Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

kolmapäev, 8. märts 2023

Kuldse osariigi tapja

Kuldne osariigi tapja on Ameerika sarimõrvar, sarivägistaja, sissemurdja ja endine politseiametnik, kes pani Californias ajavahemikul 1974–1966 toime vähemalt 13 mõrva, üle 50 vägistamise ja üle 100 sissemurdmise. Joseph James DeAngelo Jr (sündinud 8. novembril 1945) on Ameerika Ühendriikide mereväe veteran ja töötas korrakaitses aastatel 1973–1979. Ta tunnistas end süüdi Kuldse Riigi Tapja 13 mõrvas 2020. aasta juunis. Ta oli vastutav vähemalt kolme kuriteokoosseisu eest kogu Californias, millest igaühel tekkis ajakirjanduses erinev hüüdnimi, enne kui ilmnes, et need pani toime sama kurjategija. Ta alustas sissemurdjana (Visalia Ransacker) enne kolimist Sacramento piirkonda, kus teda tunti kui idapiirkonna vägistajat ning mis oli seotud töömeetoditega täiendavate rünnakutega Contra Costa maakonnas Stocktonnis ja Modesto linnas. Hiljem oli ta Lõuna-California kuritegude poolest tuntud kui Original Night Stalker (hiljem sai Richard Ramirez hüüdnime "Night Stalker"). Ta pettis ja ähvardas ohvreid ja politseid rõvedate telefonikõnede ja võimaliku kirjaliku suhtluse kaudu.
Sündinud
Joseph James DeAngelo Jr.
8. november 1945 (vanus 74)
Bath, New York, USA
Muud nimed
Idapiirkonna vägistaja
Original Night Stalker
EARONS
East Side vägistaja
Visalia Ransacker
East Bay vägistaja
Teemantõlme tapja [1] [2] [3]
Amet
Pensionärist politseinik
Kõrgus
1,7 m kaugusel 10 jalga
Abikaasa (d)
Sharon Marie Huddle
(m. 1973; div. 2019)
Lapsed
3 tütart
Süüdimõistvad otsused
Mõrvad ja inimröövid
Üksikasjad
Ohvrid
Mõrvatud 13+
Vägistatud 50+
120+ sissemurdmist
Kuritegude ulatus
1974–1986 (kui DeAngelole ei omistata rohkem kuritegusid)
Riik
Ameerika Ühendriigid
osariik (gid)
California
arreteerimise kuupäev
24. aprill 2018
Aastakümneid kestnud uurimise käigus kustutati mitmed kahtlusalused DNA tõendite, alibide või muude uurimismeetodite abil. 2001. aastal näitasid DNA-testid, et idaosa vägistajad ja Original Night Stalker olid samad isikud, andes talle monarhi EARONS (eer-onz). Juhtum oli oluline tegur California DNA andmebaasi loomisel, mis kogub kõigi Californias süüdistatavate ja süüdimõistetud isikute DNA-d ja mida on külmetuse korral lahendamise tõhususe osas nimetatud vaid Virginia omadest. Teadlikkuse tõstmiseks, et tabamata tapja tegutses kogu Californias, nimetas krimikirjanik Michelle McNamara 2013. aasta alguses nime Kuldse Osariigi Tapja.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja kohalikud õiguskaitseorganid pidasid 15. juunil 2016 pressikonverentsi, et teatada uuendatud üleriigilisest ettevõtmisest, pakkudes 50 000 dollari suurust tasu tema vallutamise eest. 24. aprillil 2018 süüdistasid võimud 72-aastast DeAngelot kaheksa kriminaalkorras esimese astme mõrvas, tuginedes DNA tõenditele. Täpsemalt tuvastasid uurijad kohtuekspertiisi geneetilise generatsiooni abil DeAngelo perekonna liikmed. See oli ka esimene teadaanne, mis ühendas Visalia Ransackeri kuriteod DeAngeloga. Seoses California 2017. aasta eelse vägistamisjuhtumite aegumistähtajaga ei saa DeAngelot süüdistada 1970. aastate vägistamises, kuid ta süüdistati teda 2018. aasta augustis 13 seotud inimröövi ja -röövi katses. 29. juunil 2020 tunnistas DeAngelo end süüdi mitmes mõrvas. DeAngelo pidi osana vaidlustatud lepingust tunnistama ka kuritegusid, milles teda ametlikult süüdistatud ei olnud, sealhulgas vägistamisi.
Joseph James DeAngelo Jr 
DeAngelo sündis 8. novembril 1945 New Yorgis Bathis USA armee seersant Joseph James DeAngelo Sr.-le ja Kathleen Louise Bosankole. Tal on kaks õde ja vend, kes kõik on temast nooremad. Sugulane teatas, et kui DeAngelo oli 9 või 10-aastane, oli ta tunnistajaks, et kaks õhumeest vägistasid tema 7-aastast õde Lääne-Saksamaa laos, kus perekond sel ajal asus.

Aastatel 1959–1960 õppis ta Ranches Cordovas Millsi keskkoolis. Alates 1961. aastast õppis ta Folsomi keskkoolis, millelt ta sai 1964. aastal GED-tunnistuse. Mängis kooli nooremkoolide pesapallimeeskonnas. 

DeAngelo liitus USA mereväega 1964. aasta septembris ja teenis 22 kuud Vietnami sõja ajal ristlejate USS Canberra 
 ja USS Piemonte kahjukontrollina. Alates augustist 1968 osales DeAngelo Sierra kolledžis Rocklinis, Californias; ta on lõpetanud kiitusega politseiteaduse siduskraadi.

Mais 1970 kihlus DeAngelo Sierra kolledži klassijuhataja Bonnie Jean Colwelliga, kuid tema sõnul katkestas ta suhte. Uurijad usuvad, et see võib olla seotud rünnaku ajal kurjategija ütlusega: "Ma vihkan sind, Bonnie!".

