Otsing sellest blogist

UUS!!!

Astronoomilised aastaajad

Astronoomilised aastaajad  on perioodid, milleks jaotatakse  päikeseaastat  Maa liikumise järgi  päikeseseisakutes  või  võrdpäevsustes . Ne...

kolmapäev, 13. jaanuar 2021

Krihv

Krihv ehk astmetraat on osadel keelpillidel sõrmlaua detail, mille abil fikseeritakse helikõrgustKeele surumine vastu pilli kaela kindla krihvi juures fikseerib keele võnkuva osa pikkuse ja sellega ka helikõrguse.

Abielurahvahääletusest

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Tere
Mina leian, et praegune, sellesse aastasse planeeritud abielu rahvahääletus on mõttetu, ebavajalik, populistlik, ühiskonda lõhestav. Pealegi on see ühe erakonna poliitterminoloogia ja see ei ole peaministrierakond. Ühesõnaga rahvahääletus tuleb ära jätta või kui see pole võimalik, siis hääletada EI poolt. 
ABIELU ON KAHE (või miks mitte ka rohkema) INIMESE (või miks mitte ka inimese ja mõistusliku looma või inimese ja tulnuka) LIIT.
Kui arvestada ka sulgudes kirjutatut, Siis tuleb see selline: ABIELU ON MÕISTUSLIKE OLENDITE LIIT.
Just viimati nimetatud lause peaks kirjutama perekonnaseadusesse. 
Lisaks tuleb võtta vastu kooseluseadus ja selle rakendusaktid, kuid sellel ei oleks õiguslikku kaalu. See oleks lihtsalt vara (sealhulgas laste) omavahelise jagamise leping (juhuks kui ühe elukaaslasega peaks midagi juhtuma).
Iseenesest rahvahääletuste korraldamise idee pole halb. Näiteks võiks küsida rahva arvamust lageraiete, riigi õiguslike piiride (de jure) taastamise (see milles 1918. aastaks kokku lepiti ehk koos Narva jõe taguse ala ja Petserimaaga), kanepi (ja teiste kannabinoidide) legaliseerimise, ja paljude muude küsimuste kohta.
Minu eelistused:
Abieluhääletuse eelistustest ma juba kirjutasin, kuid teiste siin püstitatud küsimuste endapoolseid vastuseid ma pole veel maininud. 
Vastused:
Lageraied tuleks keelata.
Eesti riigil tuleks tagasi nõuda 1918. aasta piirid. Sest Eesti Vabariik on taastatud (mitte loodud uut riiki) ja seda õigusliku järjepidevuse alusel. Ning rahvusvahelise õiguse järgi on riigi piirid muutumatud (kui just üks riigi osa ei kuuluta ennast iseseisvaks riigiks ning ei tõesta teistele oma iseseisvust). 
Kanep ja teised kannabinoidid ning võib olla ka kõik psühhodeelsed ained tuleks legaliseerida, sest need on tervislikumad kui tubakas ja alkohol ning nendega saab, erinevalt kahest viimati mainitud aineterühmast, ravida.

Õnneks jääb rahvahääletus ära, sest peaminister ja sellega ka kogu valitsus astusid tagasi.