Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotoresist ehk fotolakk

Fotoresist  (ingl k  photoresist ) ehk fotolakk (saksa k  Fotolack ) on  polümeerne  valgustundlik materjal, mida kasutatakse  fotolitograaf...

kolmapäev, 24. aprill 2024

Fotograafia žanrid

Raportide fotograafia

Fotograafia žanrid

Selle suuna eripära fotograafias on see, et peamine osa reporteri niši on hõivatud professionaalidega. Reporterfotograafi peamine eesmärk on edastada kogu sündmuse meeleolu ja terviklikkus ühes fotos.

Fotoajakirjanduse teine ​​ülesanne on rääkida faktidest ilma fotograafi subjektiivse arvamuseta. Aruandefotodest saab vaataja tavaliselt sündmustest teada. Hea fotoaruanne illustreerib suurepäraselt uudiseid. Emotsionaalsuse ja sündmuse otsustava hetke märgatavust õpetab tavaliselt aastate pikkune praktika ja kogemus.

Dokumentaalfotograafia

Fotograafia žanrid

Dokumentaalfotograafia peegeldab ajalugu. Selle suuna peamine erinevus fotograafia fotograafias on see, et dokumentaalsed fotod on tavaliselt teatud poliitilise või sotsiaalse ajastu ajalooline kinnitus. Raportide fotograafia ütleb vastupidi konkreetsest stseenist või sündmusest.

Selle fotograafia suundumuse teema võib olla mis tahes sündmus. Fotograaf võib rääkida kodutute elust või sõjast. Nagu ka raportis, on dokumentaalfotograafia peamine eesmärk objektiivselt rääkida sündmustest.

Kui reportaažifotograafia võib lõpuks muutuda ebaoluliseks, „dokumenteerib“ fotograafia „aastaid”.

Spordi fotograafia

Fotograafia žanrid

Sportfotograafia on üks kiiremaid ja põnevamaid reportaažitüüpe. Selle suuna eripära fotograafias on see, et edukate fotode saamiseks peab fotograaf teadma palju spordi nüansse, mis jäädvustatakse, et jäädvustada õige ajahetk.
Makrofotograafia

Fotograafia žanrid

Lähivõte on objektide lähivõte. Kvaliteetsete makrofotode kasutamine on kallimate läätsede omanikele kättesaadavam, samas kui teised fotograafiaalad on fotoseadmetele lojaalsemad. Kuid viimastel aastatel on makroelementidega madalate hindadega tihendite omanikud hakanud tegelema makrofotograafiaga.

Makrofotograafial on suur katvus - alates lilledest ja putukatest kuni tekstuurini ja muudesse detailidesse, mis on huvipakkuvad üksikasjalikuks kaalumiseks.

Mikrograaf

Fotograafia žanrid

Mikrofotod kasutavad spetsiaalseid kaameraid ja mikroskoobi. Selle suuna eripära fotograafias on subjektide mikroskoopiline suurus. Enamik mikrograafia krundid pärinevad teadusringkondadest. Näiteks kasutatakse bioloogias, meditsiinis ja isegi astronoomias mikrofotograafiat.

Glamuuri fotograafia

Fotograafia žanrid

Glamuuri fotograafia on üks populaarsemaid kaasaegse fotograafia stiile. Glamuuri fotod võivad olla erootilised, kuid ei segi neid pornograafiaga. Iseloomulik omadus fotograafias on see suundumus, et fotograafid kalduvad oma töös mudelit „glamuurse” valgusega edasi andma. Seetõttu on enamikul nendest fotodest flirt ja salapära.

Aerofotograafia

žanrid fotograafias

Aerofotograafia hõlmab kõiki linnu-silma vaates tehtud fotosid. Selle suuna eripära fotograafias on selle rakendamise keerukus. „Air“ fotograafid kasutavad oma töös lennukeid, langevarju, õhupalle ja kaugjuhitavaid õhusõidukeid.
Veealune fotograafia

žanrid fotograafias

Veealune fotograafia on üks sukeldujate ühistest hobidest. Selle suuna kitsas fookus ja ebapopulaarsus fotograafias on tingitud hobide suurest maksumusest ning veealuse fotograafia fotoseadmete kõrgetest kuludest. Lisaks, isegi kui amatöörfotograafil on scuba käik ja varustus, muudab veealuse fotograafia sageli keeruliseks asjaolu, et veealuse maski kaudu on raske leida head lugu.

Kunstifotograafia

žanrid fotograafias

Kunst fotograafia hõlmab erinevaid teemasid. Veealune fotograaf suudab luua kunstiseeria ja portree maalija suudab luua väljendusrikka must-valge portree, mis ainult rõhutab selle suuna mitmekülgsust fotograafias. Peamine nõue fotole, mis väidab end olevat kunstiline, on esteetiline väärtus.