Otsing sellest blogist

UUS!!!

Kliimaatilised aastaajad

Klimaatilised aastaajad  on looduskeskkonna klimaatilise komponendi aastase tsükli iseseisvad etapid, mida iseloomustab kliimatekke protsess...

kolmapäev, 16. juuni 2021

Toyotism

Toyotismi nimetus tuleb Toyota automargi nimest, mis omakorda tuleb  Sakichi Toyoda  [豊田佐吉; esimesed kaks kanjimärki tähistavad jaapani keele traditsiooni kohaselt perekonna nime (Toyoda), mis oleks sõna-sõnalt "rikkalik, külluslik põld" vms, tagumised kaks kanjimärki tähistavad eesnime (Sakichi)] nimest.
Toyotism on sotsiaalmajanduslik süsteem, mis põhineb täpsusel. Toyotismi järgi toodetakse tooteid täpselt õigeks ajaks ja täpselt nii palju kui saab maha müüa. Seetõttu on laovarud väikesed või suisa olematud. Alati on nende tooted kindla kvaliteediga, sest detailid tulevad kindlatelt koostööpartneritelt, mis peaksid asuma peaettevõttele suhteliselt lähedal. Samas detailide kvaliteeti kontrollib neid valmistav tehas. Firmat juhitakse meeskonnatööna ja tähtsaim on hea kvaliteet ehk tehakse kvaliteedijuhtimist. See on tänapäevane juhtimissüsteem. Toodete arendamisel võivad oma sõna sekka öelda ka töötajad. Samas soovitav on allhankijate geograafiline lähedus.