Otsing sellest blogist

UUS!!!

Eeltalv

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Eeltalv Mine navige...

teisipäev, 5. mai 2020

Raamatu info; wattbad


Mulle tekkis mõned kuud tagasi tahtmine hakata lugusid kirjutama. Ma mõtlesin välja tegelased, nende elukohad ning umbkaudse tegevuskoha ja tegevusaja. Kuid, siis jäi mul see erinevatel põhjustel pooleli. 
Mõni aeg tagasi tuli mõte teha seda veebiraamatu kaudu ning ma otsustasin võtta selleks keskkonnaks Wattbadi. Ning nüüd ma olen jõudnud esimese raamatu kirjutamiseni.
Minge vaadake nüüd minu Wattbadi:
Wattbad

Wattbadist üldiselt:
Wattpad on lugejate ja kirjanike Interneti-kogukond, kes avaldab uusi kasutaja loodud lugusid erinevates žanrites, sealhulgas klassika, üldine ilukirjandus, ajalooline ilukirjandus, mitteilukirjandus, luule, fännilugu, vaimne, huumor ja teismeliste ilukirjandus. Selle eesmärk on luua sotsiaalseid kogukondi nii amatöör- kui ka tuntud kirjanike lugude ümber.
Väidetavalt on platvormil rohkem kui 80 miljonit kasutajat, kes saavad kirjutajatega otse suhelda ja kaasliiklejatega oma arvamust jagada. Ehkki 77% selle sisust on saadaval enam kui 50 keeles, on see kirjutatud inglise keeles. Hulk Wattpadi kasutajaid tõlgivad lugusid platvormi loomise jätkamiseks.

Detsembrist 2006 kuni 2019 oli Wattpadi veebisaidi endine sildiliin "Lood, mis teile meeldivad". Alates 2019. aasta veebruarist / märtsist kuni selle uue kaubamärgi esitamiseni on see nüüd "Seal, kus lood elavad".

Ajalugu ja asutaja
Wattpad sai alguse 2006. aastal Allen Lau ja Ivan Yueni koostöö tulemusel. Nende praegune peakorter asub 2019. aastast alates Torontos, Ontarios.
Kasv ja rahastamine
2007. aasta veebruaris teatas Wattpad projekti Gutenbergi enam kui 17 000 e-raamatu lisamisest, muutes need mobiilikasutajatele kättesaadavaks. Wattpadi 2009. aasta juuni pressiteate kohaselt oli mobiilirakendust alla laaditud üle 5 miljoni korra. 2009. aasta märtsis ilmus iPhone'i versioon. Sellele järgnes BlackBerry App Worldi käivitamine aprillis 2009, Google Android juunis 2009 ja Apple iPad aprillis 2010. Detsembris 2015 lasti välja Windows Phone 8.1 ja Windows 10 Mobile versioon. Praegu on Wattpadil enam kui 65 miljonit kasutajat, kes Wattpadi kogukonna osana veedavad Wattpadi abil iga kuu 15 miljardit minutit. 2018. aasta seisuga on Wattpadis Wattpadis rohkem kui 400 miljonit lugude üleslaadimist.

Wattpadi vana logo, mis pärineb aastast 2006 kuni 2018. Esimene täht "W" on tegelikult M. tagurpidi täht. Wattpad Corporationi teatel oli see üsna dateeritud ja staatiline.
Wattpadi vana logo (2006–2018)
2018. aasta jaanuari seisuga oli Wattpad saanud investoritelt peaaegu 117,8 miljonit dollarit raha. Aastal 2011 teatas Wattpad, et sai oma praegustelt investoritelt ja W Media Venturesilt, Golden Venture Partneritelt ja Union Square Venturesilt 3,5 miljoni dollari suuruse kogutoetuse. " Seejärel kogus Wattpad 2012. aasta juunis 17,3 miljonit dollarit grupilt riskifondid, mida juhib Khosla Ventures.

2014. aasta aprillis kuulutas Wattpad välja 46 miljonit dollarit C-seeria rahastusest, mida juhtisid OMERSi ettevõtmised. Jaanuaris 2018 kuulutas Wattpad välja 51 miljoni dollari suuruse rahastamise Tencent Holdings Limitedilt, BDC-lt, Globe Telecomi Kickstart Venturesilt, Petersoni kontsernilt Canso ja olemasolevalt investorilt Raineelt.
Auhinnad
2011. aasta detsembris valiti Torontos asuv Wattpad Kanada innovatsioonibörsil riigi kuumeimaks digitaalse meedia ettevõtteks. Samal aastal tunnistati kaasasutaja ja tegevjuht Ivan Yuen Deloitte'i sponsoreeritud Impact Infused Awardsil ka Kanada parimaks ettevõtjaks.

