Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

reede, 8. märts 2024

Mõtted ja ülesanded

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Tere seekord annan ma teile, lugejatele nõu. Seda postitust võiksid sa lugeda, siis  kui sa ei tea, mida oma eluga peale hakata või kui sa tahad oma unistusi täita või kui sa tunned, et sa ei jaksa enam (mida teha?). Või, siis kui sa pole oma eluga rahul ning soovid midagi muuta.
Niisiis, ma annan teile mõned nõuanded ja soovitused, aga täitma peate te need ise. Selles ma teid aidata ei saa.
Nõuanded:
1. Mõtle, mis sa teeksid, kui sa võiksid teha ükskõik mida ja miski sind ei takistaks.
Näiteks juhul, kui sa oleksid maailmas üksinda ja sul oleks kõik maailma teadmised ja oskused. Mida sa siis teeksid?
 Kas sa mõtlesid välja?
Olgu, ütleme, et mõtlesid. 
Esiteks, PANE SEE KIRJA. Kirjutamine aitab mõtteid koondada ning ühtlasi kaob võimalus, et sa selle ära unustad. 
Teiseks, alusta vaikselt, väikeste sammudega oma unistuste poole liikumist. Sinu unistuseks on see, mis sa kirja panid. 
Isegi kui sa oma unistusteni ei jõua, siis sa oled vähemalt proovinud. Ja see on juba midagi, sest paljud loobuvad unistamisest juba enne, kui nad teada saavad, mida nad tegelikult tahavad. Ning seetõttu nad ei saagi kunagi seda, mida nad tegelikult tahavad ja nad on elu lõpuni õnnetud. Või isegi kui unistavad, siis ei vii seda täide ja pärast elu lõpupoole kahetsevad seda, mida nad ei teinud, kuid oleks võinud teha ning on õnnetud. 
2. Kas sa suudad või ei suuda (midagi teha?). Mõlemal juhul on sul õigus.
Ühesõnaga see, mida ja kui hästi sa seda teed sõltub suurel määral sinust endast. See sõltub sellest kuidas sa selle tegemisse suhtud. Sinu sisekõnest (sellest, mida sa endasse sisendad) ning, tõsi küll, mõningasel määral ka loomulikest-looduslikest ja neuroloogilistest eeldustest. Väga vähesel määral sõltub see ka muudest aspektidest. Nendest kõige suurem on haridustase.
Selleks, et teada saada, milles sa oled intelligentne, täida see test.
Ning selleks, et teada saada oma väärtused, täida see test.
Pärast neid kahte testi, leia oma unistused (kui sul neid veel ei ole) ning hakka nende poole liikuma (kui sa seda veel teinud pole. Kui oled, siis liigu nende poole lihtsalt kiiremini.).
Iga unistus on eesmärk, mis tuleb täita, kuid kunagi ei tohi lõpetada unistamist ja kõrgemate eesmärkide seadmist. Elu eesmärgiks on elada elu ilma hilisemate kahetsusteta, nautida elu, olla õnnelik. See peaks olema iga inimese kõrgeim eesmärk. Lihtsamalt öeldes lihtsalt elada ja olla vajadusel olemas (Vaata ka: Elu mõtemõtteid raamatust „Minu elu kutse"Roland Tokko, Harald Lepisk „Minu elu kutse"
Lõpetuseks:
Lõpetuseks lisan ma siia mõned tarkuseterad, mille võiks kasutusele võtta.
1. Proovi ja katseta erinevaid asju, ainult nii saad teada oma elu kutse.
2. Ära karda ebaõnnestuda ja eksida.
LEIA OMA ELU KUTSE. OLE ÕNNELIK JA EDUKAS.