Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

esmaspäev, 23. jaanuar 2023

Jamisoni perekond

Ameerika Ühendriikide Oklahoma osariigis Eufaula'is asuv Jamisoni perekond, kuhu kuuluvad Bobby, tema naine Sherilynn ja tütar Madyson, kadus müstiliselt 8. oktoobril 2009. Perekond kaalus väidetavalt neljakümne aakri suuruse maatüki ostmist Punase Tamme lähedale, umbes 30 miili (48 km) kaugusel Eufaulast, nende kadumise ajal. Nende kahtlustatavad säilmed leiti 2013. aasta novembris ja Oklahoma meditsiiniline läbivaatus tuvastas need säilmed 3. juulil 2014 nende omadena. Surma põhjust ei ole kindlaks tehtud ja nende kadumisega seotud asjaolud jäävad teadmata.
Jamisoni pere:
 Sündinud: Bobby Jamison 4. august 1965 (44-aastane) 
Sherilynn Jamison 5. november 1968 (40-aastane) 
Madyson Jamison 1. august 2003 (6-aastane) 
Kadusid: 8. oktoober 2009 Punane tamm, Oklahoma
 Olek: Leitud surnuna 
Rahvus: Ameeriklane 
Tuntud: Kadunud isikutena
Kadumine
 Esmane uurimine Jamisoni perekonna kadumise kohta näitas, et tõenäoliselt polnud nad omal soovil kadunud. Jamisonsi pikap avastati mõne päeva jooksul, hüljatud Latimeri maakonnas Oklahomas, Kinta linnast lühikese vahemaa tagant. Jamisonite surnukehasid ei leitud, kuid nende alatoidetud koer Maisie oli endiselt veoautos. Avastati ka Jamisonsi ID-d, rahakotid, mobiiltelefonid, GPS-süsteem ja umbes 32 000 dollarit sularaha. Jamisonid olid tuntud selle poolest, et nad kandsid endaga kaasa suuri summasid sularaha. Veel üks vihje oli valvevideo pere kodusest turvasüsteemist. Videomaterjal, aeg, mis oli templiga märgitud päevast, mil nad lahkusid, näitas, et paar tegi oma sõiduki ja kodu vahel mitu vaiksemat reisi, kuna nad pakkusid metoodiliselt lahkuda. Videomaterjalides kirjeldati paari liigutusi kui "transilikke". Videol on ka näha, kuidas Sherilyn Jamison pani perekonna pikappi pruuni kohvri. Endine šerif Beauchamp märkis, et usub, et portfell võib olla oluline vihje. Nii kohvrit kui ka Sherilyni väikese kaliibriga käsipüssi pole tõepoolest kunagi tagasi saadud.
Avastus
Kahe täiskasvanu ja ühe lapse luustikujäänused avastasid kaks jahimeest Latimeri maakonna kõrvalises kohas 15. – 16. Novembril 2013, rohkem kui neli aastat pärast pere kadumist ja vähem kui 3 miili (4,8 km) eemal, kus pere pikap oli maha jäetud. Jäänuseid arvati üldiselt olevat kadunud perekonna säilmeid, ehkki Oklahoma meditsiinilise läbivaatuse teostaja pidi nende tuvastamiseks kasutama antropoloogilisi ja kohtuekspertiisi tegevaid patoloogilisi uuringuid. Ametnikud kinnitasid 3. juulil 2014, et säilmed kuulusid Jamisonitele. Surnu põhjust ei tuvastatud surnukehade tugevalt lagunenud seisundi tõttu.

Teooriad
Enne säilmete avastamist tekkis perekonna kadumise kohta mitmeid teooriaid, näiteks see, et nad olid võltsinud oma surma, viibinud tunnistajate kaitses, mõrvatud või surnud grupi enesetapu läbi. Vahetult enne kadumist oli Bobby Jamison seotud isa Bob Dean Jamisoniga kibedas kohtuasjas, väites, et Bob Dean on perekonda ähvardanud. Bobby väitis, et isa tabas teda oma sõidukiga 1. novembril 2008 ning et Bob Dean oli seotud jõukude ja metmidega. Politsei ei usu, et Bobby isa oli pere kadumisega seotud.
Veel üks populaarne teooria oli see, et Jamisonid olid seotud narkootikumidega. Uurijad nimetasid Jamisonsi veoautost leitud suurt sularaha ja nähtavat kummalist käitumist, mida Bobby ja Sherilynn näitasid vahetult enne nende kadumist. Teadaolevalt rääkisid Jamisons kohalikule pastorile Gary Brandonile erinevatel puhkudel, et nad olid oma kodus vaimusid näinud ja et Bobby Jamison oli väidetavalt lugenud “saatanlikku piiblit”.