Otsing sellest blogist

UUS!!!

Eeltalv

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Eeltalv Mine navige...

esmaspäev, 18. jaanuar 2021

Palun ärge tehke nii!

Palun ärge kasutage enam aegunud termineid ja (hüüd)lauseid.
Aegunud terminid ja hüüdlaused:
Poisid ei nuta - Aegunud termin. Poisid ja ka mehed võivad ka nutta. Tegelikult vahepeal lausa peaksid nutma. Mille muu jaoks need pisaranäärmed seal silmade juures, siis on. Pealegi, nutmine on emotsiooni välja näitamine. Negatiivsed emotsioonid (viha, kurbus, pahane olemine) tuleb alati endast välja saada, sest muudavad inimest negatiivsemaks. Samas head emotsioonid (õnn, rõõm) peavad inimeste sisse jääma, sest need muudavad inimest positiivsemaks ja kokkuvõttes paremaks inimeseks.
Paks laps, hea laps. - Aegunud termin. Tänapäeva läänemaailmas ei ole näljahäda. Seetõttu peaks inimene päevas tarbima nii palju džaule energiat, kui palju ta päevas (24H) ära kasutab. Pikkuse ja kaalu suhe peaks olema normaalsuse piires (kehamassiindeks). Vanasti see kehtis, sest siis ei olnud tavaliselt nii palju toitu saadaval.
Laps räägib siis kui kana pissib. (Kuid kana ei pissi kunagi).
Enam see ei kehti, sest tänapäeval peaks otsuste tegemisel arvestama kõigi inimestega, kellel sõltub miski sellest otsusest ja/või kelle kohta see otsus tehakse.