Wattpad Filipiinidel
Lisateave
See jaotis vajab kinnitamiseks täiendavaid tsitaate.
2014. aasta märtsis sõlmis Wattpad lepingu Summit Media jäljendiga Pop Fiction filipiinlaste Wattpadi lugude printimiseks Filipiinidel.  Wattpadi lugusid avaldavad ka teised Filipiinide kirjastajad.

Sellest ajast alates on mõned Wattpadi lood kohandatud ka teleseriaalidesse. Filipiinide televõrk TV5 käivitas koostöös Wattpadi ja Life is Beautiful Publishing Companyga Wattpad Presentsi, Wattpadi lugude seeria muutus teledraamadeks. Saate eetris olevad Wattpadi lood on tavaliselt need, mille avaldas LIB Publishing

ABS-CBN tegi ka mitu Wattpadi lugude kohandamist, näiteks Noreen Capili (noringai) "My App Boyfie", peaosades James Reid ja Nadine Luster, ning vanusepõlvesarja Bagito peaosades Nash Aguas, Alexa Ilacad ja Ella Cruz. Pop Fictioni enimmüüdud raamat "She's Dating the Gangster", mille Wattpadi originaali all on kirjutanud Bianca Bernardino (SGWannaB), sai esimeseks Wattpadi looks, mis oli kohandatud täispikaks filmiks, kus peaosades olid Kathryn Bernardo ja Daniel Padilla. "Filmi kohanduse koostas ABS-CBNi filmitootmisüksus Star Cinema. Liza Soberano ja Enrique Gil mängisid ka filmi" Just nii, nagu sa oled ", mis põhineb Watpadi lool" Panus ", mille autor on Ilurvbooks . " "Chasing Red" avaldas Wattpadi kasutaja, mis sai rohkem kui 200 miljonit vaatamist.

Wattpad pärast pimedat redigeerimist
Veebruaris 2015 käivitas Wattpad teise eraldiseisva rakenduse nimega "After Dark".  Rakendus keskendub spetsiaalselt romantikažanrile ja on mõeldud täiskasvanud lugejatele.
Tap
Wattpad käivitas 21. veebruaril 2017 vestluslugude rakenduse nimega Tap. Koputades saate lugusid tekstisõnumite kujul, justkui loeksite privaatset vestlust kellegi teise telefonist. Rakendus oli varakult edukas - esimeste nädalate jooksul pärast turuletoomist tehti üle 240 miljoni kraani. 28. juulil 2017 käivitas Tap Tap 'Tap Originals', originaalsete lugude seeria, mille tipptasemel kirjanikud produtseerivad igal nädalal, mõned neist sarjadest töötavad episoodide kaupa. Tap'i edukaimate originaalseriaalide hulka kuuluvad HIDE, The Babysitter ja Charlie, Charlie.

Wattpad Next Beta
13. novembril 2018 käivitati Wattpad Next Beta valitud riikidesse varajaseks testimiseks, näiteks Ameerika Ühendriigid, Kanada, Mehhiko, Suurbritannia ja Filipiinid. Järgmise beetaversiooni käivitamisel on üle 50 eranditult valitud loo, mille eest tasutakse WattPad Mündid, mida saab teenida, kui lasete oma lugejal kulutada Wattpadi mündid neile toetuse kuvamiseks või ostes neile reaalainete valuutas osalevate Next Beta lugude avamiseks. See on loodud eesmärgiga luua kirjanikele viis oma töö kaudu raha teenida ja pakkuda lugejatele tuge. WattPad on kavandanud Wattpad Next (beeta) kiire jälgimise käivitamise hispaaniakeelsetes piirkondades ja programmi laiendamiseks. See oli saadaval Ladina-Ameerikas ja Hispaanias alates 27. maist 2019 ja hiljem kogu maailmas sama aasta 11. juulil. [ 29]

Wattpad'i meeskond teatas 17. septembril 2019, peaaegu kuu enne järgmise beetaversiooni turuletulekut 1. aasta möödumist, artiklist,  et järgmine beetaprogramm lõpeb pärast seda, kui programmi tulemused näitasid, et "Wattpadders on valmis kirjutajate rahastamiseks mõeldud programmi jaoks. " Selleks ajaks nimetati see ümber "Tasulisteks lugudeks".

