Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

esmaspäev, 29. mai 2023

Kennedyte needus

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.


TheKennedyFamily1

Kennedyte perekond 1931. aastal Massachusettsis. Vasakult paremale: Robert F. KennedyJohn F. KennedyEunice KennedyJean Kennedy (isa süles), Joseph P. Kennedy seeniorRose Fitzgerald Kennedy (ootas tol hetkel üheksandat last, Edward "Ted" Kennedyt), Patricia KennedyKathleen KennedyJoseph P. Kennedy juunior (taga), Rosemary Kennedy.

Kennedyte needus on väidetav needus, mis saadab Ameerika Ühendriikide Kennedyte poliitikute suguvõsa. Kuna Kennedyte suguvõsas on aastekümnete jooksul juhtunud nii palju õnnetusi, on avalikult hakatud arutlema Kennedyd saatva väidetava needuse üle.

Esimesena mainis Kennedyte needust avalikult 1969. aastal pärast Chappaquiddicki saarel juhtunud õnnetust Ted Kennedy. Skeptikud on väitnud, et paljuliikmelises suguvõsas võibki õnnetusi rohkem esineda.

Õnnetused Edit

  • 1941 – Rose Kennedy ja Joseph P. Kennedy seeniori kolmas laps ja esimene tütar Rosemary Kennedy arvati olevat vaimse alaarenguga. Usuti, et meeleolukõikumiste ja vahepealse agressiivse käitumise tõttu võib ta Kennedyte mainet kahjustada, mistõttu otsustas isa salaja, et tema peal viiakse läbi neurokirurgiline operatsioon lobotoomia (ajusagaralõikus), mida oli sel ajal veel vähe tehtud. Lobotoomia tagajärjel ei suutnud Rosemary enam kõndida ega korralikult rääkida, mistõttu viibis ta aastakümneid erapsühhiaatriahaiglas. Ta suri 2005. aastal loomulikku surma.
  • 12. august 1944 – Kennedyte perekonna vanim laps Joseph P. Kennedy juunior hukkus Teise maailmasõja ajal Inglismaal, kui tema lennuk operatsiooni "Aphrodite" käigus plahvatas.
  • 13. mai 1948 – Kennedyte perekonna neljas ja teine tütar Kathleen Cavendish, Hartingtoni markkrahvinna hukkus lennuõnnetuses Prantsusmaal.
  • 9. august 1963 – John F. Kennedy ja tema abikaasa Jacqueline Kennedy viimane laps Patrick Bouvier Kennedy suri kaks päeva pärast enneaegset sündi.
  • 22. november 1963 – USA president John F. Kennedy mõrvati Texase osariigis Dallases. Kennedy tapmise eest vahistatud Lee Harvey Oswald tapeti kaks päeva hiljem enne kohtu alla minemist. 1964. aastal jõudis Warreni komisjon järeldusele, et Oswald oli tegutsenud üksinda. Hiljem on kerkinud üles palju väiteid selle kohta, et Kennedy tapeti vandenõu käigus ja Oswald ei tegutsenud üksi.
  • 19. juuni 1964 – Kennedyte perekonna noorim laps, senaator Ted Kennnedy sattus lennuõnnetusse, milles hukkus üks tema abilistest ja piloot. Kennedy tõmbas lennukivrakist välja kaassenaator Birch Bayh. Pärast õnnetust taastus Kennedy vigastusest mitu nädalat haiglas.
  • 5. juuni 1968 – Palestiinlane Sirhan Sirhan tappis California osariigis Los Angeleses senaatori ja presidendikandidaadi Robert F. Kennedy, kes oli saavutanud äsja võidu California eelvalimistel. Sirhan tunnistas end Kennedy mõrvas süüdi ja ta kannab Californias Richard J. Donovani vanglas eluaegset vanglakaristust.
  • 18. juuli 1969 – Chappaquiddicki intsident: Ted Kennedy sõitis Massachusettsi osariigis Chappaquiddicki saarel autoga kitsalt ja piirdeta sillalt alla. Õnnetuse tagajärjel paiskus auto ümber. Kennedy suutis autost välja pääseda, kuid tema kaasreisja, 28-aastane Mary Jo Kopechne jäi autosse lõksu ja hukkus. Kennedy tunnistas end süüdi sündmuskohalt lahkumises ja talle mõisteti karistuseks kaks kuud tingimisi vangistust.
  • 13. august 1973 – Robert F. Kennedy ja tema abikaasa Ethel Kennedy teine laps Joseph P. Kennedy II sattus Jeepiga sõites õnnetusse, mille tagajärjel jäi tema kaasreisja Pam Kelley halvatuks.
  • 25. aprill 1984 – Robert F. Kennedy ja Ethel Kennedy neljas laps David A. Kennedy suri Florida osariigis Palm Beachis hotellitoas kokaiini ja petidiini üledoosi tagajärjel.
  • 31. detsember 1997 – Robert F. Kennedy ja Ethel Kennedy kuues laps Michael LeMoyne Kennedy hukkus suusaõnnetuses Colorado osariigis Aspenis.
  • 16. juuli 1999 – John F. Kennedy ja Jacqueline Kennedy poeg John F. Kennedy juunior hukkus lennuõnnetuses, kui tema juhitud väikelennuk Piper PA-32R Massachusettsi osariigis Martha's Vineyardi saare lähedal alla kukkus. Õnnetuse põhjusteks loeti piloodieksimust ja ruumitaju kaotamist. Samuti hukkusid õnnetuses Kennedy abikaasa Carolyn Bessette-Kennedy ja tema õde.
  • 16. september 2011 – Ted Kennedy ja tema abikaasa Joan Bennett Kennedy kolmas laps Kara Kennedy suri Washingtonis 51-aastaselt tervisespordiga tegeledes südamerabanduse tagajärjel.
  • 16. mai 2012 – Robert F. Kennedy ja Ethel Kennedy kolmanda lapse Robert F. Kennedy juuniori endine abikaasa Mary Richardson Kennedy sooritas oma kodus New Yorgi osariigis Westchesteri maakonnas enesetapu.
  • Võib arvata, et see needus pole veel lõppenud. Kennedysid on veel elus ja needus ilmselt jätkub.
  • Samasugune (või vähemalt sarnane) needus on taanud veel ühte perekonda