Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotograafia ajalugu

Fotograafia – ajalugu Mis on fotograafia? Fotograafia  tuleb kreekakeelesetest sõnadest  phōs  (valgus) ja  gràphein  (kirjutama). Enne kui ...

laupäev, 19. jaanuar 2019

Laupäev 19 jaanuar 2019

Tere
Täna käisin ma Tartus ettelaulmisel ja koondproovis. Ettelaulmine on oluline, sest muidu ei saa laulupeole. Enne ettelaulmist oli koondproov, kus me harjutasime peaaegu kõiki laule, kus laulavad meeskoorid. Aga ettelaulmisele tuli ainult üks laul, milleks oli laul "Mu Arm".
See laul tuli žüriile ette kanda, mida me ka tegime. Ametlikult olime me küll kaks koori, aga ettelaulmisel laulsime me koos, sest üksinda oleks minu kooridel raskeks läinud. Kuid, kuna mitu koori korraga ette laulda ei tohi, siis tuleb need koorid laulupeo nimekirjas kokku kirjutada. See tähendab, et need kaks koori, Elva Meeskoor ja Elva Noorte Meeskoor, ühinevad ja uueks nimeks saab Elva Meeskoor.
Ettelaulmisel saime me küll koos laulda, aga koorid peavad ühinema. See oli ettelaulmise žürii nõue.
Sellega lõpetab alates 2000. aastast tegutsev Elva Noorte Meeskoor (18. aastane, võib-olla 19. aastane) tegevuse.
Seega, Elvasse jääb üks meeskoor: Elva Meeskoor. Elva Noorte Meeskoori dirigent ja ka Elva Muusikakooli solfedžo õpetaja lõpetab töötamise ja läheb pensionile.
See juhtub pärast laulupidu.
Ettelaulmisel läks meil hästi. Saime edasi järgmisesse vooru, kus tuleb veel mõned laulud ette kanda ja kui see 2. voor läheb ka hästi siis saame me laulupeole (XXVII laulu- ja XX tantsupeo „Minu arm“).
Laulupidu ja ka tantsupidu toimuvad 4-7 juuli 2019. 

Ma loodan, et 2. ettelaulmine, mis tuleb märtsis, läheb ka hästi, sest ma tahan oma unistuse, saada veel vähemalt korra laulupeole täita. Praegu on mul selline tunne, et see unistus täitub ja me pääseme laulupeole.

Endasse tuleb ikka uskuda.

Kuid nüüd, head aega ja jällenägemiseni järgmisel korral.

Tšau

#Laulupidu 2019

#Elva Noorte Meeskoor

#Elva Meeskoor

#Meelis Roosaar

#Anne Raudsaar

#Leonhardi Mängud

#Cookie Play Studios

#usu endasse