Samuti on tasulisi raamatuid, mille lugeja peab raamatu järgmiste peatükkide lugemiseks raha maksma. Tavaliselt on tasulised raamatud parema kvaliteediga kui need, mida ei maksta.
Kasutus Redigeerimine
Statistika redigeerimine
2019. aasta augusti seisuga:

85% selle liiklusest ja kasutamisest tuleb mobiilseadetest, [31]
saidil on 80 miljonit igakuist kasutajat, [32]
lugude üleslaadimisi on kokku üle 665 miljoni, [12]
70% kasutajatest on naised. Neist 80% on aastatuhandeid või kindral Z. [33]
Uued autorid ja teismelised Edit
Kõige sagedamini hääletatud lood ilmuvad saates "Kuumad nimekirjad". Saidil nähtavate profiilide järgi on paljud neist autoritest teismelised. [Vajatakse tsitaati] [vaja on primaarset allikat]

Wattpadi jaotises on ka loend Featured Story, mis reklaamib töötajate ja toimetusliku ülevaatekogu poolt üle vaadatud ja heaks kiidetud sisu. Paljud neist esiletoodud lugudest on kirjutatud omaalgatuslikult ja eri žanridest pärit professionaalsete kirjanike poolt. Wattpadiga on ühinenud ka sellised kuulsad autorid nagu Margaret Atwood, Paulo Coelho ja R L Stine. [34] Wattpad julgustab ka kirjanikke suhtlema oma publikuga ja reklaamima nende lugusid sotsiaalmeedia veebisaitidel, nagu Twitter, Facebook, YouTube ja Instagram. [35]

Konkursid Redigeerimine
Wattpad korraldab igal aastal mitmeid kirjutamisvõistlusi, sealhulgas iga-aastased Watty auhinnad, mis on suurim kirjutamisvõistlus maailmas. [36] Aastal 2011 tutvustasid The Watty Awards kolme pääsutaset (Popular, On The Rise ja Undiscovered), et võimaldada igat tüüpi kirjanikele suuremaid võiduvõimalusi. Konkursid on avatud kõigile, kellel on Wattpadi konto.

2012. aasta suvel pidas Wattpad koostöös Kanada luuletaja / romaanikirjaniku / kirjanduskriitiku Margaret Atwoodiga ürituse "Wattys": esimene suurem luulevõistlus, mis pakkus Wattpadil luuletajatele võimalust konkureerida üksteisega kahes kategoorias, kas „entusiastina“ või „konkurendina“. Sellest ajast alates on see toimunud ja nüüd on konkurss avatud kõigi žanrite raamatutele.

Kirjastamine Edit
Wattpad on loonud sidemed kirjastustega, et aidata Wattpadi autoritel oma teoste eest hüvitist saada. Töötati välja uus haru Wattpad Studios, et ühendada populaarsed kirjanikud nii kirjastamise kui ka filmitööstusega. [37] Wattpad on minevikus teinud koostööd selliste kirjastamisrühmadega nagu Sourcebooks, et aidata Wattpadi autoritel raamatutehinguid vastu võtta ja nende teoseid paberkandjal kopeerida. [38] Traditsioonilisemad kirjastused, näiteks Random House ja HarperCollins, on pöördunud populaarsete Wattpadi kirjanike poole, et pidada läbirääkimisi kirjastustehingute üle, võimaldades veebisaidil olla hüppelauaks traditsioonilisemale kirjastusele.
Autor Anna Todd, kelle teos pärast saidil üle miljardi loendi saamist, sai Simon & Schusteriga avaldamislepingu, et muuta tema veebiteos mitme raamatuga avaldatud saagaks. Filmiversioon, milles peaosades Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Jennifer Beals, Peter Gallagher ja Shane Paul McGhie, ilmus Aviron Picturesi poolt 12. aprillil 2019.

Wattpadi raamatute redigeerimine
24. jaanuaril 2019 käivitas Wattpad Wattpad Studios väljaande juhataja asetäitja Ashleigh Gardneri juhitud Wattpadi raamatute kirjastamise osakonna, mille operatsioone juhtis Wattpad Studiosi kirjastamisdirektor Deanna McFadden. [40] Tegevjuhi Allen Lau sõnul oli selle projekti eesmärk üritada "arvamine" avaldamisest välja jätta. [41]

