Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 12. märts 2024

Manolo Blahnik

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Manolo Blahnik on maailma mõjukaim kingadisainer.
Temast on tehtud ka film pealkirjaga "Manolo: Poiss, Kes Valmistas Kingi Sisalikele" (2017, Prantsusmaa)

Manolo Blahnik - Biograafia

Sarah Jessica Parkeri "Saks ja Linn"-a iseloomu Carrie Bradshaw oli tema prioriteedid selge ühes episoodseerias, kui ta anus röövel: "Sa võid võtta minu Fendi baguette, võite võtta minu ring ja minu kella, kuid ei võta minu Manolo Blahniks." Stiilne, käsitsi meisterdatud ja kallis, Manolo kingad on vara, mida hoida.


Madonna

15. august 1958

Jennifer Aniston

29. detsember 2000

Horoskoop: Kaljukits



Mõnel on siiamaani meeles tema kujundus, mida Madonna kord kutsus kui "nii hea kui seks" sündis novembris 28, 1942, Santa Cruz de la Palma Hispaania Kanaari saartel. Poeg rikkad vanemad tema Tšehhi isa pere omandis Praha farmaatsiafirma, tema Hispaania ema pere jooksis banaani istandustes, Manolo Blahnik tuli pikk rida jalatsid järel. Nende hulka kuulusid tema ema, kes tegi oma õhtu kingad, kui ta ei ostnud kohandatud disainilahenduste saare maineka kingsepp, Don Cristino.
Young Manolo näitas elegantsi kinga disain, ja oli varsti kaste tema lemmikloomade koerad ja ahvid alguses versioonid tema eksklusiivne
jalatsid. "Ma tegin kingad neile kõigile, välja muslin ja roosa puuvillane lindid," ütleb ta. "Üks koer lamaks selili ja torkas oma käpad minu eest õhku, kui ma vibud kinni sidusin."
Saadetud internaatkool Šveitsis, Manolo läks registreeruda Genfi Ülikooli, kus ta lühidalt lugeda rahvusvahelist õigust enne pealkirja maha Louvre Art School Pariisis õppida etapi
disain. Kolimine Londonisse 1970 võimaldas tal saada suu ukse moemaailmas pärast ta sai teksad ostja Londoni boutique. See oli reisi ajal New York i 1971, et siis USA Vogue toimetaja Diana Vreeland nägi üks tema set-design joonised, ja pärast märkides vapustav jalatsid inimesed visandid, soovitas ta peaks muutma oma valdkonnas.

Võttes mood Doyenne nõu, aastaks 1973 Manolo oli loonud oma boutique, lugedes Bianca Jagger seas tema esimesed kliendid.
Järgnevatel aastakümnetel laienes ta New Yorki, Hongkongi ja Beverly Hillsi, säilitades samal ajal oma Londoni
peakorteri. Nüüd üks kuulsamaid kingseppade maailmas, ta müüb 60000-70000 paari oma loomingut aastas, et truu klientidele nagu Winona RyderIvana TrumpJennifer Aniston, ja peaaegu iga supermodell maailmas.
Manolo, kes ei reklaami ega näita oma kogusid, ütleb, et ta püüab "kunagi sattuda lõksu suundumusi", eelistades selle asemel säilitada oma tunnuseks valgus, naiselik
välimus. "Minu kingad ei muutu drastiliselt hooajast hooajani," ütleb ta. "Ma arvan, et see on kohutavalt ebaviisakas paluda keegi maksma palju raha paari kingad, ja siis on neid "läbi" järgmisel hooajal. Inimesed ei ole lollid. Nad teavad, mida nad tahavad ja nad peaksid selle saama."
Fännid tema töö, aga ei tohiks oodata, et näha Manolo nimi tahes tooteid, välja arvatud tema kuulus jalatsid, mida ta visandid ja projekteerib
ise. "Ma vihkan neid disainereid, kes hargnevad välja prillide ja kodurõivaste ja teksarõivaste, ja kõik see," nõuab ta. "Ma teen kingi ja mul pole mingit huvi
 teha midagi muud."
Manuel "Manolo" Blahnik Rodríguez CBE (/ məˈnoʊloʊ ˈblɑːnɪk /; sündinud 27. novembril 1942) on Hispaania moedisainer ja omanimelise tippklassi jalatsibrändi asutaja.


