Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

reede, 17. märts 2023

Aleksandr Rubel

Aleksandr Rubel (sündinud 25. detsembril 1980) on ukraina rahvusest Eesti sarimõrvar.

Kuriteod

  • 1. mõrv

Rubel tappis 19. septembril 1997 kaikaga oma korterist paar korrust kõrgemal elanud 45-aastase bensiiniuimas invaliidi Tõnu Põllu. Mõrvari sõnul tahtis ta teada saada, mis tunne on tappa ja soovis verd näha. Mõrvari sõnul tundis ta füüsilist tõmmet kedagi tappa.

  • 2. mõrv

7. novembril 1997 peatus paar korrust Aleksandri korterist kõrgemal Aleksei Pavlov, 33, kes heitis silma Aleksandri emale. Ühisel joomingul tekkinud tülis lõi Aleksandri isa Pavlovi noaga ja Rubel läks isale appi. Koos tapsid nad Pavlovi ja Aleksandr viskas laiba aknast välja. Aleksandri isa sõnul laamendas Pavlov nende korteri ukse taga ja nõudis viina, mistõttu ta lõi meest korra noaga kõhtu. Selle järel viis poeg kõhuhaavaga Pavlovi tema korterisse. Kuhu ta Pavlovi kolmeks tunniks jättis. 


Nooruki jutu järgi lõi ta ohvrit korduvalt noaga ja kägistas kahe nööriga, et surm oleks kindel. “Esimene nöör oli liiga peenike ja läks katki.”

Kolm tundi hiljem läks bensiiniuimas Rubel uuesti üles ja lõikas pussnoaga läbi tapetu põlve. “Mulle meeldib verd vaadata. Tahtsin näha, kas tast pärast surma ka verd tuleb,” rääkis nooruk, kes laiba kolmanda korruse aknast alla viskas.


  • 3. mõrv

22.-24. jaanuar 1998 ründas Rubel Stroomi rannas 50-aastast Jevgeni Ðelestit. Rubel pussitas Jevgenit ja lõi teda kiviga. Jevgeni suri kohapeal.

  • 4. mõrv

Rubel tungis kallale 43-aastasele Vladimir Ivanovile, kellelt ta soovis raha röövida. Ivanov hakkas vastu ja Rubel tappis ta jõhkralt kirvega.

Kolmanda ohvri tappis nooruk ajavahemikus 22.–24. jaanuarini 1998. aastal Stroomi rannas. “Tol õhtul nuusutasin jälle bensiini ja tahtsin kedagi tappa. Ohver võinuks olla iga teine juhuslik ettesattunu,” märkis ta.

Juhuslikult kohtas Rubel nõrga kehaehitusega ühiselamunaabrit Jevgenit (50), kes tuhnis prügikaste. Rubel rääkis mehele, et teab Stroomi rannas kohta, kuhu on peidetud värvilist metalli.

  • 5. mõrv

9. veebruar 1998 tungis Rubel kallale 56-aastasele Olgale. Ta paiskas naise pikali, tekitades talle kõrri haava. Seejärel kägistas ta Olga surnuks.

  • 6. mõrv

31. mail 1998 tappis ta Paljassaare poolsaarel sõprade ees 15-aastase Alice Siivase. Alguses plaanis Rubel koos sõbraga neiu vägistada, aga lõpuks otsustas Rubel tüdruku tappa. Alice´i pussitati ja ta kõri lõigati läbi. Peale seda maeti ta maha.

Peale mõrvu

7. juunil 1998 pidas politsei Rubeli Alice´i mõrvas kahtlustatavana kinni. Üks Rubeli sõpradest, kes oli mõrva pealt näinud, pöördus politseisse. Rubel võeti vahi alla ja ta tunnistas politseinike üllatuseks lisaks Alice mõrvale ka ülejäänud 5 mõrva üles, rääkides neist detailselt ja häbita. Ta ütles, et talle meeldib tappa ning ta teeks seda ka edaspidi. Politsei ei olnud mõrvu omavahel seostanud ja sarimõrvari tegutsemine Koplis tuli neile täieliku üllatusena.

Kohus

Prokurör Hinge Brand sai Rubelile nõuda vaid 8-aastast vangistust, sest tapmiste ajal oli Aleksandr alaealine. Prokurör Brand ütles kohtus, et kui mõrvar oleks olnud täisealine, oleks ta tapjale eluaegset nõudnud.

Rubel ähvardas kohtus tappa prokuröri ja ütles, et soovis luua oma isikliku surnuaia.

1999. aastal mõistis kohus Rubeli 8 aastaks vangi. Aleksandr Rubel kandis oma karistuse ära ja ta vabastati 8. juunil 2006 Tartu vanglast.