Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 27. juuli 2021

Ida-Aasia Kapitalismi mudel

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Ida-Aasia mudel (mõnikord tuntud kui riigi rahastatud kapitalism) on majandussüsteem, kus valitsus investeerib teatavates majandussektorites, et stimuleerida uute  (või väga spetsiifiliste) tööstusharude kasvu erasektoris. Üldiselt viidatakse sellega Ida-Aasia majanduse, näiteks Hongkongi, Aomeni, Jaapani, Lõuna-Korea ja Taiwani arengu mudelile. Seda on kasutatud ka Mandri-Hiina kaasaegse majandussüsteemi liigitamiseks alates Deng Xiaoping ' i majandusreformidest 1970.-ndate aastate lõpus.
Ida-Aasia mudeli peamised aspektid hõlmavad rahanduse riiklikku kontrolli, Riigiosalusega ettevõtete otsest toetamist strateegilistes majandussektorites või eraomandis olevate üleriigiliste monopolide loomist, suurt majanduskasvu sõltuvust  eksporditurust ja suuri sääste. See on sarnane dirigismile.
See majandussüsteem erineb tsentraliseeritult plaanimajandusest, kus riigi valitsus mobiliseeriks oma ressursid, et luua vajalikud tööstusharud, mis oleksid riigile kuuluvad ja mida kasutataks. Ida-Aasia kapitalismi mudel viitab säästude ja investeeringute kõrgele määrale, kõrgetele haridusstandarditele ja alalisele ekspordile orienteeritud poliitikale.