Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 15. november 2022

Unistuste maailm

See on kolmas ja ühtlasi ka viimane osa Unistuste sarjast. Eelnevad kaks osa olid Unistuste Eesti ja Unistuste Euroopa.
Unistuste maailma all mõeldakse antud juhul maakera ja biosfääri. Selle all mõeldakse eelkõige inimmaailma ehk sotsiosfääri. 
Minu unistuste maailm on enam vähem samasugune kui Unistuste Eesti ja Unistuste Euroopa.
Minu unistuste maailm on ilma riikideta. Maailmas kaitstakse kõigi inimeste õigusi. Inimestel on suured vabadused. Maailmas ei ole enam ühtegi riiki. Inimeste valitsemisorgan on otsedemokraatlik juhtimine. Suurim inimeste rühm on kogukond. Maailmast puudub raha, kõike tehakse inimkonna ja kogukonna hüvanguks. Leiutatakse uusi masinaid ja rännatakse kosmosesse. Majandus on ühine ja sõltub vajadustest. Maailma areng ühtlustatakse. Inimesed on õnnelikud, edukad ja soovivad üksteisele head. Inimesed arendavad uusi tehnoloogiaid (Warpajam, ajamasin, kosmoselaevad, traadita elekter jne...). Inimesed kaitsevad rohkem loodust ja enda elukeskkonda. Linnad on rohelised. Taimed kasvavad kõrgete linnamajade, kortermajade seintel ja katustel. Ideaalis kasvatavad need taimed söödavaid vilju. Inimesed koonduvad kogukondadesse, kogukondade koosolekud on suurimad inimeste koosoleku vormid. Ehitised on tugevad, kuid elastsed. Riietumine on vaba. Asju, võib olla ka suuri asju nagu maja ja toitu saab 3D printida. Autoteid ei ole. Olemas on isiklikud, väikesed lennumasinad. Kasutatakse ainult säästlikke energiaallikaid (vesi, tuul, päike, elekter, geotermaal, biomass). Tehakse taaskasutust.