Biograafia

Manolo Blahniku ​​kinga väljapanek
Blahnik sündis Kanaari saartel (Hispaanias) Santa Cruz de la Palmas tšehhi isa ja hispaanlannast ema poolt. Tema isa lahkus 1930. aastatel Prahast, et vältida kasvavat fašismi; tema vanavanemad kadusid 1950. aastatel pärast kommunistide vastutuse võtmist. Tema ema perekonnale kuulus banaanistandus Santa Cruz de la Palma saarelinnas, kus ta kasvas üles koos õe Evangelinaga. Lapsena oli ta koduõppel. Pärast suureks saamist õppis ta Šveitsi internaatkoolis. Hiljem soovisid vanemad, et ta oleks diplomaat, ja kirjutasid ta Genfi ülikooli poliitika ja õiguse erialale. Kuid Blahnik vahetas oma eriala kirjanduse ja arhitektuuri vastu. 1965. aastal omandas ta kraadi ja kolis Pariisi, et õppida kunsti Louvre'i kunstikoolis École des Beaux-Arts ja lavakujunduses, seda kõike töötades vintage rõivapoes. 1969. aastal kolis ta Londonisse, et töötada moebutiigis "Feathers" ostjana ja kirjutas Vogue'i Itaalia meeste versiooni L’Uomo Vogue.

1969. aastal oli Blahnikil võimalus New Yorgis reisides tutvuda U. Vogue'i peatoimetaja Diana Vreelandiga. Seejärel esitas ta Vreelandile oma moe- ja kujundusportfelli, kus naine vaatas talle otse silma ja ütles: "Noormees, tee asju, valmista aksessuaare, tee kingi." Ta imetles tema kingade visandeid ja soovitas tal keskenduda jalatsite kujundamisele. Blahnik järgis tema nõuandeid ja töötas kingade kujundamisel.

Aastal 1971 kutsus Ossie Clark teda looma oma raja näituse jaoks kingi, ta disainis kingi ka teistele Londoni moeloojatele, näiteks Jean Muirile ja Zandra Rhodesele. Alates 1971. aastast müüs Blahnik Zapata jaoks Manolo Blahnik kingi. 2000 naela suuruse laenuga ostis Blahnik omanikult Zapata kingaettevõtte ja avas oma butiigi. 1974. aastal sai Blahnikist teine ​​mees, kes kunagi ilmus U.K. Vogue'i esikaanel (Helmut Bergeri järel).

1977. aastal lõi Blahnik oma esimese Ameerika kollektsiooni. Need müüdi 1978. aastal Bloomingdalese kaudu. Blahnik avas oma esimese butiigi USA-s 1979. aastal.

Manolo Blahniku ​​lipulaev jääb Londoni Chelsea linnaosa Old Church Streetile.

Blahniku ​​butiigid asuvad Londonis, New Yorgis, Genfis, Madridis, Barcelonas, Moskvas, Dubais, Abu Dhabis, Dohas, Hongkongis, Kuala Lumpuris, Soulis, Singapuris, Tokyos ja Taipeis. Bloomingdales (mille jaoks ta lõi oma esimese Ameerika kollektsiooni), Nordstrom, Neiman Marcus, Barneys, Bergdorf Goodman ja Saks Fifth Avenue kannavad tema liini USA-s ja äsja avati Dubai Mallis. Ettevõte on sõlminud kingavarustuse jaemüüja Kurt Geigeriga pikaajalise lepingu Manolo Blahniku ​​butiikide haldamiseks.

2000. aastal käivitas Blahnik koos Neiman Marcusega esimese kaubandusliku virtuaalreaalsuse veebisaiti, kus olid tema kingade 3D-mudelid. Kogu kollektsioon müüdi internetis kolme nädala jooksul läbi.

Blahnik tõsteti 1987. aastal rahvusvahelisse kõige paremini riietatud nimekirja kuulsuste halli. 2007. aastal nimetati Blahnik Briti impeeriumi ordu auülemaks teenuse eest Suurbritannia moetööstusele.

Praegu elab Blahnik Suurbritannias Bathis ja talle anti 2012. aasta juulis Bath Spa Ülikooli aukraad.


