiseks (pillipidu), noodid laulmiseks, helifailid lauludest häälepartiide kaupa ( ja ka kõik hääled koos) ja ka täisversioon seminarist. Seminaris räägitakse kuidas tuleb seda laulu laulda ja ka sellest kuidas ja miks see laul kirjutati. Seminaril lammutatakse laul algosadeks lahti ja pannakse siis uuesti kokku. See on hea, sest nii saab aru kuidas see laul tehti, miks see laul tehti ja kuidas tuleb seda laulu laulda.
Meeskooril tuleb laulda koos ühendkoorilauludega 14 laulu, valikmeeskooridel 17 laulu ja lisaks on veel üks laul. Kokku on võimalik laulda 18 laulu. Meie valikmeeskooride hulka ei kuulu. Meie laulame 14 laulu. Kolmest laulust on olemas mitu versiooni: Lihtsam ja raskem versioon (üks lugu) või segakoori ja meeskoori versioon (kaks lugu).
Head aega ja jällenägemiseni järgmisel korral.
#Laulupidu 2018