Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

reede, 15. oktoober 2021

Geomeetriline stiil

Geomeetriline stiil on Vana-Kreeka vaasimaali stiil.

Geomeetriline stiil

9. ja 8. sajandil eKr arenes välja geomeetriline stiil oma rikkalike ja keerukate mustritega, mille seas domineerisid siksakilised jooned ja kolmnurgad. 8. sajandil eKr ilmusid varasemate puht-geomeetriliste kujundite hulka ka esimesed kujutised loomadest ja inimestest, mis olid alguses väga visandlikud kuid aja jooksul täienesid. Sellele perioodile oli iseloomulikuks väga suurte vaaside loomine. Keraamikakeskuseks oli Ateena.
Geomeetriline periood jagatakse vahel veel omakorda mitmeks väiksemaks osaks. Näiteks varaseks geomeetriliseks stiiliks (u 900–850 eKr), kui leidus ainult geomeetrilisi kujundeid, keskmiseks geomeetriliseks perioodiks (u 850–770 eKr), kui ilmusid esimesed figuurid loomade näol ja hiliseks geomeetriliseks perioodiks (770–700 eKr), kui esines juba inimeste kujutisi.

Geomeetrilises stiilis amfora
u. 725–700 eKr.
Louvre'i muuseum, Pariis
Geomeetriline stiil on üks Vana-Kreeka keraamika stiilidest. Geomeetriline stiil sai alguse umbes 900 aastat eKr ja seda kasutati eriti laialdaselt 8.7. sajandil eKr. Geomeetriline stiil arenes välja Ateenas.
Dekooris kasutati palju geomeetrilisi elemente, millele lisandusid hiljem stiliseeritud inimese ja loomakujutised. Esimesed inimesekujutised ilmusid umbes 770 aastat eKr.
Sellele perioodile oli iseloomulikuks väga suurte vaaside loomine.

Kohalike omavalitsuste valimissoovitused

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Tere
Juba sellel aastal toimuvad kohalike omavalitsuste valimised. Hääletusnädal on 11.-17. oktoober. E-hääletamine ja eelhääletamine on 11.-16. oktoober  kell 9-20. Vallakeskustes (kell 12-20) ja enda kodukohas hääletamine (kell 9-20) on 11.-14. oktoober. Kõikides valla jaoskondades hääletamine on 15.-16. oktoober kell 12-20. Kodus hääletamine on 15.-17. oktoober kell 9-20. Ja 17. oktoober on valimispäev, kus muidugi saab selle linna või valla elanik valida igas valla valimisjaoskonnas.
Niisiis:
Põhimõtted:
- Minu ja kandidaadi võimalikult suur maailmavaateline sarnasus.
- Minule tuntud kohalik inimene.
- Inimene, kes päriselt hakkab volikogus tööle, mitte ei ole peibutuspart.
- Inimene, kes tunneb hästi oma praegust töövaldkonda.
- Inimene, kellel on ideed, mida ta päriselt suudab täita.
- Inimene, kelle soovid sarnanevad minu omadega.
Minu vald:
Ühesõnaga, kandidaat peab väärtustama elurikkust ja mitmekesisust selle igas vormis (geneetiline, bioloogiline, ökoloogiline, sotsiaalne, kultuuriline jne...). Inimesi tuleb kohelda võrdselt (k.a.vähemused, näiteks LGBT inimesed.). Inimestele tuleb läheneda personaalselt, arvestades inimeste eripäradega. Puid tuleb raiuda nii vähe kui võimalik ja vajalik ning kohe kindlasti ei tohi seda teha kaitsealadel (antud juhul vapramäe-vellavere-vitipalu maastikukaitsealal.),
Ootused:
 Elva ujula ehitatakse spordihoone taha, Arbi järve äärde. Elva linn on sellel aastal Euroopa Spordipealinn. Neli aastat tagasi lubas praegune linnavõim ehiytada Elvasse ujula ja spordihoone. Täideti oma lubadusest, aga ainult pool. Spordihoone ehitati valmis, aga ujula jäi ehitamata.
Verevi ranna äärde rajatakse rannahoone.
LGBT+ turva ala. Nad on kaitstud kiusamise eest.
Igasuguse mitmekesisuse kaitse.
Loodus- ja keskkonnakaitse
Igasuguste ehitiste ehitamisel raiutakse võimalikult vähe puid.
Ehitada viimased puuduolevad lõigud, nii et valmiks kergliiklustee Elvast Tartusse.
EHHF, kohvikutepäevad, Tartu Maraton ja Elamusfestival peavad säilima.
Vabaduste kaitse.
Arbi järve äärde tuleb ka vetelpääste.