Manolo Blahniks, nagu seda kandis telenägu Whitney Port
Varajane areng
Blahniku ​​üheks suurimaks inspiratsiooniks oli tema ema. Ta õppis moeajakirju ja tõlgendas rõivaste uusimat moesuunda. Blahnik ja tema perekond reisisid riideid tellides sageli Pariisi ja Madridi. Tema ema ei olnud alati rahul nende kodulinna kingadega, nii et ta tegi oma. Ta õppis oma käsitöö alused kohalikult Kanaari saarte kingseppalt ja poisikesena armastas Blahnik oma ema vaadata, kui ta ilusaid kingi meisterdas. Ta on pärinud ema armastuse brokaadi- ja satiinakangaste vastu ning jutustanud, kuidas poisslapsena leidis ta kuulsa venelase Pierre Yantorny kingadega täidetud pagasiruumi, mis kõik oli valmistatud siidist, antiikpitsist ja õrna pandlaga trimmitud brokaatidest. Kõik olid kerged, elegantsed ja naiselikud; atribuudid, mille Blahnik hiljem oma kujunduste juurde viis.

Kui Blahnik ülikoolis käis, elas ta tädi ja onu juures. Vahepeal mõjutas tädi sügavalt tema moetaju ja stiili. Ta viimistles oma maitset ja õppis hindama luksuse, kunsti ning õnne ja ilu ilu. Blahnik meenutas, et tema tädi sõnul oli "õnn see, et lasin teha ainsa elegantsema käekoti, mis kunagi tehtud oli, igas värvitoonis".
Manuel "Manolo" Blahnik Rodríguez CBE (/ məˈnoʊloʊ ˈblɑːnɪk /; sündinud 27. novembril 1942) on Hispaania moelooja ja omanimelise tippklassi jalatsibrändi asutaja.

Manolo Blahniku ​​kinga väljapanek
Blahnik sündis Kanaari saartel (Hispaanias) Santa Cruz de la Palmas tšehhi isa ja hispaanlannast ema poolt. Tema isa lahkus 1930. aastatel Prahast, et vältida kasvavat fašismi; tema vanavanemad kadusid 1950. aastatel pärast kommunistide vastutuse võtmist. Tema ema perele kuulus banaanistandik Santa Cruz de la Palma saarelinnas, kus ta kasvas üles koos oma õe Evangelinaga. Lapsena oli ta koduõppel. Pärast suureks saamist õppis ta Šveitsi internaatkoolis. Hiljem soovisid vanemad, et ta oleks diplomaat, ja kirjutasid ta Genfi ülikooli poliitika ja õiguse erialale. Kuid Blahnik vahetas oma eriala kirjanduse ja arhitektuuri vastu. 1965. aastal omandas ta kraadi ja kolis Pariisi, et õppida kunsti Louvre'i kunstikoolis École des Beaux-Arts ja lavakujunduses, töötades samal ajal vintage rõivapoes. 1969. aastal kolis ta Londonisse, et töötada moebutiigis "Feathers" ostjana ja kirjutas Vogue'i Itaalia meeste versiooni L’Uomo Vogue.

1969. aastal oli Blahnikil võimalus New Yorgis reisides tutvuda U. Vogue'i peatoimetaja Diana Vreelandiga. Seejärel esitas ta Vreelandile oma moe- ja kujundusportfelli, kus naine vaatas talle otse silma ja ütles: "Noormees, tee asju, valmista aksessuaare, tee kingi." Ta imetles tema kingade visandeid ja soovitas tal keskenduda jalatsite kujundamisele. Blahnik järgis tema nõuandeid ja töötas kingade kujundamisel.

Aastal 1971 kutsus Ossie Clark teda looma oma raja näituse jaoks kingi, ta disainis kingi ka teistele Londoni moeloojatele, näiteks Jean Muirile ja Zandra Rhodesele. Alates 1971. aastast müüs Blahnik Zapata jaoks Manolo Blahnik kingi. 2000 naela suuruse laenuga ostis Blahnik omanikult Zapata kingaettevõtte ja avas oma butiigi. Aastal 1974 sai Blahnikist teine ​​mees, kes kunagi ilmus U.K. Vogue'i esikaanel (Helmut Bergeri järel). [6] [7]

1977. aastal lõi Blahnik oma esimese Ameerika kollektsiooni. Need müüdi 1978. aastal Bloomingdalese kaudu. Blahnik avas oma esimese butiigi USA-s 1979. aastal.

Manolo Blahniku ​​lipulaev jääb Londoni Chelsea linnaosa Old Church Streetile.

