Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 7. märts 2023

Thug Behram

Thug Behram (umbes 1765 - 1840), tuntud ka kui Buhram Jemedar ja Thugs King, oli Thuggee kultuse juht, mis oli aktiivne Kesk-India põhjaosas Oudhis 18. sajandi lõpul ja 19. sajandi alguses, ning seda nimetatakse sageli kui üks maailma viljakamaid sarimõrvarid. Võimalik, et ta oli osalenud kuni 931 mõrvas, kägistades aastatel 1790–1840 tseremoniaalse rumaliga - taskurätikulaadse lapiga, mida ta kultus garderoobina kasutas. Buhram hukati 1840. aastal poomise teel.
Elulugu
Kui Buhrami kahtlustatakse mõnikord 931 mõrvas, siis Thuggee ja Dacoity kontoris 1830ndatel töötanud Ida-India ettevõtte ohvitser James Paton, kes kirjutas Thuggee käsikirja, tsiteerib Buhrami, et ta oli "kohal" 931 juhtumil. mõrv ja "võib-olla olen oma kätega kägistanud umbes 125 meest ja võib-olla olen näinud veel 150 kägistamist."

Ingliskeelne sõna 'thug' on tegelikult laenatud hindi sõnast 'thag'. Pätid olid grupi varjatud liikmed ja mõiste "Thugee" viitas tavaliselt petlikule ja organiseeritud röövimisele ja mõrvale.

Buhram kasutas mõrvade hukkamiseks oma kummerbundi või rumali, millele oli sisse õmmeldud suur medaljon, harjutud oskuste abil oskas ta kuulujutte valada, et medaljon maanduks oma ohvrite Aadama õuna juurde, avaldades survet. kurku, kui ta neid kägistas.

Thug Behrami lugu, elulugu, surm ja palju muud

Bio / Wiki
Hüüdnimi (d) Buram, Buhram Jemedar, kõrilõikajate kuningas
Elukutse (ed) sarimõrvar, röövel, rämps
Kuulus 18. sajandi kurikuulsa Thuggee järgi
Isiklik elu
Sünniaeg 1765
Sünnikoht Jabalpur, Madhya Pradesh, India
Surmakuupäev 1840
Surmakoht Sleemanabad, Katni, Jabalpur, Madhya Pradesh, India
Vanus (surma hetkel) 75 aastat
Surma põhjustatud surmapõhjus
Rahvus India
Kodulinn Jabalpur, Madhya Pradesh, India
Hindu religioon

Thug Behram

Thug Behram

Mõned vähemtuntud faktid Thug Behrami kohta
Thug Behram oli India ajaloo üks 18. sajandi viljakamaid sarimõrvarid.
Ta oli Thuggee kultuse juht, kelle nimi on kantud Guinnessi maailmarekordi raamatusse 931 ohvri tapmise eest.
Lapsepõlves oli Behram üsna häbelik ja suhtus teistesse segamini üsna vastumeelselt. Hiljem sõbrunes ta ühe kurikuulsa Thugs Syed Ameer Aliga, kes oli temast 25 aastat vanem.
Syed Ameer Ali on ainus inimene, kes tutvustas Behrami Thuggee maailmas ja tegi temast ka Thuggee pea.
Allikate sõnul saatis Behram oma esimestel Thugee-päevil ka naispeaosa, kelle nimi oli Dolly, kuid hiljem said mõlemad lahku.
Vaid 10-aastaselt oli Behram hakanud inimesi oma kuritegudega tapma ja hirmutama.
Röövimist ja kõrilõikamist alustas ta 25-aastaselt.
Allikad kinnitasid ka, et Behram hoidis alati endaga kollast taskurätikut, kuhu ta pani mündi, et oma ohvreid rahulikult kägistada; et ta saaks neid kõiki röövida.
  • The Handkerchief and Coin used by Thug Behram (Imaginary)

    Thug Behrami (kujuteldav) kasutatud taskurätik ja münt

  • Tal oli ligi 200 pätid; mille tõttu India keskosariikide territoorium oli kohkunud. Behrami ja tema jõugu mõju oli nii suur, et inimesed pidid tavaliselt oma viise muutma.

