Otsing sellest blogist

UUS!!!

Sügis

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Sügis Mine navigeer...

neljapäev, 26. november 2020

Infra Vinyasa Flow Jooga

Infra Vinyasa Flow Joogat tehakse soojas ruumis ja seda nimetatakse ka soojendatud ruumis tehtavaks Vinyasa joogaks.

Vinyasa jooga soojendatud ruumis

See tund põhineb Vinyasa Flow stiilil, mis ühendab endas joogaasendid ja hingamise. Ühest asendist teise minnakse üle sujuvalt ning ilma puhkepausideta, ühendades liikumise sisse-ja väljahingamiste rütmiga. 

Tund toimub saalis, mille temperatuur on +26 kuni +30 kraadi, kuid ei kasutata infrapunasoojust.


Milline on joogatund?

See jõuline ja intensiivne, kuid samas voolav liikumine, tekitab ahelefekti harjutuste vahel ning muudab need üheks tervikuks nii, et samal ajal on võimalik ka mediteerida. ​Igas joogatunnis koged tugevust, paindlikkust ja vastupidavust, sest ühte tundi mahub nii jõu arendamine oma keha raskuse abil, kui ka venitused ning sirutused. Iga tund on natuke erinev, sisaldades päikesetervitusi, erinevaid harjutuste seeriad ning lõpulõdvestust. 

Miks teha joogat soojas?

Soe ruum on jooga harrastamiseks parim. Kõrgem temperatuur muudab keha paindlikumaks, lihaste pinge ja jäikus vähenevad ning nii on võimalik asendites sügavamale minna. Painutuste, venituste ja kehapöörete kaudu masseeritakse seedeelundeid ning vabastatakse keha stressist ja pingetest. Soojus vähendab ka vigastuste ohtu. Tänu intensiivsusele, põletab Vinyasa jooga kaloreid ning puhastab organismi, ainevahetus kiireneb ning püsib kiirena ka pikka aega peale treeningut. Olenevalt sellest, kui intensiivselt tunnis osaleda, võib keha põletada 300-400 kilokalorit ühe joogatunni jooksul.

Kellele see tund sobib?

See joogatund sobib nii algajatele kui ka edasijõudnutele jooga harrastajatele kuna jooga annab võimaluse harjutuste koormust reguleerida nii, et saad ise raskusastme valida ja järgida oma keha võimeid. 
Kui sul on terviseprobleeme, siis on soovitav enne tundi tulekut konsulteerida oma arstiga, kuna tund toimub tavalisest kõrgema temperatuuriga saalis.