Otsing sellest blogist

UUS!!!

Talv

Talv  on külm  aastaaeg , mis on väljendunud eriti selgelt  parasvöötmes , vähem  lähistroopikas  ja  arktilistel  aladel. Talvele on iseloo...

kolmapäev, 22. september 2021

Koristamise eesmärk

See teema pärineb 2016. aastast minu Pagari materjalidest.
Koristamine - Siseruumides toimuv pindade puhastamine, kaitsmine ja hooldamine ning erinevad korrastustööd.
Teenindusleping - Kliendi ja pakkuja vaheline leping puhastusteeninduse teostamise ja puhastusastme kohta.
Hoolduskoristus - Regulaarsete ajavahemike järel toimuv koristamine viisil, mis on määratletud teeninduslepingus/koristusjuhendis.
Eripuhastustöö - Pinna ühekordne põhjalik puhastamine ja vajadusel töötlemine kaitseainetega.
Suurpuhastus - Harva ja põhjalikult tehtav ühekordne koristus, mida vajatakse, kui hoolduskoristuse ja -meetoditega ei saavutata soovitud puhtusastet. Suurpuhastuse käigus eemaldatakse pinnalt mustus, samuti vajadusel kaitseained. Suurpuhastuse abil taastatakse ruumis soovitud puhtusaste.
Koristamine:
Koristamises keskendutakse sageli protsessile, isegi koristusteenuse lepingutes kirjeldatakse tavaliselt, milliseid töid kui sageli tuleb sooritada. Olulisemaks tuleb siiski pidada töö tulemust ehk puhtust. Põranda pesemine, pindade pühkimine ei taga alati veel puhtust. Samas ei olegi vaja iga kord töid nii sageli sooritada kui juhendis kirjas, et iga päev on vaja puhastada põrandat. Kui sinna ei tule igapäevaselt mustust, siis ei ole ka vajadust seda iga päev puhastada. Samas võib ette tulla ka olukordi, kus on vaja midagi teha sagedamini kui juhend ette näeb. Näiteks on maha aetud kohv, aga põrandat tuleb puhastada ülepäeviti. Oluline on keskenduda eesmärgile ehk puhtusele, samas on äärmiselt oluline, et erinevad osapooled - klient, puhastusteenindaja, puhastustööde juht - mõistaksid ühtemoodi, mida tähendab puhtus antud ruumis.