1971. aastal õppis ta Sacramento Riiklikus Ülikoolis, kus ta omandas bakalaureusekraadi kriminaalõiguses. Hiljem võttis ta pärast kraadiõpet ja politsei täiendõppe Visalia Sequoias'i kolledžis, seejärel läbis 32-nädalase politseipraktika Roseville'i politseiosakonnas. 

1973. aasta maist kuni 1976. aasta augustini oli ta Exeteris (Visalia lähedal umbes 5000 inimese suuruses linnas) sissemurdmisüksuse politseinik, kes oli kolinud Citrus Heightsist. 1976. aastaks oli DeAngelo ülendatud seersandiks ja ta juhtis Exeteri politseiosakonna programmi "Ühine rünnak sissemurdmise vastu". Seejärel teenis ta Auburnis augustist 1976 kuni juulini 1979, kui ta arreteeriti haamri ja koera tõrjuva poevarguse eest; ta mõisteti kuuekuulise katseajaga ja vallandati oktoobris.

1973. aasta novembris abiellus ta Placeris (nüüd tuntud kui Loomis) Sharon Marie Huddle'iga. 1980. aastal ostsid nad maja Citrus Heightsis, kus ta lõpuks arreteeriti. Huddle sai advokaadiks 1982. aastal ja neil oli kolm tütart, kellest kaks sündisid Sacramentos ja üks Los Angeleses, enne kui paar lahus 1991. aastal. Juulis 2018 esitas Huddle abielulahutuse. Nad lahutati 2019. aastal.

Tema tööhõive ajalugu 1980ndatel pole teada. 1990. aastast kuni pensionini 2017. aastal töötas ta veoautode mehaanikuna Save Mart Supermarketite turustuskeskuses Roseville'is. Ta arreteeriti 1996. aastal bensiinijaamas toimunud vahejuhtumi tõttu; süüdistus jäeti rahuldamata.

Tema vennapoeg ütles, et DeAngelo tõi juhuslikult idaosas asuva vägistaja vestlustesse algsete kuritegude ajal. Naabrid teatasid, et DeAngelo tegeles sageli valju ja rumalate puhangutega. Üks naaber teatas, et tema pere sai DeAngelolt telefonisõnumi, kus ähvardati haukunud koera tõttu "surmakoorem välja anda". Vahistamise ajal elas ta tütre ja lapselapse juures.
Kuriteod
Piirkondlikud kaardid California
Kuldse riigi tapjale omistatud rünnakute kaart
DNA tõendusmaterjal seob Kuldse Riigi tapja kaheksa mõrvaga Goleta, Ventura, Dana Pointi ja Irvine'is; veel kaks Goleta mõrva, millel puuduvad DNA-tõendid, on seotud töömeetoditega. Uurijad kahtlustavad, et sama tapja osales veel kolmes mõrvas: kahes Rancho Cordovas ja ühes Visalias. Kurjategija pani enam kui 50 vägistamist ka California maakondades Sacramento, Contra Costa, Stanislaus, San Joaquin, Alameda, Santa Clara ja Yolo lisaks sadadele sissemurdmiste, varguste, vandalismi, piilumise, jälitamise ja uisutamine.

Visalia Ransacker (aprill 1974 - detsember 1975) 
Pikalt kahtlustati, et Kuldse Riigi Tapjaks saanud kurjategija treenimiskoht oli Visalia, Californias (ehkki varasemad Visalia kuriteod pärinevad juba 1973. aasta maist ja muud spreeglid, nagu näiteks Nüüd kahtlustatakse, et ka 'Cordova Cat Burglar' või 'Exeter Ransacker', samuti pärast McGoweni tulistamist aset leidnud sissemurdmised on seotud.). Arvatakse, et Ransacker on 20 kuu jooksul vastutanud ühe mõrva ja umbes 120 sissemurdmise eest. Enamik Ransackeri tegevusi hõlmas majadesse sissemurdmist, omanike valduste läbimist (või vandaalitsemist), naiste alusrõivaste laialipillutamist, müntide ja väheväärtuslike või isiklike asjade varastamist, jättes sageli rahatähed ja muud väärtuslikud esemed tähelepanuta."
2018. aasta aprilli lõpus teatas Visalia politseiülem, et kuigi DeAngelot Keskorgu juhtumitega ei seostata DNA-d, on tema osakonnal muid tõendeid, millel on uurimisel oma roll, ning et ta oli "kindel, et Visalia Ransackeril on vangistatud. “Ehkki sissemurdmiste aegumistähtajad on aegunud,  DeAngelole esitati ametlik süüdistus 13. augustil 2018 Claude Snellingi esimese astme mõrvas 1975. aastal. Aastal 2020 tunnistas DeAngelo süüdi Claude Snellingi mõrvas, kinnitades, et ta oli Visalia Ransacker.

Idapiirkonna vägistaja (juuni 1976 - juuli 1979)
Arvatakse, et Kuldse Riigi tapja kolis Sacramento piirkonda, arenedes murdvargusest vägistamiseni 1976. aasta keskel.
Kuriteod keskendusid algselt Sacmicast ida pool asuvatele Carmichaeli, Citrus Heightsi ja Rancho Cordova tolleaegsetele kinnistamata aladele. . Tema algne tegutsemisviis oli jälitada öösel keskklassi naabruskondi, otsides naisi, kes olid üksi ühekorruselistes kodudes, tavaliselt kooli, oja, raja või muu avatud ruumi lähedal, mis võimaldaks kiiret põgenemist. Teda nähti mitu korda, kuid ta põgenes alati; ühel korral ta tulistas ja haavas tõsiselt noort jälitajat.
Enamik ohvreid oli enne rünnakuid näinud (või kuulnud) nende peal asuvat jälitajat ja paljud olid kogenud sissetungimist. Politsei uskus, et kurjategija viib enne rünnatava kodu valimist läbi ulatusliku uurimise sihtpiirkonnas - uurib aknaid ja uuristab hoovis. Usuti, et ta sisenes mõnikord tulevaste ohvrite kodudesse, et avada aknad, maha laadida relvad ja istutada ligatuurid hilisemaks kasutamiseks. Ta helistas tulevastele ohvritele sageli, isegi mitu kuud ette, et õppida nende igapäevaseid rutiine.

