Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

reede, 3. veebruar 2023

Raudteel tapja

Angel Maturino Reséndiz (1. august 1959 [1] - 27. juuni 2006), tuntud ka kui Raudtee tapja / Raudteel tapja, oli rändav sarimõrvar, keda kahtlustati koguni 23 mõrvas Ameerika Ühendriikides ja Mehhiko 1990. aastatel. Mõned olid seotud ka seksuaalse kallaletungiga. Ta sai tuntuks kui "raudtee (või raudtee) tapja", kuna suurem osa tema kuritegudest pandi toime raudtee lähedal, kus ta oli hüpanud rongidelt, mida ta kasutas mööda riiki.
FBI kümme kõige tagaotsitavat tagaotsitavat
Süüdistused
Sarimõrv, seksuaalne kallaletung
Teise nimega
Rafael Resendez-Ramirez, Ángel Reyes Reséndiz
Kirjeldus
Sündinud
Ángel Leoncio Reyes Recendis
1. august 1959
Izúcar de Matamoros, Puebla, Mehhiko
Surnud
27. juuni 2006 (46-aastane)
Huntsville, Texas
Surma põhjus
Hukkamine surmava süstimise teel
Sugu
Mees
Kõrgus
163 cm 5 jalga 4 tolli
Kaal
186 naela (84 kg)
Olek
Karistus
Surmaotsus
Lisatud
21. juuni 1999
Täide viidud
27. juuni 2006 (46-aastane)
Arv
457
21. juunil 1999 sai temast korraks 457. tagaotsitav isik, kelle FBI kuulus kümnes enim otsitud tagaotsitavas nimekirjas, enne kui ta loovutas Texase ametivõimudele 13. juulil 1999. Ta mõisteti mõrvas süüdi ja ta hukati surmava süstimisega.

Reséndizil oli palju varjunimesid, kuid teda tunti ja otsiti peamiselt kui Rafael Resendez-Ramirez. Üks tema varjunimedest, Ángel Reyes Reséndiz, oli väga lähedal sünnitunnistusel nimele Ángel Leoncio Reyes Recendis. Ta sündis Izúcar de Matamoros, Pueblas, Mehhikos. [2] [3] [4]

Mõrvad ja metoodika
Mehhikos, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides ning nende piires rongidele ebaseaduslikult hüpates ja rongidelt ületades, ebaseaduslikult riigipiire ületades, suutis Reséndiz võimudest pikema aja jooksul kõrvale hiilida. Ameerika Ühendriikide valitsuse andmed näitavad, et ta oli pärast esimest sisenemist USA-sse 1973. aastal Mehhikosse vähemalt neli korda küüditatud. [5]

Reséndiz tappis vähemalt 15 inimest [6] kivide, korgi ja muude tömpide esemetega, peamiselt oma kodudes. Pärast iga mõrva viibib ta kodudes mõnda aega, peamiselt söömas; ta võttis sentimentaalseid esemeid ja pani ohvrite juhiload nende eluolu tundma õppimiseks. Ta varastas ehteid ja muid esemeid ning kinkis need oma naisele ja emale, kes elasid Mehhikos Durangos Rodeos.