Blahniku ​​butiigid asuvad Londonis, New Yorgis, Genfis, Madridis, Barcelonas, Moskvas, Dubais, Abu Dhabis, Dohas, Hongkongis, Kuala Lumpuris, Soulis, Singapuris, Tokyos ja Taipeis. Bloomingdales (mille jaoks ta lõi oma esimese Ameerika kollektsiooni), Nordstrom, Neiman Marcus, Barneys, Bergdorf Goodman ja Saks Fifth Avenue kannavad tema liini USA-s ja äsja avati Dubai Mallis. Ettevõte on sõlminud kingavarustuse jaemüüja Kurt Geigeriga pikaajalise lepingu Manolo Blahniku ​​butiikide haldamiseks.

2000. aastal käivitas Blahnik koos Neiman Marcusega esimese kaubandusliku virtuaalreaalsuse veebisaiti, kus olid tema kingade 3D-mudelid. Kogu kollektsioon müüdi internetis kolme nädala jooksul läbi.

Blahnik tõsteti 1987. aastal rahvusvahelisse kõige paremini riietatud nimekirja kuulsuste halli. 2007. aastal nimetati Blahnik Briti impeeriumi ordu auülemaks teenuse eest Suurbritannia moetööstusele.

Praegu elab Blahnik Suurbritannias Bathis ja talle anti 2012. aasta juulis Bath Spa Ülikooli aukraad.


Manolo Blahniks, nagu seda kandis telenägu Whitney Port
Varajane areng
Blahniku ​​üheks suurimaks inspiratsiooniks oli tema ema. Ta õppis moeajakirju ja tõlgendas rõivaste uusimat moesuunda. Blahnik ja tema perekond reisisid riideid tellides sageli Pariisi ja Madridi. Tema ema ei olnud alati rahul nende kodulinna kingadega, nii et ta tegi oma. Ta õppis oma käsitöö alused kohalikult Kanaari saarte kingseppalt ja poisikesena armastas Blahnik oma ema vaadata, kui ta ilusaid kingi meisterdas. Ta on pärinud ema armastuse brokaadi- ja satiinakangaste vastu ning jutustanud, kuidas poisslapsena leidis ta kuulsa venelase Pierre Yantorny kingadega täidetud pagasiruumi, mis kõik oli valmistatud siidist, antiikpitsist ja õrna pandlaga trimmitud brokaatidest. Kõik olid kerged, elegantsed ja naiselikud; atribuudid, mille Blahnik hiljem oma kujunduste juurde viis.

Kui Blahnik ülikoolis käis, elas ta tädi ja onu juures. Vahepeal mõjutas tädi sügavalt tema moetaju ja stiili. Ta viimistles oma maitset ja õppis hindama luksuse, kunsti ning õnne ja ilu ilu. Blahnik meenutas, et tema tädi sõnul oli "õnn see, et lasin teha ainsa elegantsema käekoti, mis kunagi tehtud oli, igas värvitoonis".
Kingad
Blahnik ei õppinud kunagi kingsepat ametlikult. Ta õppis oskused kingatehaseid külastades ning mustrilõikurite, tehnikute ja masinaoperaatoritega vesteldes. Alguses kujundas ta meeste jalatseid, kuid leidis kohe, et meeste kingade disain piiras tema kujutlusvõimet ja tal puudus moe element, nii et ta keskendus naise kingadele. Kui peavoolu kingade stiilides domineerisid 1970. aastatel endiselt kohmakad platvormid, taaselustas ta klanitud stilett-kontsa, mis on sellest ajast alates muutunud klassikaks. Samuti ei meeldi talle kiilud ja ta usub kontsade jõusse ja nende poolt pakutavasse seksuaalsusse.

Filmograafia
Blahnik on 2017. aasta dokumentaalfilmi teema: Manolo: Poiss, kes tegi sisalikele kingi, kirjutas ja režissöör Michael Roberts

Autasud ja autasud
Ameerika moedisainerite nõukogu (CFDA) [15]

1987: eriauhind
1990: aasta aksessuaaride disainer
1997: Stiletto
Briti moenõukogu

1999: aasta aksessuaaride disainer
1990: aasta aksessuaaride disainer
Autasud

1998: aasta kingade disainer jalatsiuudistest
2003: aasta kingade disainer jalatsiuudistest
2007 Tema Majesteedi kuninganna Elizabeth II aukandja CBE
2011 SCAD (Savannahi kunsti- ja disainikolledž) Andre Leon Talley elutööpreemia.
2011 jalatsiuudiste elutööpreemia.
2016 Universidad de La Laguna audoktor.
2017. aasta ajakiri Esquire [25] on kõige paremini riietatud mees 25. kohal
2018: Walpole'i ​​Briti luksusaauhindade luksuslegendi auhind 19. novembril
Populaarses kultuuris