Ehkki ta sihtis algselt naisi üksi kodudes või lastega, eelistas kurjategija lõpuks paaride ründamist. Tema tavapärane meetod oli sisse tungida läbi akna või lükandklaasist ukse ja äratada magavad sõitjad taskulambiga, ähvardades neid käsipüstoliga. Seejärel seoti ohvrid ligatuuridega (sageli kingapaeltega), mille ta leidis või tõi endaga kaasa, pandi silmad kinni ja pandi kinni ribadeks riputatud rätikutega. Naissoost ohver oli tavaliselt sunnitud oma meessoost kaaslase siduma enne, kui ta oli seotud. Sidumised olid sageli nii tihedad, et ohvrite käed olid pärast lahti sidumist tundideks tuimad.
: 434 Ta lahutas paari, ladestades sageli meessoost selga nõusid ja ähvardades tappa maja kõik inimesed, kui ta neid kuulis. Ta kolis naise elutuppa ja vägistas teda sageli korduvalt, mõnikord mitu tundi.
Kurjategija veetis vahel tunde kodus kappe ja sahtleid rüüstades, köögis toitu süües, õlut joomas, vägistas naist uuesti või seadis täiendavaid ähvardusi. Mõnikord arvasid ohvrid, et ta lahkus majast enne, kui ta "pimedusest hüppas". Kurjategija varastas tavaliselt esemeid, sageli isiklikke esemeid ja väheväärtuslikke esemeid, kuid mõnikord sularaha ja tulirelvi. Seejärel hiilis ta minema, jättes ohvrid ebakindlaks, kas ta oleks lahkunud. Arvati, et kurjategija pääseb jalgsi läbi mitme hoovi ja kasutab siis koju või autosse jalgrattaga, kasutades laialdaselt parke, kooliaedu, ojapeenart ja muid avatud kohti, mis hoidsid teda tänavalt eemal.

Vägistaja tegutses Sacramento maakonnas esimestest rünnakutest juunis 1976 kuni maini 1977. Pärast kolmekuulist pausi tabas ta septembris lähedal asuvas San Joaquini maakonnas, enne kui naasis Sacramentosse kõigi teiste rünnakute jaoks, välja arvatud üks järgnevast kümnest rünnakust. Vägistaja ründas 1978. aasta suvel viis korda Stanislausi ja Yolo maakonnas, enne kui jälle kolmeks kuuks kadus. Seejärel kolisid rünnakud oktoobris peamiselt Contra Costa maakonda ja kestsid 1979. aasta juulini.
Vägistamised:
Reede, 18. juuni 1976, kell 4:00 Rancho Cordova,  Sacramento
2 Laupäev, 17. juuli 1976, 14:00 Del Dayo dr, Carmichael,  Sacramento
3 Pühapäev, 29. august 1976 kell 15:20 Rancho Cordova, Sacramento
4 Laupäev, 4. september 1976 11:30 p. Citrus Heights, Sacramento
5 Teisipäev, 5. oktoober 1976 kell 18:45 Citrus Heights, Sacramento
6 Laupäev, 9. oktoober 1976, 4:30 Rancho Cordova,  Sacramento
7 Esmaspäev, 18. oktoober 1976 14:30 Del Dayo dr, Carmichael, Sacramento
8 Esmaspäev, 18. oktoober 1976, kell 11:00. Rancho Cordova, Sacramento
9 Kolmapäev, 10. november 1976, 7:30 p. Greenback Ln., Citrus Heights, Sacramento
10 laupäev, 18. detsember 1976 kell 7:00. Carmichael, Sacramento
11 Teisipäev, 18. jaanuar 1977 11:00 p. Glenbrook / College Green, Sacramento,  Sacramento
12 Esmaspäev, 24. jaanuar 1977 12:00 Primrose dr, Citrus Heights, Sacramento
13 Esmaspäev, 7. veebruar 1977 kell 18.45 Crestview Drive ja Madison Ave., Citrus Heights,  Sacramento
14 kolmapäev, 16. veebruar 1977 kell 10:30 p. Riponi kohus,  Sacramento
15 Teisipäev, 8. märts 1977 4:00 Robertson ja Whitney Ave., Sacramento, Sacramento
16 Reede, 18. märts 1977 10:45 p. Rancho Cordova, Sacramento
17 Laupäev, 2. aprill 1977 3:20 Madison ja Main Ave., Orangevale, Sacramento
18 Reede, 15. aprill 1977, 2:30 Madisoni ja Manzanita avenüü, Crestview, Sacramento
19 Teisipäev, 3. mai 1977, kell 15:00 Glenbrook / Greens College, Sacramento, Sacramento
20 Neljapäev, 5. mai 1977 kell 14:40 Orangevale, Sacramento
21 Laupäev, 14. mai 1977 3:45 Greenback Ln. ja Birdcage St., Citrus Heights, Sacramento
22 Teisipäev, 17. mai 1977 13:30 Liivabaari ring, Del Dayo dr, Carmichael,  Sacramento
23 Laupäev, 28. mai 1977 13:00 Neljas parkway, Lõuna piirkond, Sacramento, Sacramento
24 Teisipäev, 6. september 1977 13:30 Lincolni külast läänes,  San Joaquin
25 Laupäev, 1. oktoober 1977 13:30 La Riviera ja Tuolumne dr, Rancho Cordova,  Sacramento
26 Reede, 21. oktoober 1977, kell 3:00 Elkhorni puiestee/Diablo dr, Foothill Farms, Sacramento
27 Laupäev, 29. oktoober 1977 13:45 Woodson Ave., Sacramento, Sacramento
28. Neljapäev, 10. november 1977 3:00 La Riviera dr Watt Ave. lähedal, Sacramento,  Sacramento
29 Reede, 2. detsember 1977, kell 11:30 Brett ja Revelstoke dr Foothill Farms, Sacramento
30 laupäev, 28. jaanuar 1978 kell 10:15 p. Mähistee Walnut Ave. ida pool, Carmichael, Sacramento
31 laupäev, 18. märts 1978 kell 11:00. Parkwoods, Stockton, San Joaquin
32 Reede, 14. aprill 1978, kell 10:00. Seamas ja Riverside Aves., Lõuna-Sacramento, Sacramento
33 Esmaspäev, 5. juuni 1978 kell 14.30 Kirde-Modesto,  Stanislaus
34 Kolmapäev, 7. juuni 1978, kell 15:55 UC Davis, Davis, Yolo
35 Reede, 23. juuni 1978 13:30 Kirde-Modesto Stanislaus
36 Laupäev, 24. juuni 1978, kell 15:15 Rivendell, Davis Yolo
37 Neljapäev, 6. juuli 1978, kell 14:50, Westwoodi osakond, Davis, Yolo
38 Laupäev, 7. oktoober 1978, kell 2:30 Concord, Contra Costa
39 Reede, 13. oktoober 1978, kell 4:30 Concord, Contra Costa
40 Laupäev, 28. oktoober 1978, kell 4:30 San Ramon, Contra Costa
41 Laupäev, 4. november 1978 kell 15.30 San Jose Santa Clara
42 Laupäev, 2. detsember 1978 4:30 San Jose, Santa Clara
43 Laupäev, 9. detsember 1978 14:00 Danville, Contra Costa
44 Esmaspäev, 18. detsember 1978 kell 18:30 San Ramon, Contra Costa
45 Teisipäev, 20. märts 1979 kell 5:00 Rancho Cordova, Sacramento
46 Kolmapäev, 4. aprill 1979 13:00 Fremont, Alameda
47 Laupäev, 2. juuni 1979, kell 11.30. Walnut Creek, Contra Costa
48 Esmaspäev, 11. juuni 1979 kell 4:00 Danville, Contra Costa
49 Esmaspäev, 25. juuni 1979 kell 4:00 Walnut Creek, Contra Costa
50 Neljapäev, 5. juuli 1979, kell 3:45 Danville
Mõrvad
Kahe noore mehe visandid, ühel vuntsid
Kahe Maggiore mõrvas kahtlustatava visandid
Sacramento noor paar, Matheri õhuväebaasi sõjaväepolitseinik Brian Maggiore ja Katie Maggiore jalutasid oma koeraga Rancho Cordova piirkonnas 2. veebruari 1978. aasta öösel lähedal, kus oli toimunud viis idapoolse vägistaja rünnakut. Maggiores põgenesid pärast vastasseisu tänaval, kuid nad jälitati ja lasti maha. Mõned uurijad kahtlustasid, et idapiirkonna vägistajad mõrvasid nad nende läheduse tõttu teistele rünnakutele ja läheduses leiti kingapael. FBI teatas 15. juunil 2016, et on kindel, et idaosa vägistajad mõrvasid Maggiores. 29. juunil 2020 esitas DeAngelo süüdistuse nende mõrvade toimepanemises. 

