Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 13. juuni 2023

Olulised asjad inimeste elus (2)

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Maailmas on mõned olulised asjad. Mõned sellised, millest ma ei ole siin varem kirjutanud.
Olulised asjad:
1. Elu hästi elamine
2. Enese välja elamine
3. Probleemi teadvustamine
4. Arengusuunad (Vaade tuleviku minale)
Elu hästi elamine:
Üheks elu eesmärgiks peaks ju olema see, et sa elad oma elu hästi. See tähendab, et sa elad oma elu nii, et sa saaksid oma elu lõpus öelda, et elu oli väärt elamist, elu oli hästi elatud. Selle saavutamiseks tuleks täita oma unistused ning ei tohi elu poolt ette visatud takistustele alla vanduda. Mõned saavutavad oma unistused kergemini ja teised raskemini. Ning mõned ei jõua üldse oma unistusteni. Mõned teised avastavad, aga kohale jõudes, et see unistus ei ole üldse nende unistus vaid see on kellegi teise unistus.
Harjutus:
Tee nimekiri sellest, milline sa tahaksid tulevikus olla (mida teha, millised oleksid su vaated elule, milline oleks su töö, kus ja kuidas sa elaksid jne...). Pärast nimekirja tegemist loo plaan, kuidas sa selleni võimalikult kiiresti jõuaksid, võiksid arvestada ka ootamatustega. Ning seejärel hakka seda plaani täitma ning lõpuks oma unistuste elu elama.
Enda välja elamine:
Enda välja elamine on üks tähtsamaid asju. Kuigi Põhja-Euroopas ei ole kombeks olla emotsionaalne, siis on see siiski väga oluline. Enda emotsioonide välja näitamine aitab lahti saada negatiivsetest emotsioonidest. See on kõige parem (efektiivsem) halbadest emotsioonidest vabanemise viis. Headele emotsioonidele annab see pigem jõudu juurde ning muudab ka ümbritsevaid inimesi heatujulisemaks. Samas see, millist energiat (emotsioone) endast välja kiirgad, seda sarnasemad muutuvad ka teised sinu ümber olevad inimesed. Samas ümbritsevad inimesed mõjutavad ka sind. Nii, et ka sina muutud nendele sarnasemaks.
Probleemi teadvustamine:
Tee nimekiri sellest, milline sa tahaksid tulevikus olla. Lisaks sellele, mida ma varem mainisin, lisa nimekirja see mida sa tahaksid elus teha ja kogeda, milline on sinu unistuste töö, millised on su vaated elule, mida sa pead elus oluliseks, jne... Kui see on tehtud, siis sõnasta praegune probleem ja hakka seda lahendama.
Arengusuunad:
Võimalusi on tohutult. Kui probleem on sõnastatud, siis on vaja leida vahendid ja see probleem ära lahendada. Probleeme võib olla ka mitu. Kuid neile kõigile tuleb leida lahendus (Ka neid võib olla mitu, mõned probleemid võivad laheneda ka iseenesest). Lõpuks tuleb ikkagi jõuda välja enda lõppeesmärgini, sest see tagab õnnelikkuse.
Kokkuvõte:
Kui me loome oma tuleviku mina prototüübi ning teeme seda tõelistel alustel. Siis me jõuame õnnelikkuseni. Selleks on vaja elada oma elu hästi, elada ennast välja, teadvustada probleeme ning need lahendada ning koostada visioon tuleviku iseendast.