    Thug Behram with his group members

    Thug Behram koos oma jõugu liikmetega

  • Behram ja tema grupp vestlesid tavaliselt oma erinevates koodkeeltes. Ramos on sõna, mida nad kasutasid enne oma ohvrite kallaletungimist.
  • Traditsioonide kohaselt ei tapnud ta koos oma rühmitusega naisi, fakireid (moslemite sufi), muusikuid, pidalitõbiseid ega eurooplasi. Tavaliselt ründasid nad kauplejaid, turiste ja palverändureid salapärasel viisil.
  • Thug Behram killing the victims along with his group (a painter's imagination)

    Thug Behram tapab ohvrid koos oma rühmitusega (maalija kujutlusvõime)


    Behrami populaarsus oli levinud Inglismaal, seetõttu saatsid britid oma 5 uurimisrühma Jabalpurisse uurima, kuid pärast intensiivset uurimist võisid nad välja tulla ainult türgi nimega, s.o Behram.

    Behram tappis kõik need uurijad, kelle britid olid saatnud, ja pärast seda pidi Suurbritannia valitsus saatma edasise uurimise jaoks Indiasse sõduri, kelle nimi oli William Henry Sleeman.

  • William Henry Sleeman who investigated Thug Behram (a painter's imagination)

    Thug Behrami (maalikunstniku kujutlusvõime) uurinud William Henry Sleeman

  • Aastal 1822 tehti Sleeman Madhya Pradeshi Narsinghpuri ringkonnakohtunikuks. Behrami teabe kogumiseks pidi Sleeman kolima ühest linnast teise, kuid ta ei saanud mingit teavet.
  • Vahepeal määrati India kindralkuberneriks lord William Bentinck. Ta andis uurijatele täieliku vabaduse kogu teabe avaldamiseks. Samuti varustas Bentinck uurijate meeskonna julgeolekujõududega.
  • Lord William Bentinck who investigated Thug Behram (a painter's imagination)

    Lord William Bentinck, kes uuris Thug Behramit (maalija kujutlusvõime)

    Lord William's team of investigators with security forces for revealing all information of Thug Behram (a painter's imagination)

    Lord Williami uurijate meeskond koos julgeolekujõududega Thug Behrami (maalija kujutlusvõime) tegude paljastamiseks

  • Sleeman sai teada Syed Ameer Ali asukoha kohta, seejärel jõudsid britid tema maja juurde, kuid kuni selle ajani oli Syed sealt põgenenud ning selle tagajärjel olid tema ema ja teised pereliikmed britid arreteerinud.
  • 1832. aastal andis Syed Ameer Ali pärast palju uurimisi brittidele selge teabe Behrami kohta, seejärel loobus ta perekonna huvides ja lõpuks arreteeriti 1838. aastal ka Behram.
  • Pärast vahistamist paljastas Behram, et ta tappis koos oma rühmituse liikmetega kollaste taskurätikute ja müntide abil ligi 931 ohvrit, neist 150 Behrami enda poolt hästi tapetud. Pärast tema kuritegudest lugude jutustamist arreteerisid britid ka tema rühma teised liikmed.
  • 1840. aastal hukati Behram ja tema jõuk Jabalpuris loomise läbi ning Sleeman tegi Behrami uutele jõugu liikmetele järeleandmise, saates nad kõik Jabalpuri ümberõppele.
  • A tree in Jabalpur where Thug Behram and his gang were executed by hanging

    Jabalpuris asunud puu, kus Thug Behram ja tema jõuk hukati poomisega

  • .Sleemanabadi küla Jabalpuris, Madhya Pradeshis on nimetatud Briti sõduri William Henry Sleemani järgi ning Sleemani mälestuseks on ehitatud ka memoriaal

    William Henry Sleeman's Memorial since the time of Thug Behram

    William Henry Sleemani mälestusmärk Thug Behrami ajast

  • Behram ja tema rühm olid pühendunud jumalanna Kali uskujad ning rituaalsed tapmised viidi läbi tema auks