Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

kolmapäev, 10. mai 2023

Iirimaa kummitavaim maja - Loftus Hall

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.

Sõites mööda isoleeritud teed, mis jookseb mööda maalilist Konksu poolsaare Iirimaa Ancient East, on lihtne märgata mõisa, mis on teeninud endale maine kui kõige kummitavam maja Iirimaal. Kui kunagi hoone sobib stereotüüp kodus kummitab oma verine ja traagiline minevik, see oli see. Loftus Hall asub ümbritseva maastiku kohal, jäädes kaljuse ja tuuliste rannikualade taustale. Selle ajaloolised seinad on näinud sissetungi, püüdmise, katku,näljahäda ja arvukaid isiklikke tragöödiaid, millest paljud elavad kummituslike legendidena. Kuulus maja on müügis... õigele ostjale.

Loftus Hall on valmis müügiks

Iiri eksamineerija teatab, et Loftus Halli müügihind on 2,5 miljonit eurot (2 878 837 dollarit). See on neli korda rohkem hinda, mida praegune omanik on selle eest maksnud üheksa aastat tagasi. Kuid Aidan ja Shane Quigley on pannud hoonele uue katuse ja teinud sellest ajast saadik saalile mitmeid olulisi struktuurilisi remonditöid. Isegi kui keegi vastab praeguse hinnasildil, Aidan Quigley ütleb, et ta on "ei kavatse lihtsalt müüa (maja) kellelegi: ma tulen intervjueerides potentsiaalseid ostjaid. Kui osariigi laip tuleb, on see valik. Kui Ameerika omanik tahab siin elada, siis ma tahaksin nendega koostööd teha, et seda taastada."

Quigleys võib olla praegune omanikud, kuid registreeritud ajalugu Loftus Hall ja maa, millel ta istub ulatub tagasi umbes 800 aastat. Kohalikud ütlevad, et saidi tähtsus ulatub tagasi veelgi - tuhandeid aastaid - ja oli kunagi püha druiididele, kõrgele professionaalsele ja religioossele klassile iidsetes Keldi kultuurides.

Loftus Hall looms over the surrounding landscape of the Hook Peninsula

Loftus Hall kangastab üle ümbritseva maastiku Hook poolsaarel. Foto viisakalt Loftus Hall .

Värvikas minevik

Loftus Halli lugu algab umbes 1170 AD, kui Raymond (Redmond) Fitzgerald, hüüdnimega Le Gros ("Fat"), maandus Baginbun Head hook poolsaarel, mis on nüüd maakond Wexford Iirimaal. See on kuulus sait Iiri ajaloos, tuntud kui koht "kus Iirimaa oli kadunud ja võitnud". Raymond oli üks esimesi väikesest Normani rüütlite bändist, kes mängis aktiivset rolli Normani valitsemise jõustamisel Iirimaa üle. Ta omandas maa piirkonnas, millele ta ehitas lossi, mida tuntakse Houseland Castle. Aastate jooksul see langes remonti ja 1350, järeltulijad Raymond Le Gros ehitatud uus loss nimega Hall või "Redmond Hall".

Hall jäi Redmond pere kuni 1600ndate keskpaigani, kui Iiri Konföderatsiooni Wars nägin lossi korduvalt rünnanud ja lõpuks konfiskeeritud osana Cromwellian konfiskeerimiste. Ühes tähelepanuväärne väljapanek kaitse juulil 20, 1642, Alexander Redmond, kes oli 68 ajal, õnnestus kaitsta Hall umbes 90 inglise sissetungijad, vaid abiga tema kaks poega, mõned üürnikud, kaks sõdurit ja rätsep. Nad hoidsid ära veel mitu rünnakut, mille järel Alexander Redmond sai Cromwellilt soodsaid tingimusi. Pärast tema surma umbes 1651, Redmond pere tõsteti Hall ja nende kodu panna enampakkumisel. 1666. aastal omandas Henry Loftus, algselt InglismaalT Yorkshire'ist, konfiskeeritud maad ja mõis nimetati loftus halliks.

Loftus Hall has seen a long and colorful history.

Loftus Hall on näinud pikka ja värvikat ajalugu. Foto viisakalt Loftus Hall .

Loftus Hall ümberehitatud

Sellele järgnenud aastakümnete ja sajandite jooksul tõusis Loftuse perekond peerage'is, toodavad paruni, viskrahve, krahve ja markii, ja kui nad ronisid aristokraatiaredelil, lootis hiilgav perekond, et nad võiksid kuninganna Victoriat külastada. Seda eesmärki silmas pidades, John Henry Loftus, neljas Markii Ely, alustas tohutu renoveerimine Hall vahel 1870 ja 1879 teha seda grander kui kunagi varem. Kuigi on laialdaselt teatatud, et Loftus Hall oli täielikult lammutatud ja ümberehitatud, on tõendeid, et suur osa endise Staabli kasutati ja töötas mõis, mida võib näha täna.

