Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

esmaspäev, 24. aprill 2023

Ebaõnnestumistest

Kool surub peale, et ebaõnnestumine on halb. Kuid see kõik on vale. Selleks, et edukaks saada tulebki ebaõnnestuda ja sellest õppida (tehes õigeid valikuid). Kõige edukamad (kaasa arvatud rahaliselt) ongi just need inimesed, kes on julgenud eksida. Nad on teinud seda palju kordi, lausa lugematu arv kordi. Nad on tõenäoliselt kõige rohkem eksinud inimesed maailmas. 
Ilma ebaõnnestumisteta ei saa olla mingit edu. Kõige edukamad on need, kes on kõige rohkem proovinud ja eksinud, kuid nad ei ole alla andnud. Ebaõnnestumised on kõige parem õppimisvõimalus. Ebaõnnestumisi ei tohi karta. Tuleb lihtsalt nendest õppida ja uuesti proovida. Niimoodi kogu aeg. Natukene muuta ja siis uuesti proovida. Kui ei proovi, siis ei saa sa ka kunagi teada, kuidas sul oleks läinud. Pidevalt tuleb natukene parandada ja uuesti proovida. Ja kui sa leiad, et see sulle ei sobi, on liiga raske ja/või sa ei saa sellega hakkama, siis tea, et sa vähemalt üritasid, proovisid. Nüüd sa vähemalt tead, et seda sa ei taha/saa teha.
Kuid ükskord nendel kõige edukamatel inimestel vedas. Just siis, kui „tavainimesed“ olid juba alla andnud, proovisid nad uuesti. Ja see õnnestus. Seepeale nad täiustasid seda, küsisid sellele patendi, ning hakkasid seda müüma. Ning said rikkaks. Täiesti tühja koha pealt. Ja edukaks. Võib-olla ka õnnelikuks. Ning tegid seda, mida nad soovisid. 
Kuidas selline elu tundub. Võib-olla suudan mina sama, ja ka sina, armas lugeja. Kindlasti suudame. Lihtsalt tuleb ennast kokku võtta. Pole vahet, milline on sinu hariduslik tase või muud isiksuseomadused. Me lähme ja teeme selle ära. Nüüd ja praegu. Ei karda, ei anna alla ja ei karda ebaõnnestumisi, sest ainult nii saame me teada, milleks me tegelikult võimelised oleme. 
Ainult meie loome enda tuleviku ja oleviku. Katsetame enda piire ja „hüppame pea ees tundmatusse“. See on ainus viis teada saada, kes me oleme, mis meile meeldib teha ja kuidas seda on kõige parem teha. 
Kuid selleks tuleb tegeleda võimalikult paljude erinevate asjadega. Et hiljem saaks selle, mis mulle ei meeldi, kõrvale jätta. Ja liikuda edasi ainult meeldivate tegevustega. Koguda meeldivate tegevuste kohta teadmisi ning pidevalt ennast huvialade koha pealt täiendada. Kuid samas ka (vähemalt natukene) kahelda leitud info õigsuses. Ainult nii saab luua midagi täiesti uut ja originaalset.
Nii, et ...
Hakkame tegutsema parema tuleviku nimel.