Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

esmaspäev, 10. august 2020

Räägin ausalt sellest, miks ma seda Blogi pean.

Nagu pealkiri juba ütles, siis selles blogipostituses räägin ma sellest, miks ma seda blogi pean. Kuigi lugejaid eriti palju ei ole, siis pean ma seda blogi edasi. Paljud küsivad selle peale, et miks ma ikka veel seda blogi pean, kuid mul on selle pidamiseks mitmeid põhjuseid (põhjused ei ole tähtsuse järjekorras):
1. Teraapia iseendale
Blogi aitab mul ennast välja elada. Blogisse kirjutades saan ma oma mõtted siia kirja panna ja hiljem nad ei sega enam mind. Niimoodi saan ma lahti oma kinnisideedest.
2. Oma teadmiste jagamine
Ma jagan siin blogis seda, mida ma olen erinevates koolides õppinud ja, mis võiks teistele vajalik olla. Ma teen seda, sest ma leian, et see, mida teab üks inimene, seda võiksid teada kõik inimesed. Ja kuna ma pole eriti suhtleja tüüp, siis on blogi teadmiste jagamiseks ideaalne koht.
3. Kirjutamisoskuse arendamine
Blogi pidamine arendab muidugi ka kirjutamisoskust, kuid see pole eriti oluline põhjus blogi pidamiseks. See pole see põhjus, miks ma blogi alustasin.
4. Iseenda mõtete jagamine
Nagu ma juba esimese põhjuse all ütlesin aitab blogimine mul oma mõtted kirja panna ja korralikult ära sõnastada. Niimoodi saan ma lahti oma kinnisideedest. 
5. Enda elu dokumenteerimine
Ma kirjutan kohati siia blogisse ka oma elu detaile. See on selleks, et ma tulevikus ka mäletaksin oma elu olulisi osi. See on selleks, et kui ma kunagi peaksin elulooraamatu kirjutama või kui kunagi mult küsitakse mu elu kohta, siis ma saan (vähemalt osaliselt) blogisse viidata.
6. Iseenda ja teiste motiveerimine
Ma kirjutan seda blogi ka selleks, et motiveerida iseennast ja teisi tegutsema ja otsustama. Või no ma ei ole seda veel teinud, aga ma hakkan seda tegema.
7. Teiste teadmiste jagamine
Ma tahan, et teadmised jõuaksid kõikideni ja, et teadmatusest ei tehtaks valesid otsuseid. Ma tahan, et valede ja pooltõdede asemel valitseksid maailmas tõed. Ma tahan, et maailm põhineks teaduslikel faktidel, mitte kellegi uskumustel ja pooltõdedel. 
8. Teiste õpetamine
Ma tahan, et inimesed teaksid asjadest rohkem. Ma tahan, et inimesed teaksid fakte ja otsustaksid nende põhjal. Ma tahan, et maailm põhineks teaduslikel faktidel, mitte kellegi uskumustel ja pooltõdedel. See teeb inimesi paremaks. Selle pärast ma annangi teistele teadmisi.
9. Inimeste vaheline mõistmine 
Ma tahan, et inimesed mõistaksid üksteist ja ei lahterdaks neid gruppidesse lihtsalt selle põhjal, mida nad näevad või usuvad. Ma tahan, et teatud inimesegruppide põhjendamatu vihkamine lõppeks. 
10. Unistamine ja fantaseerimine
Blogi on minu raamat. Siia ma kirjutan oma fantaasiad ja unistused, eriti tuleviku teemal. Ma kirjutan siia oma nägemuse tulevikust. Samuti võivad siia tulla jutud, millest hiljem võib raamatu teha.