Otsing sellest blogist

UUS!!!

Astronoomilised aastaajad

Astronoomilised aastaajad  on perioodid, milleks jaotatakse  päikeseaastat  Maa liikumise järgi  päikeseseisakutes  või  võrdpäevsustes . Ne...

kolmapäev, 7. juuli 2021

Ressursipõhine majandus

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.

Ressursipõhine majandus

Veenuse Projekt (inglise keeles The Venus Project) tegi ettepaneku töötada koos ülemaailmse ressursipõhise majanduse (Resource-Based Economy) suunas, mis on holistlik sotsiaalmajanduslik süsteem, kus planetaarseid ressursse hoitakse kõigi Maa elanike ühise pärandusena. Praegune praktika on ressursside normeerimises ebaoluline läbi rahaliste meetodite, edasiliikumist segav ja jääb kaugelt ebapiisavaks inimeste vajaduste rahuldamisel.
Lihtsalt öelduna, ressursipõhises majanduses me võtame just ressursid kasutusse, raha asemel, et tagada õiglane meetod jaotada kõige inimlikumal ja efektiivsemal moel. See on süsteem, kus kõik kaubad ja teenused on saadaval kõigile kasutamata raha, krediiti, kaubavahetust või mõnda muud võla ja teenijaseisuslikku vormi.
Veelgi paremaks mõistmiseks, võta arvesse seda, kui kogu raha kaob üleöö terves maailmas, kuni meil on pinnas, tehased, isikkoosseis ja kõik ressursid on jäänud paika, siis me võime ehitada mis iganes soovime, et täita kõik inimeste vajadused. Raha pole see, mida inimesed vajavad, vaid vaba juurdepääs elulistele tingimustele muretsemata finantsilise turvalisuse või pöördumise pärast valitsuse bürokraatiale saamaks abi. Külluslikus ressursipõhises majanduses, raha muutub ebaoluliseks.
Me oleme jõudnud aega, mil uus innovatsioon teaduses ja tehnoloogias suudab lihtsalt tagada külluse kõigile maailma inimestele. Enam pole vajalik hoida kauem alal teadlikku efektiivsuse võõrutust läbi planeeritud iganemise, põlistatud meie vana ja väljakulunud kasumi süsteemi tõttu. Kui me siiralt tunneme muret keskkonna ja kaasinimeste üle, kui me tõepoolest tahame lõpetada territoriaalsed vaidlused, sõja, kuriteo, vaesuse ja nälja, me peame teadlikult uuesti läbi vaatama sotsiaalsed protsessid, mis juhatasid meid maailma, kus need faktorid on ühine. Meeldigu või mitte, need on sotsiaalsed protsessid- poliitilised tavad, tõekspidamised, kasumipõhine majandus, meie kultuuri juhitud käitumise normid, mis juhtis ja pidas ülal nälga, sõda, tõbe ja keskkonnakahju.
Selle uue sotsiaalse disaini siht on edendada ajendi e stiimuli süsteemi, mis pole enam suunatud madalalaubaliste ja enesekesksete eesmärkide poole nagu rikkus, vara ja võim. Need uued stiimulid julgustavad inimesi enesetäiustamise ja loovuse suunas, nii materiaalselt kui spirituaalselt.