Original Night Stalker (oktoober 1979 - mai 1986)
Vahetult pärast 5. juulil 1979 toime pandud vägistamist kolis idaranniku vägistaja Lõuna-Californias ja tabas oktoobris esmakordselt Santa Barbara maakonnas. Rünnakud kestsid 1981. aastani (üksik rünnak 1986) ja vägistaja hakkas oma ohvreid tapma. Ainult paar esimeses rünnakus jäid ellu, hoiatasid naabreid ja sundisid sissetungijat põgenema; teised ohvrid mõrvati tulistamise või varjamisega. Kuna idapiirkonna vägistajat polnud nende kuritegudega aastakümneid seostatud, tunti teda selles piirkonnas Öise Stalkeri nime all, enne kui ta sarimõrvari Richard Ramirezi endise hüüdnime alla sai, ümber Original Night Stalkeriks.
Mõrvad:
Esmaspäev, 1. oktoober 1979 Puudub (mõrvakatse; ründehaaval) kuninganna Ann Lane, Goleta,  Santa Barbara
2 Pühapäev, 30. detsember 1979 Robert Offerman, Debra Manning Goleta, Santa Barbara
3 Neljapäev, 13. märts 1980 Charlene & Lyman Smith Ventura, Ventura
4 Teisipäev, 19. august 1980 Keith & Patrice Harrington Dana Point, Orange
5 Reede, 6. veebruar 1981 Manuela Witthuhn Irvine,  Orange
6 Esmaspäev, 27. juuli 1981 Cheri Domingo, Gregory Sanchez Goleta, Santa Barbara
7 Pühapäev, 4. mai 1986 Janelle Cruz Irvine, Orange
1979 
1. oktoobril tungis sissetungija sisse ja sidus Goleta paariga kinni.: 434 Ärevuses kuuldes teda ütlemas: "Ma tapan nad ära", : 435 üritasid mees ja naine põgenema, kui ta toast lahkus ja naine karjus. Mõistes, et häire on üles tõstetud, põgenes sissetungija jalgrattaga. Naabrimees (FBI agent) reageeris mürale ja jälitas vägivallatsejat, kes hülgas jalgratta ja noa ning põgenes jalgsi läbi kohalike tagaaedade.: 435 Rünnak oli hiljem seotud pakkumismehe ja mehitamise mõrvadega kingajälgede abil. ja nöörid, mida kasutati ohvrite köitmiseks.: 438

30. detsembril leiti 44-aastane Robert Offerman ja 35-aastane Debra Alexandra Manning Goletas Avenida Pequena osariigis asuvas Offermani korterelamus surnuks. Pakkumise pakkuja köited olid sidumata, mis näitab, et ta oli ründaja poole kaldunud. Naabrid olid kuulnud kuulipildujaid. Sündmuskohalt leiti suure koera käpajäljed, mis viisid spekulatsiooniteni, et tapja võis ühe endaga kaasa tuua. : 446 Samuti tungis tapja vabasse külgnevasse elukohta ja varastas jalgratta, hiljem leiti tänavalt hüljatud sündmuskohalt põhja pool, kompleksi kolmandast elukohast.
1980 
13. märtsil leiti nende Ventura kodus mõrvatud 33-aastane Charlene Smith ja 43-aastane Lyman Smith; Charlene Smith oli vägistatud. Ohvrite surnuks peksmiseks kasutati maja küljelt pärit puupalgist pärit palki.: 440 Nende randmed ja pahkluud olid seotud drapeeringuga. 441 Ebatavaline hiinlane Charlene randmetel kasutati rombikujulist sõlme;: Sacramento idapiirkonna vägistajate rünnakutes täheldati sama sõlme 441, millest vähemalt üks kinnitatud juhtum oli avalikult teada. Seetõttu anti mõrvarile lühidalt nimi Diamond Knot Killer. 

