Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

kolmapäev, 18. november 2020

Uijjayi Hingamine

Hingamine on jooga alus, ilma selleta oleks jooga nagu võimlemine või mis tahes muu treening. Hingamine on sild meie keha ja meele vahel – see on esimene asi, kui me siia ilma sünnime, ja ka viimane, enne kui lahkume. Kiire elutempo juures peame me kõik aega maha võtma ja hingama. See kõlab võib-olla naljakalt, aga me ei hinga piisavalt!
​Temea
Hingamine on inimese jaoks kõige olulisem. Me ei saa ilma hingamiseta elada, kuid väga tihti suudetakse elada ilma korraliku hingamiseta. Halvad hingamisharjumused aga soodustavad pingete ja stressi tekkimist, vähendavad füüsilist võimekust ning kahjustavad vaimset ja emotsionaalset tervist. Õige hingamine aitab elada paremat elu - suureneb enesekindlus ning keskendumisvõime, väheneb ärevus ja suudame paremini oma emotsioone vaos hoida.

Teadlik hingamine on joogatreeningu alus. Keskendudes hingamisele, suudab joogaga tegeleda igaüks, hoolimata tervislikust seisundist või east. Läbi hingamise tunnetab inimene, millal on aeg anda kehale puhkust ning sellega vähendatakse ülepingutuse ja vigastuse ohte. Joogatreeningu ajal kasutatav teadlik hingamine on Ujjayi hingamine.


Ujjayi hingamist  kutsutakse ka ookeani hingamiseks, kuna see kõlab nagu lainete liikumine randa ja tagasi.  Hingamine on aeglane ja sügav hingamine läbi nina, kus tähelepanu on keskendatud kurgule. Sisse -  ja väljahingamised peaksid olema ühepikkused ja ühtlased, ilma pausideta. Ujjayi hingamine rahustab meeli, lõdvestab keha ning toob kehasse uut energiat. Lisaks aitab parmini keskenduda ning mediteerida. Esialgu võib tunduda Ujjayi hingamine raske, kuid harjutades jõutakse oodatud tulemuseni.

Joogatunnis sooritatakse harjutusi koos Ujjayi hingamisega, mis aitab keskenduda asendi sooritamisele  ja paremini tunnetada venitust. Hingamine annab meile märku ülepingutustest, pingest või loidusest kehas. Väga oluline on ühest joogaharjutusest üleminek teise harjutusse. Harjutuste järjestikune sooritamine peaks toimuma koos Ujjayi hingamisega ning olema ühtlane ja sujuv.

Ujjayi hingamisest on sul võimalik rohkem teada saada meie jooga õpetajatelt, sest hingamine on meie tundide üks põhialuseid. Tule meie stuudiosse ning me õpetame sind teadlikult hingama