Loftus Halli renoveerimisel ei säästtud mingeid kulutusi. Püstitatud kolmekorruseline mõis, koos balustraded parapet, Hall boasts ehitud mosaiik põrand ja spectacular grand trepikoda, käsitsi nikerdatud Itaalia käsitöölised. Maja oli kindlasti sobilik kuninganna, kuid kuninganna Victoria kunagi saabunud, põhjustades sügavat pettumust Loftus pere.

The impressive Loftus Hall Estate.

Muljetavaldav Loftus Hall Estate. Foto viisakalt Loftus Hall .

Hullumeelsus, surm ja tragöödia vaevasid ajaloolist saali

Kuigi selle rikas ja värvikas minevik on piisav, et tuua ajaloo-buffs flokeerimine, see on legendid, seletamatu saladused ja lugusid kummituslik ilmutusi, mis on teinud Loftus Hall üks enim külastatud mõis on kogu Iirimaal. Legendid tulenevad Anne Tottenhami tegelikust elust ja surmast.

1600. aastate keskel abiellus Charles Tottenham esimese Viscount Loftuse tütre auväärse Anne Loftusega ning neil oli kuus last, neli poissi ja kaks tüdrukut – Elizabeth ja Anne. Aga tema naine jäi haigeks ja suri, kui tüdrukud olid veel noored. Kaks aastat hiljem abiellus Tottenham oma nõo Jane Cliffe'iga ja nad elasid koos Anne'iga Loftus Hallis.

Ühel õhtul, keset võimsat tormi, saabus hooki poolsaarele laev ja üks noormees jõudis Loftus Halli ja küsis, kas ta võiks sinna varjuda. Võõrastel ei olnud sugugi haruldane, et nad koputavad, sest Wexfordi lõunaranniku ümbritsevad karmid veed viisid sageli laevade kaldale maandamisega või kividega purunemiseni. Mees kutsuti sisse ja lõpetas majas elades mitu nädalat.

Selle aja jooksul, Anne, nüüd noor naine, armus võõras ja veetis lugematuid tunde sotsialiseerumine temaga Tapestry Room. Vastavalt kohalike legendide, ühel õhtul, Anne mängis kaarte võõras, samuti teised külalised, kui ta kummutatud alla laua alla, et koguda kaart ta oli langenud, ja märkasin, et võõras oli sõraline kabjad . Ta karjus valjusti, põhjustades võõras paljastada ennast kurat . Ta muutus tulekeraks ja tulistas läbi katuse, jättes Anne'i traumaseisundisse, kust ta kunagi ei taastunud.

Anne vaimne seisund halvenes kiiresti ja tema pere, piinlik tema käitumine, piirdus teda tuba majas, kus ta jäi kuni tema surma umbes 1775. On öeldud, et sellest ajast alates, Loftus Hall sai vaevavad raske poltergeist tegevus , rahutu Anne kunagi võimalik puhata rahus.

Perekond kutsus mitu protestantliku vaimuliku sellele lõpu tegema, kuid keegi ei suutnud vabastada maja oma kurjadest jõududest. Oma meeleheites kutsus perekond ise protestantlast üles katoliku preestrile, kes oli üürnik nende mõisas, isa Thomas Laiem, kes oli edukas negatiivsete jõudude maja puhastamisel. On rahva seas teatatud, et tema hauakivi sisaldab kirja Siin asub Thomas Laiem, kes tegi head ja palvetas kõigi eest, ja kes pagendas alates Loftus Hall, kuigi puuduvad tõendid, et see silt kunagi olemas.

The Tapestry Room of Loftus House. Is this really the card table where a stranger supposedly transformed into the devil and shot through the ceiling?

Loftuse maja tapmetsatuba. Kas see on tõesti kaardilaud, kus võõras väidetavalt muundas saatanaks ja tulistas läbi lae? Foto viisakalt Loftus Hall .

The room in Loftus Hall where Anne Tottenham is said to have been locked away.

Loftus Halli tuba, kus Anne Tottenham olevat luku taga. Foto viisakalt Loftus Hall .

Legendi lahtiharutamine

On õiglane öelda, et paljud üksikasjad selle konto on tõenäoliselt veidi rohkem kui väljamõeldud rahvajutte . Sellest hoolimata, aruanded läheb tagasi üle sajandi öelda, et Anne oli tõepoolest piiratud tuba Loftus Hall kuni tema surma. Mis temaga tegelikult juhtus?