19. augustil leiti 24-aastane Keith Eli Harrington ja 27-aastane Patrice Briscoe Harrington Dana Pointi Niguel Shores'i alevikus asuvas Cockleshell Drive'is oma kodus surnuks pekstud. Samuti oli vägistatud Patrice Harrington. Ehkki oli tõendeid Harringtonsi randmete ja pahkluude sidumise kohta, sündmuskohalt ei leitud ligatuure ega mõrvarelva. Harringtonid olid nende surma ajal olnud abielus kolm kuud. Patrice oli Irvine'i õde ja Keith UC Irvine'i meditsiiniüliõpilane. Keithi vend Bruce kulutas hiljem ligi 2 miljonit dollarit California Proposition 69 toetamiseks, lubades DNA kogumist kõigilt California kurjategijatelt ja teatud teistelt kurjategijatelt.

1981
6. veebruaril vägistati ja mõrvati 28-aastane Manuela Witthuhn oma Irvine'i kodus. Ehkki Witthuhni kehal olid enne punastamist nähud, et ta on seotud, ei leitud ligatuure ega mõrvarelva. Ohver oli abielus; tema abikaasa viibis haiglas ja ta oli rünnaku ajal üksi. Witthuhni televiisor leiti tagaaiast, võimalik, et tapja katse panna kuritegu näib olevat jabur rööv.

27. juulil olid 35-aastane Cheri Domingo ja 27-aastane Gregory Sanchez Original Night Stalkeri 10. ja 11. mõrvaohvriks. Mõlemat rünnati Domingo elukohas Tolteci teel Goletas: 2: 444 (mitu kvartali lõuna pool Robert Offermani korterelamust), kus ta ajutiselt elas; see kuulus surnud sugulasele ja oli müügis. Kurjategija sisenes majja läbi väikese vannitoaakna. Sanchezit ei olnud seotud,: 445 ning teda tulistati ja haavati põses, enne kui ta aiatööriistaga surma pandi.

Mõnede arvates võis Sanchez aru saada, et ta tegeleb Offermani-Manningu mõrvade eest vastutava mehega ja üritas tapjaga tegeleda, mitte teda siduda. Jällegi ei vastanud ükski naabrimees tulistamisele.: 445 Sanchezi pea oli kapist välja tõmmatud riietega kaetud: 444 Domingo vägistati ja pimestati; randmetel ja pahkluudel olevad verevalumid näitasid, et ta oli seotud, :445, ehkki turvasüsteemid puudusid. [126] Voodi lähedalt leiti tükk kaubanöörist ja tema keha hajutati tundmatust allikast pärit kiud. Võimud arvasid, et ründaja võis töötada maalijana või sarnasel töökohal Calle Reali kaubanduskeskuses.

1986 
4. mail leiti 18-aastane Janelle Lisa Cruz pärast seda, kui ta vägistati ja ta tapeti Irvine'i kodus surnuks. Tema perekond oli rünnaku ajal Mehhikos puhkusel. Mõrvarelvaks arvati olevat mutrivõti, mille Cruz kasuisa teadmata kadus.

Lõuna-California mõrvad ei olnud algselt mõelnud, et nende jurisdiktsiooni uurijad ühendavad neid. Sacramento detektiiv uskus kindlalt, et Goleta rünnakute eest vastutab idaosa vägistaja, kuid Santa Barbara maakonna šerifi osakond omistas nad kohalikule karjäärikuriteole, kes hiljem mõrvati. Goletas toime panemata kuritegude uurimine pani kohaliku politsei järgima naissohvritele lähedaste meestega seotud valejuhtmeid. Ühele isikule, kes hiljem puhastati, esitati süüdistus kahes mõrvas. Juhtumid seoti peaaegu täielikult DNA-testidega, palju aastaid hiljem.
Tuntud füüsikalised omadused Muuda
Neid füüsilisi omadusi peetakse faktilisteks, tuginedes kuriteopaiga tõenditele ja ohvrite ning õiguskaitseorganite peaaegu üldisele kokkuleppele:

Valge isane
Umbes 5 jalga 10 (1,78 m) pikk
Õhuke, sportlik kehaehitus
Suurus 9 kuni 9 1⁄2 kinga
A-tüüpi veri
Mittesekretär: tema sperma ei sisalda veregrupi antigeene.
Füüsiliselt agar ja võimeline tarasid sprindima, jalgrattasõite tegema ja neid murendama
Võimalikud omadused
Neid füüsilisi omadusi peetakse tõenäolisteks; väike protsent ohvreid kirjeldas vägivallatsejat erinevalt:

18–25-aastane, kui vägistamine algas 1976. aastal; võimud uskusid, et ta oli 2018. aastal 60–75 aastat vana.

Sacramento maakonna šerifi osakonna andmetel leiti mikroskoopilisi värvilaaste kolmes kuriteopaigas (kaks tapmist ja vägistamist). See lubab arvata, et Kuldse osariigi tapja võis olla ehituses töötanud, võib-olla kasutanud värvipihustuspüstolit. Ehitustööd olid käinud 1979. aasta Goleta mõrvapaiga lähedal ja külmjuhtumi uurija võttis 2013. aastal arendajaga ühendust, et tuvastada objektil töötavad alltöövõtjad ja saada tööhõiveandmeid.