Suur osa ehteid müüdi või sulatati kokku. Osa kodudest ära viidud esemeid tagasid tema naine ja ema pärast üleandmist tagasi. Vahel jäeti sündmuskohale raha. Ta vägistas mõned oma naissoost ohvrid; vägistamine oli aga teisejärguline eesmärk. Enamik tema ohvritest leiti tekiga kaetud või muul viisil otsesest vaatest varjatud.
Märkused
Number Nimi Sugu Vanus Mõrva kuupäev 
1 Tundmatu naine N vanus teadmata,  kuupäev teadmata. 1986. aastal Bexari maakonnas, Texases. Tulistati 0,38-kaliibriga relvaga neli korda, tema keha visati mahajäetud talumajja. Reséndiz teatas, et kohtus naisega kodutute varjupaigas. Nad võtsid koos ette mootorrattamatka, viies relva tule harjutamiseks. Reséndiz ütles, et tulistas ja tappis naise tema lugupidamatuse eest.
2 Tundmatu mees M Vanus teadmata,  kuupäev teadmata 1986 Bexari maakond, Texas Väidetavalt eelmise ohvri poiss-sõber. Reséndiz ütles, et tulistas ja tappis ta ning heitis tema surnukeha välja kuskil San Antonio ja Uvalde vahel asuvas ojas. Reséndiz ütles, et tappis mehe, kuna mees oli seotud musta maagiaga. Selle mehe surnukeha pole kunagi leitud ja temast pole midagi teada, välja arvatud see, mida Reséndiz võimudele ütles. Reséndiz tunnistas need kaks esimest mõrva 2001. aasta septembris, lootes, et see kiirendab tema hukkamist.
3 Michael White M 22. juuli 1991, San Antonio, Texas. Tema surnukeha leiti mahajäetud kesklinna maja hoovist. Reséndiz tunnistas seda mõrva ka 2001. aasta septembris. Selle ülestunnistuse ajal joonistas ta kuriteopaiga kaardi ja väitis, et ta tappis Valge, kuna ta oli homoseksuaalne. 
4 Jesse Howell M 19. märts 23, 1997 Ocala, Florida Surma suri õhuvoolikuühendusega ja jäeti raudtee ääres. Von Hubeni kihlatu.
5 Wendy Von Huben N 16. 23. märts 1997 Ocola, Florida, vägistas, kägistas, lämbus nii käsitsi kui ka kanalilindiga ja maeti madalasse hauda Floridasse Sumteri maakonda. Howelli kihlatu.
6 Tundmatu mees M Teadmata Juuli 1997 Colton, Californias Raudteeõuel peksti vineeritüvega surnuks drifti. Ehkki Reséndizit ametlikult ei süüdistata, peetakse seda juhtumit peamiseks kahtlusaluseks.
7 Christopher Maier M 21. 29. august 1997 Lexington, Kentucky Kentucky ülikooli tudeng kõndis lähedalasuvatel raudteeradadel koos oma tüdruksõbra, 20-aastase Holly Dunn Pendletoniga, kui neid kahte ründas Reséndiz, kes peksis Maieri surmaga 52-naeline kalju. Reséndiz vägistas ja peksis peaaegu surnud Pendletoni raskelt. Pendleton, Reséndizi rünnaku ainus teadaolev ellujäänu, ilmus edasi Biograafia kanalil telesaadetesse, millesse ma üle elasin, 48 tundi: Live To Tell ja ID-kanalite seerias Dates From Hell (episood 8, "Tapja"). Öö "); tema lugu räägiti ka Suurbritannia ajalehes The Guardian. Praegu abistab ta teisi vägistamise, seksuaalse rünnaku ja kuritegevuse ohvreid. Ta asutas ka oma sünnimajas Evansville'is, Indiana, organisatsiooni "Holly maja" vägistamise, seksuaalse kallaletungi ja kuritegevuse ohvrite toetuseks ning teeb tihedat koostööd RAINNiga.
8. Leafie Mason N 87, 4. oktoober 1998, Hughes Springs, Texas Peksti pärast akna kaudu majja sisenemist antiikse tasase rauaga surma.
9 Fannie Whitney Byers N 81, 10. detsember 1998, Carl, Georgia. Bledgeoned suri rehvirattaga oma kodus, mis asus CSX Transporti raudtee ääres. Ühte Lexingtoni paari süüdistati Byersi mõrvas, kuid võimude sõnul tunnistas Reséndiz FBI agendile, et ta tappis ta. [10]
10 Claudia Benton N 39, 17. detsember 1998, West University Place, Texas. Baylori meditsiinikolledži lasteneuroloog, keda vägistati, pussitati ja pesti korduvalt kujuga pärast seda, kui Reséndiz sisenes oma koju Vaikse ookeani liidu raudtee ääres. Politsei leidis Bentoni Jeep Cherokee San Antonio juurest ja leidis Reséndizi sõrmejäljed roolisambal. Mõrva ajal oli Reséndizil vahistamismäärus sissemurdmise, kuid veel mitte mõrva eest.
11 Norman J. Sirnic M 46 2. mai 1999 Weimar, Texas Kareni abikaasa. Sirnicsi punane Mazda leiti San Antonios kolm nädalat hiljem ja sõrmejäljed seostasid nende juhtumi Claudia Bentoni mõrvaga.
12 Karen Sirnic N 47 2. mai 1999 Weimar, Texas Normani naine. Sirnicsi punane Mazda leiti San Antonios kolm nädalat hiljem ja sõrmejäljed seostasid nende juhtumi Claudia Bentoni mõrvaga.
13 Noemi Dominguez N 26. juuni 4, 1999 Houston, Texas. Põlvati oma korteris piketiga surma. Dominguez oli kooliõpetaja Houstoni iseseisva koolipiirkonna Benjamin Franklini põhikoolis. Seitse päeva hiljem avastasid riigiväed tema valge Honda Civici Texase osariigis Del Rio asuval rahvusvahelisel sillal.
14 Josephine Konvicka N 73 4. juuni 1999, Dubina, Texas Bludgeoned, kelle tappis Dominguez oma talumajas Weimari lähedal, kus mõrvati ka sürnikud, sama noaga. Reséndiz üritas Konvicka autot varastada, kuid ei leidnud autovõtmeid.
15 George Morber, Sr M 80 15. juuni 1999 Gorham, Illinois Lastud pähe püssiga. Maja asus raudtee äärest vaid 100 jardi (90 m) kaugusel. Hiljem leidis politsei Morberi punase pikapi Illinoisi Kairos, mis asub Gorhamist 60 miili lõuna pool. Lisaks leidis Jacksoni maakonna šerifi amet sõrmejälgi.
16 Carolyn Frederick N 52 15. juuni 1999 Gorham, Illinois Surnud surmaga sama püssiga, mida kasutati Morberi tapmisel.
Reséndiz tunnistas ka veel seitset tapmist, mis tema sõnul toimusid Mehhikos.
Vahistamine ja kohtuprotsess Edit