On tõenäoline, et arvesse sõrast kabja ja shooting läbi katuse koosnes Loftus pere ära kerjused ja teised võõrad külastada Hall. Lõppude lõpuks, nad olid meeleheitlikult lootes meelitada kuninganna Victoria visiidi, nii et viimane asi, mida nad vajasid oli "soovimatud" saada teed.

See tõstatab siis küsimuse, kas Anne oli tõesti vaimuhaiguse tõttu piiratud või oli teine põhjus selle traagilise lõpu tema elu. Ühe alternatiivse konto kohaselt oli võõras armunud Anne'i ja palunud Charles Tottenhamil kätt abielluda, kuid talle keelduti luba andmast. Ta pöörati majast eemale, jättes Anne'i südamemurtud südamega.

Aga selles loos on veel üks pööre. Loftus Halli taastamise ajal leiti seinte vahelt väikese imiku skeletijäänused, mis arvatakse olevat olnud ruum, kuhu Anne oli luku taga olnud. Kas Anne jäi võõrale rasedaks, häbistades oma perekonda? See oleks võinud anda tema isale motiivi ta luku taha panna, et teda enam kunagi ei nähtaks.

Üks kohalik konto näitab, et Anne suri sünnituse ajal pärast seda, kui ta isa keeldus kellelegi oma rasedusest teada andmast, kaasa arvatud kohalik arst, ja ta kannatas tema surmani viinud komplikatsioonide all.

Täna asub Anne Tottenhami haud Wexfordis kohalikus surnuaias. Aga midagi on väga omapärane midagi. Erinevalt ümbritsevatest haududest on see täielikult tsementeeritud. Inimesed, kes ta matsid, tahtsid ilmselgelt tagada, et keegi ei pääseks tema kehale ligi. Mis tumedad saladused Anne endaga hauda võttis?

Kas Loftus Hall Kummitab?

Metafooriliselt, Loftus Hall on tõepoolest kummitab oma tume ja rahutu ajalugu. Võib peaaegu tunda kurbust ja traumasid, mis on aset leidnud selle seinte vahel. Aga kas Anne'i vaim hulgub ikka veel mõisa külmades ja tühjades tubades, nagu see praegu on? Paljud on veendunud, et vastus on jah. Tõepoolest, American Ghost Hunters läbi üksikasjalikud uurimised maja ja väitis, et on avastanud mitmeid kõrvalekaldeid.

Aga see oli aastal 2014, et Loftus Hall tsementeeritud tema maine kõige kummitab maja Iirimaal, kui külastaja võttes tour uskus, et ta pildistatud kummitav pilt tema kaamera. Seejärel muutus see viiruslikuks, meelitades tähelepanu inimestele üle kogu maailma. 21-aastane Thomas Beavis ütles, et ta sirvib läbi kaameras olevaid fotosid, kui ta märkas kummituslik kuju noore naise ja vanema naise kohta aknas.

A trick of the light or the ghost of Anne Tottenham alongside her mother? Credit: Thomas Beavis

Trikk valguse või kummitus Anne Tottenham kõrval tema ema? Krediit: Thomas Beavis

Loftus Hall Tänapäeval

20. sajandi alguses läks Loftuse perekond pankrotti ja pärast Loftuse perekonna viimase liikme surma võtsid selle üle Benedictinid,kes okupeerisid selle kuni 1935. 1937. aastal muutsid Providence õed selle kloostriks ja kooliks noortele tüdrukutele, kes soovisid korraga liituda. Kohalikud ütlevad, et inimesed olid hirmunud osalema Mass oma kabel, arvestades hästi levitatud legende ise külastavad Hall.

1983. aastal ostis Loftus Halli Michael Deveraux, kes avas selle "Loftus Hall Hotel". Michael suri saalis ja tema naine võitles mitu aastat, püüdes hotelli ise juhtida, kuni ühel õhtul ta lahkus ilma selgituseta, jättes kõik maha.

Loftus Hall seejärel sisestatud teise tume periood - vara jäeti täitmata, kuid oli okupeeritud ebaseaduslikult ligi kümme aastat inimesed läbi saatanlik rituaalid ja kohtumised.

2011. aastal ostsid selle praegused omanikud, Quigley perekond, kes on alustanud ambitsioonikat restaureerimisprojekti. Täna loftus hall on avatud avalikkusele, kes saavad liituda 45-minutilise giidiga tour, mis tutvustab ajalugu Hall ja selle paljud legendid.

Pärast ühte neist ekskursioonidest on saalist lahkumine jäänud rohkemate küsimuste kui vastustejuurde. Fakt ja väljamõeldis on loftus halli ajaloos nii tihedalt põimunud, et on võimatu kindlaks teha, kus ajalugu lõpeb ja legend algab.

Võib-olla loftus halli tulevane omanik saab tõelisest loost erilise ülevaate.