Psühholoogiline profiil
Pärast seda, kui kriminoloogid sobitasid Lõuna-California mõrvapaikadelt leitud seroloogilisi tõendeid, koostati tõenäosusliku analüüsi põhjal Kuldse osariigi tapja spekulatiivne psühholoogiline profiil. Profiili peamise autori Leslie D'Ambrosia sõnul olid Kuldse osariigi tapjal järgmised omadused:

Emotsionaalne vanus, mis võrdub 26–30-aastase mehega mõrvade ajal 1979. aastal
Oma isiklikus elus seotud parafiiilse käitumise ja jõhkra seksiga
Seotud prostituutidega
Oleks teadnud politsei uurimismeetodeid ja tõendite kogumise tehnikaid
Seksuaalselt funktsionaalne, võimeline seemnepurskeks nõusolevate ja nõusolekuta partneritega
Riides hästi ja ei paista silma paistvas piirkonnas
Elas või töötas 1980. aastal Californias Ventura lähedal
Hea füüsiline seisund
Oskuslik, kogenud kassi sissemurdja ja võib-olla on sellega juba algust teinud
Oli teismelisena karistusregistrisse kantud, mis oli välja saadetud
Oli küll sissetulekuvõimalusi, kuid ei töötanud varastel hommikutundidel
Vihkas naisi tegelike (või tajutavate) eksimuste eest
Arukas ja liigendatud
Puhas ja isiklikus elus hästi korraldatud ning juhtis hästi hooldatud autot
Peep vaatas paljude inimeste akendest, keda rünnata ei saanud
Enesekindel ja enesekindel

Profiil spekuleeris, et tapja võis olla vangistatud pärast Janelle Cruzi mõrva või tapetud sarnase kuriteo toimepanemisel; see soovitas vaadata läbi 1980ndate aastate lõpul toimunud uimastamise sissemurdmised, milles tapeti üksik meeskurjategija. See näitas väikest võimalust, et kuldse osariigi tapja sooritas enesetapu ja tõenäoliselt ei olnud ta vaimses asutuses.

Profiili andmetel edastati teleprinterite bülletäänid kogu Ameerika Ühendriikide õiguskaitseorganitele pärast esialgseid tapmisi. Bülletäänid küsisid teavet sarnaste koduste sissetungide kohta, mis hõlmasid seksuaalset kallaletungi, mõrvu, peksmist, mitu ohvrit ja orjapidamist. 2015. aasta seisuga ei olnud sarnaseid kuritegusid teatatud. Profiil väitis, et kuldse riigi tapja oleks võinud jätkata oma kuritegude toimepanemist teises riigis, mille andmed polnud seotud.
Kirjalik muudatus
"Põnevuse iha" luuletus Edit
1977. aasta detsembris saatis keegi idapiirkonna vägistajaks väitnud inimene Sacramento Bee'le, Sacramento linnapea kabinetti ja telejaama KVIE luuletuse "Põnevuse iha". 11. detsembril väljus maskeeritud mees korrakaitsjate tagakiusamisest pärast seda, kui ta hoiatas asutusi telefoni teel, et ta lööb sel õhtul Watt Avenüüsse.

Põnevuse iha

Kõik nende surelike ellujäämine / küpsus,
Hinnake nende väärtust / valitsevale ühiskonnale.
Väärtuste valimine saab ülesandeks; / Enda peab otsima rahulolu.
Valitud marsruut paljastub / tegelaskuju kaob, kui plaanid tegutsevad.
Mõne töö vastuvõtmine / kindla töötasu korral, kuid luban veel,
On tunnustatud sotsiaalne norm, nagu ka otsustusvõimelisus, pärimuse otsimine.
Saavutamine teiste tõstmise ajal / peaks olema kuulsuse väärimise põhjus.
Vaba aeg ahvatleb põnevust otsima / See, mis on õige ja eeldatav, tundub taltsutavana.
"Jessie Jamesit" on näinud kõik, / Ja "Son of Samil" on autor.
Nüüd tunnevad teised, et kiusatused helistavad. / Sacramento peaks pakkumise tegema.
Oma elust filmi teha / See tasub minu plaanitud paguluse eest.
Just nüüd tahaksin oma toimikusse lisada naise / maffia isanda.
Teie idapiirkonna vägistaja
Ja väärivad kahjurit.
Kohtumiseni ajakirjanduses või T.V.-l: lk. 304
Kodutöö lehed ja karistuste kaart (9. detsember 1978) Redigeeri
Käsikiri lapselikus kirjas
"Hullu on sõna" ees
Vaadake pealkirja
"Hull on sõna" tagakülg
Käsitsi joonistatud kaart
"Karistuse" kaardi esiosa
Vaadake pealkirja
Kaardi tagakülg, sõna "karistus" kriipsutatud kogu lehele
Danville'is 42. rünnaku uurimise käigus avastasid uurijad kolm lehte märkmikepaberit, kuhu kahtlustatav sõiduk oli teadaolevalt pargitud. Esimesel lehel on essee kindral George Armstrong Custeri kohta.

Teisel lehel on ajakirjalaadne sissekanne, milles kirjeldatakse õpetajat, kes pani õpilasi kirjutama ridu, mida autor pidas alandavaks:

"Hull on see sõna, see sõna, mis meenutab mulle 6. klassi. Ma vihkasin seda aastat ... Soovin, et oleksin teadnud, mis minu 6. klassi aastal, põhikooli viimasel ja halvimal aastal toimub." on see sõna, mis mulle pähe jääb minu hirmsa kuueaastase kooliaasta kohta. Minu hullus oli üks, mis oli põhjustatud halvustamistest, mis mulle väga haiget tegid. Minu õpetaja lahkarvamused, nagu näiteks plaanitud feilireisid, siis kanneldatud. klassi õpetaja andis mulle palju meelepaha, mis tegi mind väga hulluks ja pani mind südamesse ehitama vihatud olekut, keegi ei lasknud mind kunagi varem nii kõvasti maha ega vihanud mitte kunagi kedagi nii palju kui mina teda. Ainus põhjus, mis mind kuuendas klassitunnis hulluks tegi, oli koolis raskustesse sattumine, eriti see, et mind tõsiselt häiris saatuste kirjutamine, see kohutav saatus, mille mu õpetaja tekitas ... mulle kirjutamine, tunnid ja tunnid, kus ma istusin ja kirjutada 50-100-150 tunde nii päeval kui öösel, ma kirjutan need kohutavad Paragrapid hs, mis mind piinlikustas ja mis veelgi tähtsam, pani mind ennast häbenema, mis omakorda pani mind sügavale küljele mõistma, et kirjutamisstiil pole õiglane, see pole olnud õiglane panna mind niimoodi kannatama, see pole lihtsalt olnud õiglane pane mind istuma ja valvama, kuni mu luud sügelevad, kuni käsi tundis iga jubedat valu, mis tal kunagi olnud on ja nagu ma juba kirjutasin, sain ma järjest mahedamaks, kuni ma nutsin, ma nutsin, sest mul oli häbi, ma nutsin, sest mind arutati, ma nutsin, sest Ma olin vihane ja nutsin enda pärast, laps, kes pidi neid nobedaid saateid kirjutama. Minu vihasus alates kuuendast klassist peletab mu mälu kogu eluks ja ma häbenen oma kuuendat klassi igavesti "
Viimasel lehel oli käsitsi joonistatud kaart äärelinna naabruskonnast, mille tagaküljele oli kriipsutatud sõna "karistus". Uurijad ei suutnud kaardil kujutatud piirkonda tuvastada, ehkki kunstnikul olid selgelt teadmised arhitektuurilisest paigutusest ja maastiku kujundamisest. Detektiiv Larry Pooli sõnul on kaart fantaasiakoht, mis tähistab vägistaja soovitud löögimaad.

Telefonikõned
"Ma olen East Side'i vägistaja" (18. märts 1977)
18. märtsil 1977 sai Sacramento maakonna šerifi büroo kolm kõnet mehelt, kes väitis end olevat idapiirkonna vägistaja; ühtegi ei salvestatud. Kaks esimest kõnet, mis saabusid kell 4:15 ja 16:30, olid identsed ja lõppesid helistaja naermise ja üles riputamisega. Viimane kõne saabus kell 17:00, helistaja ütles: "Ma olen East Side'i vägistaja ja mul on järgmine ohver juba kinni ja te ei saa mind kinni panna."

"Sa ei hakka mind kunagi püüdma" (2. detsember 1977)
Vägistajaks väitnud mees kutsus Sacramento politsei, öeldes: "Sa ei hakka mind kunagi püüdma, East Area vägistaja, te lollid kuradi, hakkan täna õhtul jälle keppima. Ettevaatust!" Kõne salvestati ja hiljem vabastati. Sarnaselt eelmise kõnega rünnati sama ohvrit ka järgmist ohvrit.

"Häid jõule" (9. detsember 1977)
Eelmine ohver sai 1977. aasta jõulude ajal telefonikõne, mille ta omistas oma ründajale. Helistaja ütles: "Häid jõule, see olen jälle mina!"

"Watt Avenue" (10. detsember 1977)
Veidi enne kella 10:00 p. 10. detsembril 1977 said Sacramento ametivõimud kaks identset kõnet, öeldes: "Ma taban täna. Watt Avenue." Mõlemad registreeriti ja helistaja tuvastati sama isikuna, kes tegi 2. detsembri kõne. Korrakaitsepatrullide arvu suurendati sel ööl ja kell 2.30 varjati maskeeritud meest ohvitseride poolt pärast Watt Avenüü sillal jalgrattasõitu. Kui teda uuesti kell 4.30 märgati, loobus ta jalgrattast ja põgenes jalgsi. Jalgratas oli varastatud.

"Ma hakkan sind tapma" (2. jaanuar 1978)
Esimene teadaolev vägistamise ohver sai vale numbriga kõne, milles küsiti "Ray" -i 2. jaanuaril 1978. Kõne salvestati ja politsei kahtlustab, et võib-olla sama helistaja tegi ähvardava kõne talle hiljem õhtul. Ka kannatanu salvestas selle kõne ja tuvastas ohvri tema ründaja häälena. Helistaja ütles: "Ma tapan su ... tapan su ... tapan sind ... lits ... lits ... lits ... lits ... kuradi hoor."

Nõustamisteenus (6. jaanuar 1978)
Idapiirkonna vägistajaks väitnud mees helistas kontaktnõustamise teenusele ja ütles: "Mul on probleem. Vajan abi, kuna ma ei taha seda enam teha." Pärast lühikest vestlust ütles helistaja: "Ma usun, et jälitate seda kõnet" ja pani telefoni üles.

Hilisemad kõned (1982–1991)
1982. aastal sai eelmine ohver kõne tema töökohas - restoranis -, mille käigus ähvardas vägistaja teda uuesti vägistada. Contra Costa maakonna uurija Paul Holesi sõnul pidi vägistaja saama restorani patrooniks ja tunnistas seal oma ohvri.

1991. aastal sai üks eelmine ohver vägivallatsejalt telefonikõne ja rääkis temaga ühe minuti. Ta kuulis taustal naist ja lapsi, mis viis spekulatsioonideni, et tal on pere.

Viimane kõne (2001)
6. aprillil 2001, üks päev pärast seda, kui Sacramento Bee'is ilmunud artikkel seostas Original Night Stalkerit ja East Area vägistajaga, sai vägistaja ohver temalt kõne; ta küsis: "Mäletad, kui me mängisime?
Juurdlus
Stend koos 1978. aasta visandi ja teabega
See stendi reklaam ilmus üleriigiliselt 2016. aasta juunis.
Enne originaalse Öise Stalkeri ametlikku ühendamist idapiirkonna vägistajatega 2001. aastal püüdsid mõned õiguskaitseametnikud (eriti Sacramento maakonna šerifi osakonnast) siduda ka Goleta juhtumid. Seosed olid peamiselt tingitud sarnasustest MO-s. Üks juba seotud Original Night Stalkeri topeltmõrv leidis aset Venturas, Goleta'st 40 miili (64 km) kagus ja ülejäänud mõrvad pandi toime Orange'i maakonnas, veel 90 miili (140 km) kagus. 2001. aastal seostasid DNA mitmed vägistamised Contra Costa maakonnas, mille panid toime Ida-Ida vägistajad, Smithi, Harringtoni, Whithuhni ja Cruzi mõrvadega. Kümmekond aastat hiljem näitasid DNA tõendid, et Domingo – Sanchezi mõrvad pani toime kuldse osariigi tapja.