Allan B. Polunsky üksuses asub Texase osariigi meeste surmasaak.
Politsei jälitas Reséndizi õde Manuelat. Ta oli näinud oma venna FBI kõige tagaotsitavat plakatit ja kartnud, et vend võib tappa kellegi teise või FBI tappa, seetõttu nõustus ta abistama politseid. 12. juulil 1999 kohtus Texase Ranger Drew Carter Manuela ja vaimse giidi saatel Reséndiziga sillal, mis ühendas Texase El Pasot ja Chihuahua osariiki Ciudad Juárezit. Reséndiz alistus Carterile.

Kohtusse ilmumise ajal süüdistas Reséndiz Carterit vande all valetamises, kuna Reséndizi perekonnale jäi mulje, et talle antakse surmanuhtlus; Reséndizi lõpliku saatuse otsustab siiski žürii, mitte Carter.

Aastal 1999 oli Texase endine peaprokurör Jim Mattox, kes oli ettevaatlik poleemika pärast, mis peegeldas Henry Lee Lucase arvukaid ülestunnistusi ja rekante, meenutades Reséndizit: "Loodan, et nad ei hakka talle tagant torkima kõiki kuritegusid, mis raudtee ääres aset leiavad."

Reséndiz mõistetakse kohtu alla ja mõistetakse Bentoni mõrva eest surma.
Vaimne tervis
21. juunil 2006 otsustas Houstoni kohtunik, et Reséndiz on hukkamiseks vaimselt pädev. Kohtuniku otsust kuuldes ütles Reséndiz: "Ma ei usu surmasse. Ma tean, et keha läheb raisku. Kuid mina kui inimene olen igavene. Ma elan igavesti elus. " Samuti kirjeldas ta end pooleldi mehena ja poole inglina ning ütles psühhiaatritele, et teda ei saa hukata, kuna ta ei usu, et ta võib surra.

Ülaltoodud avaldused viisid kakskeelse psühhiaatri dr Pablo Stewarti, kes hindas Reséndizit kahel korral 2006. aastal, järeldusele, et Reséndiz ei olnud praegu pädev hukkamisele, kuna "pettekujutelmad olid täielikult [Reséndizi] mõtteprotsessid üle võtnud".

Surm

Huntsville'i üksus, kus Reséndiz suri.
Vaatamata USA viiendas ringkonnakohtus menetletavale apellatsioonile kirjutati Reséndizi surmaotsus alla Claudia Bentoni mõrvale. Ta oli majutatud Texase West Livingstoni Polunsky üksuses.

Ta hukati 27. juunil 2006 Texases Huntsville'is Huntsville'i üksuses surmava süstiga. Lõplikus avalduses ütles Reséndiz: "Ma tahan küsida, kas teie südames on mulle andeks anda. Te ei pea seda tegema. Ma tean, et ma lasin kuradil oma elu valitseda. Ma palun lihtsalt, et te mulle andeks annaksite ja palun Issand andis mulle andeks, et lasin kuradil mind petta. Ma tänan Jumalat, et ta on minus kannatanud. Ma ei vääri sulle valu põhjustamist. Sa ei vääri seda. Ma olen selle, mida ma saan. " Reséndiz kuulutati surnuks kell 8.55. CDT (01:05 UTC) 27. juunil 2006.

Claudia Bentoni abikaasa George oli hukkamisel kohal ja ütles, et Reséndiz oli "inimkuju sisaldav kuri, hingeta olend, ilma südametunnistuseta, kahetsustundeta, inimelu pühaduseta.