Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

esmaspäev, 4. september 2023

Väärtuste test

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Väärtused:
Mis on 8väärtused?
8väärtused on sisuliselt poliitiline viktoriin, mis üritab määrata protsente kaheksale erinevale poliitilisele väärtusele. Teile esitatakse avaldus ja siis vastate oma arvamusega selle avalduse kohta, alustades kindlalt nõusolekust või täiesti nõus, kusjuures iga vastus mõjutab teie hindeid veidi. Viktoriini lõpus võrreldakse teie vastuseid maksimaalse võimaliku väärtusega, andes teile protsendi. Vasta ausalt!

Testis on 70 küsimust.

Mis on kaheksa väärtust?
On neli iseseisvat telge - majanduslik, diplomaatiline, riiklik ja ühiskondlik - ning mõlemal on neile kaks vastandlikku väärtust. Nemad on:

Võrdsus (majanduslik)
Kõrgema võrdõiguslikkuse skooriga inimesed usuvad, et majandus peaks elanikkonna vahel väärtust ühtlaselt jaotama. Nad kipuvad toetama progressiivseid maksuseadustikke, sotsiaalprogramme ja kõrgete väärtuste korral sotsialismi.

Turud (majandus)
Kõrgema turu hindega inimesed usuvad, et majandus peaks olema keskendunud kiirele kasvule. Nad kipuvad toetama madalamaid makse, erastamist, dereguleerimist ja kõrgete väärtuste korral laissez-faire kapitalismi.

Rahvus (diplomaatiline)
Kõrgema rahva skooriga isikud on patriootlikud ja natsionalistlikud. Nad usuvad sageli agressiivsesse välispoliitikasse, hinnates sõjaväge, jõudu, suveräänsust ja kõrgete väärtuste korral territoriaalset laienemist.

Maakera (diplomaatiline)
Need, kellel on kõrgem Globe'i skoor, on kosmopoliitsed ja globalistlikud. Nad usuvad sageli rahumeelsesse välispoliitikasse, rõhutades diplomaatiat, koostööd, integratsiooni ja kõrgete väärtuste korral maailmavalitsust.

Vabadus (osariik)
Kõrgema Liberty-skooriga isikud usuvad tugevatesse kodanikuvabadustesse. Nad kipuvad toetama demokraatiat ja seisma vastu riigi sekkumisele isiklikus elus. Pange tähele, et see viitab kodanikuvabadustele, mitte majanduslikele vabadustele.

Asutus (osariik)
Need, kellel on kõrgemad autoriteedi skoorid, usuvad tugevasse riigivõimu. Nad kipuvad toetama riigi sekkumist isiklikusse ellu, valitsuse järelevalvet ning kõrgete väärtuste korral tsensuuri või autokraatiat.

Traditsioon (ühiskond)
Need, kellel on kõrgemad Traditsiooni hinded, usuvad traditsioonilistesse väärtustesse ja moraalikoodeksi rangesse järgimisse. Kuigi mitte alati, on nad tavaliselt religioossed ja toetavad status quo või status quo ante.

Edusammud (ühiskond)
Kõrgema Progressi skooriga inimesed usuvad sotsiaalsetesse muutustesse ja ratsionaalsusse. Kuigi mitte alati, on nad tavaliselt ilmalikud või ateistlikud ning toetavad keskkonnategusid ning teaduslikke või tehnoloogilisi uuringuid.
Väärtuste test:
Test asub siin.