15. juunil 2016 avaldas FBI kuritegudega seotud lisateavet, sealhulgas uusi kompositsioonide visandeid ja kuriteo üksikasju; samuti kuulutati välja 50 000 dollari suurune tasu. Algatus hõlmas riiklikku andmebaasi kuritegude uurimist korrakaitsjate toetamiseks ning näpunäidete ja teabe töötlemiseks. Lõpuks "kasutades geograafilise genealoogia otsingut GEDmatchi abil, tuvastasid uurijad DeAngelo kaugeid sugulasi - sealhulgas perekonnaliikmeid, kes olid otseselt seotud tema suur-suur-suur-vanaisaga, pärinedes 1800. aastatest. Selle teabe põhjal ehitasid uurijad umbes 25 erinevat sugupuud. Ainuüksi [DeAngelo] -ga seotud puu sisaldas umbes 1000 inimest. Mõne kuu jooksul kasutasid uurijad muid vihjeid, nagu vanus, sugu ja elukoht, et välistada kahtlusalused nende puude populatsioonid, kõrvaldades kahtlustatavad ükshaaval üks, kuni järele jäi ainult DeAngelo. "
Uurimise käigus peeti kahtlustatavana mitu isikut, kes hiljem kõrvaldati:

Goleta pärit Brett Glasbyt pidasid Santa Barbara maakonna uurijad kahtlustatavaks. Ta mõrvati Mehhikos 1982. aastal enne Janelle Cruzi mõrva; see kõrvaldas ta kahtlustatavana.
Aarjalaste vennaskonna kõrgel kohal asuv Paul "Cornfed" Schneider elas Orange'i maakonnas, kui tapeti Harringtons, Manuela Witthuhn ja Janelle Cruz. DNA-test kustutas ta 1990ndatel.
Ohvri Lyman Smithi sõber ja äripartner Joe Alsip: Alsipi pastor ütles, et Alsip tunnistas teda perenõustamise ajal üles. Alsip määrati Smithi mõrvade jaoks 1982. aastal, kuid süüdistused hiljem kaotati ja tema süütust kinnitasid 1997. aastal tehtud DNA-testid.
Sacramento maakonna šerifi asetäitjad vahistasid 24. aprillil 2018 DeAngelo. Teda süüdistati kaheksal juhul esimese astme mõrvas eritingimustes. 10. mail esitas Santa Barbara maakonna ringkonnaprokuratuur DeAngelole süüdistuse veel neljas esimese astme mõrvas.

DeAngelo tuvastamine oli alanud neli kuud varem, kui ametnikud detektiiv Paul Holesi ja FBI advokaadi Steve Krameri juhtimisel laadisid tapja DNA profiili Ventura maakonna vägistamiskomplektist isikliku genoomikaveebile GEDmatch. Veebisait tuvastas 10 kuni 20 inimest, kellel olid sama suured-suured-vanaisad nagu kuldse riigi tapja; viiest uurijast koosnev meeskond, kes töötas koos genealoogi Barbara Rae-Venteriga, kasutas seda nimekirja suure sugupuu ehitamiseks. Sellest puust lõid nad kaks kahtlusalust; ühe välistas sugulase DNA-test, jättes DeAngelo peamiseks kahtlusaluseks.

18. aprillil koguti DeAngelo auto ukse käepidemest varjatud viisil DNA-proovi, ning hiljem koguti DeAngelo äärekivist prügikastist leitud kudedest veel üks proov. Mõlemad sobitati proovidega, mis olid seotud Golden State Killeri kuritegudega. Pärast DeAngelo vahistamist tõstatasid mõned kommentaatorid. Muret isiklikult tuvastatava teabe teisese kasutamise eetika pärast.

DeAngelo pakkus pärast vahistamist välja omalaadse ülestunnistuse, mis viitas krüptiliselt sisemisele isiksusele nimega Jerry, mis oli teda ilmselt sundinud toime panema 1986. aastal järsult lõppenud kuritegude laine. Sacramento maakonna prokuröri Thien Ho sõnul ütles DeAngelo endale. olles üksi politsei ülekuulamisruumis pärast tema arreteerimist 2018. aasta aprillis: "Mul ei olnud jõudu teda välja lükata. Ta tegi mind. Ta läks minuga kaasa. See oli nagu minu peas, ma mõtlen, et ta on osa Mina. Ma ei tahtnud neid asju teha. Lükkasin Jerry välja ja mul oli õnnelik elu. Tegin kõiki neid asju. Ma hävitasin kogu nende elu. Nüüd pean selle hinna maksma. "

DeAngelot ei saa süüdistada vägistamises ega sissemurdmises, kuna nende kuritegude eest on aegumistähtaeg aegunud, kuid talle on esitatud süüdistus 13 mõrvas ja 13 inimröövis. DeAngelo arreteeriti Sacramentos 23. augustil 2018. 2018. aasta novembris hindasid kuue kaasatud maakonna prokurörid ühiselt, et juhtum võib maksumaksjatele maksta 20 miljonit dollarit ja see võib kesta kümme aastat. 10. aprillil 2019 toimunud kohtumenetluses teatasid prokurörid, et otsivad surmanuhtlust. Kohtunik otsustas, et kohtuprotsesside ajal võidakse kohtusaali lubada kaameraid. 4. märtsil 2020 pakkus DeAngelo end süüdi tunnistada, kui surmanuhtlus laua tagant ära võeti, mida sel ajal vastu ei võetud. DeAngelo tunnistab end süüdi 13 mõrvasüüdistuses ja inimröövisüüdistuses, mis on seotud sama paljude vägistamistega 29. juunil, eesmärgiga vältida surmanuhtlust.