See jaotis vajab kontrollimiseks täiendavaid viiteid. Aidake seda artiklit paremaks muuta, lisades usaldusväärsetele allikatele viited. Hankimata materjal võib vaidlustada ja eemaldada.
Leidke allikad: "Manolo Blahnik" - uudised · ajalehed · raamatud · teadlane · JSTOR (jaanuar 2018) (Vaadake, kuidas ja millal see mallisõnum eemaldada)
Filmi "Videviku saagas: Koidu murdmine" esimeses osas kannab Bella Swan oma pulmas Manolo Blahniku ​​"Luik" pumpa.
Telesaate Angel töötajad palusid Manolo Blahnikilt luba nende ettevõtte nime ekraanil kasutamiseks. Seejärel nõudis ettevõte, et tegelased kannaksid tooteid isegi siis, kui jalatseid kaameras ei näidata.
Populaarses kauaaegses telesaates Seks ja linn on Blahnikud tegelase Carrie Bradshaw erilised lemmikud ja seetõttu mainitakse neid sageli. Märkimisväärne episood, mis illustreerib brändi prestiiži, on 3. hooaja teos "Mis ümberringi juhtub", kus Carrie on varjatud. Rünnaku ajal nõuab ründaja, et ta loovutaks oma kingad, nõudes neid brändi nime järgi.
Neile viidatakse Duck Dodgersis mitu korda, kui ilmneb igasugune jalatsiviga, tavaliselt nuriseva fraasiga "Odavad võltsitud Manolo Blahniks".
RuPauli tantsumuusika loo "Click Clack (Make Dat Money)" neljanda salmi lõpus laulab tema albumilt Glamazon drag queen "Supermodell of the World" "My Manolo Blahniks gonna party tonight".
"Weird Al" Yankovici originaalloo "Close, But No Sigar" kolmanda tüdruku kirjelduse ajal viitab ta kaubamärgile, märkides: "Ta kandis vasakul Manolol linti".
Kostüümikunstnik Milena Canonero palus Blahnikil panustada kingad Sofia Coppola Marie Antoinette'i. Film võitis parimate kostüümide Oscari auhinna.
28. septembril 2013 sisaldas Saturday Night Live'i 39. hooaja osa 1 sketši, milles osales Tina Fey ja mis lõbus seltskonnas.
E. L. Jamesi viiskümmend tooni triloogia kolmandas osas on peegelpildis Manolose paariliseks Colorado osariigis Aspenis peetav klubiõhtu.
Manolosid mainitakse Gossip Girlis palju kordi. Georgina Sparks mainib 3. hooaja alguses, et tal on paar ja et Blair saab neid laenata.
Ameerika laulja Jay-Z mainis Manolot oma loos "Bonnie and Clyde" Beyoncé.
Saksa räppar Cro mainis oma loos "Einmal um die Welt" Manolo Blahnikut koos Gucci ja Lacoste'iga.
ABC kättemaksu neljanda hooaja teises osas soovitatakse Emily Thorne'il "vaadata oma [Manolose alla]", kui ta otsib kedagi, kes jälgimisseadme järgi on "otse tema peal".
Mainitud Bollywoodi filmi Aastaõpilane avalaulus "Gulabi Aankhein" koos Jimmy Choo, Stella McCartney, Gucci ja teistega.
Rahvusvaheliselt enimmüüdud romaani The Rosie Project 23. peatükis ütleb Rosie, et "igal ajal, kui vajate meelelahutust, võiksin kasutada paari Manolo Blahniki", ja peategelane sõnast "paar" arvab, et ta peab silmas kingi .
Mainitud American Psycho: The Musicali loos "You Are What You Wear".
Räpparite Nelly Ft. 2003. aasta lugu "Shake Ya Tailfeather". Murphy Lee ja P. Diddy sisaldavad lüürikat "Manolos Ma-ei-ei, ma ei oska öelda".
Jaapani keskkooli teismeliste draamas "Hana Yori Dango" anti naispeaosalisele peo ajal paar Manolo Blahnikut. Stseenis mainiti ütlust: "Tüdrukul peaks olema kena kingad. Sest kingad viivad ta rahulikku ja ilusasse kohta."
Mainitud muusikali Kinky Boots loos "Sex is the Heel" .
Refereeritud räppar hr Bondi miksteibil "Woke Alone".
Viietollised Blahniku stilettod mainisid tädi Lydia en passant Margaret Atwoodi “Testamendi” 20. peatükis.