Wattpad Books omandades kasutatakse segu nende Story DNA Machine Learning tehnoloogia (algoritmid) õppimisest koos inimese toimetajatega. [42] See inimeste ja digitaalsete omandamiste meeskond otsib Wattpadi suurt ja olemasolevat digitaalset raamatukogu (üle poole miljardi pealkirja), et valida avaldamiseks märkimisväärset materjali. [42] [43] Wattpad Bookssi juhi Ashleigh Gardneri sõnul püütakse sellega võidelda inimtoimetajatele omase eelarvamusega. [42] Gardner ütleb, et see tehnoloogia analüüsib iga pealkirja taga olevaid andmeid, vaadeldes lisaks lugejate kaasatuse määrale pealkirja kohta ka loo struktuuri ja sõnakasutust. [44] Seejärel võrreldakse neid andmeid muude Wattpadis ja avalikult leiduvate raamatute analüüsidega. [44] Kui kõik andmed on kogutud ja kaasatust vaadatud, loevad inimtaustajad pealkirjad ja koostavad nende loendi. [44]

Kõik avaldatud pealkirjad on rahvusvaheliste hittide ja nende digitaalse raamatukogu tähelepanuväärse, kuid teadaoleva materjali ühendamine. [40] Neid tiitleid levitavad Macmillan Ameerika Ühendriikides, Raincoast Books Kanadas ning Penguin Random House Indias ja Ühendkuningriigis, nende sügisloend 2019 on saadaval Põhja-Ameerika juhtivates jaemüüjates. [40] [45] [46] Väljaspool Põhja-Ameerikat on Gardner müünud ​​õigused ettevõttele Hachette (Prantsusmaa) Deanna Cameroni filmi jaoks, mis juhtus eile õhtul. [47] Lisaks on Lauren Palphreymani õigused Cupid's Matchile müüdud prantsuse (Hachette) ja saksa keeles (S. Fischer Verlgage).
Wattpadi esimene nimekiri koosneb kuuest noore täiskasvanu romaanist. [48] Tay Marley (28,8 miljonit lugemist) QB Bad Boy & Me (nende lugemik on 28,8 miljonit) on nende peapealkiri ja see avaldati kava kohaselt 13. augustil 2019. [48] Ülejäänud viis raamatut ilmub vahemikus 2019. aasta septembrist oktoobrini ja nende hulka kuuluvad: Leigh Anselli trapets (2,5 miljonit loendit), Deanna Cameroni see, mis juhtus tol õhtul (loeb üle miljoni), Sky Reads salvestab Everesti (17,2 miljonit loeb), Amorite matš: Lauren Palphreyman (loeb 46,4 miljonit) ja ma olen VS-i geim võlur Santoni (loeb 404 000). [48] Wattpad loodab oma 2020. aasta nimekirjas avaldada 18 nimetust. [48]

Lisaks Wattpad Booksile teatas Wattpad partnerlusest Filipiinide ühe juhtiva kirjastajaga Anvil Publishing, Inc., et luua Bliss Books, YA jäljend, mille sihtturuks on Filipino Young Adult ja romantikafanaatikud. [49]

Meelelahutus Redigeerimine
Netflixi film Suudlemiskabinet kirjutas 2011. aastal autor Beth Reekles. See sai alguse Wattpadis sündinud loost, kus see võitis Wattpadi iga-aastasel kirjutamisvõistlusel Watty auhinna "Kõige populaarsem teismeliste ilukirjandus". [50] 2012. aastaks oli see Wattpadis kogunud üle 19 miljoni loendi ja 2013. aastal avaldas selle Penguin Random House. [51] Intervjuus Forbes'ile selgitab Reekles, mis teda Wattpadile tõmbas: "Mulle meeldis saidi kogukonnatunne ja kui hakkasin jagama, meeldis mulle selle anonüümsus, kuna olin oma kirjutamise suhtes nii iseteadlik ja ei pidanud Ma pole seda enne kellegagi jaganud. "[52]

Pärast seda, kui The Kissing Booth esilinastus Netflixis 11. mail 2018, nimetas Ted Sarandos seda "üheks vaadatuimaks filmiks riigis ja võib-olla kogu maailmas". [52] Suudlemiskabiin oli IMDb-i populaarsus edetabelis 2018. aasta juunis neljas populaarseim film. [53] Wattpad on sõlminud tindiga tehinguid ka Aasia levitamispartneritega, näiteks üle-Aasia voogesitusplatvormiga Iflix, et koos toota Indoneesiast [54] ja Singapuri Mediacorpist kümneid originaalseid filme, mis põhinevad Wattpadi lugudel, et tuua Wattpadi lugusid Mediacorpi vabakaubanduslepingu kanalitesse, näiteks kanalina 5 (välja arvatud CNA) ja selle voogesitusteenusega Toggle. [55]

Wattpad koos AwesomenessTV-ga toodab Hulu populaarset valgust Feather.
Mõju kirjanikele Redigeerimine
Hiljutise uuringu kohaselt aitavad veebikirjutamiskogukonnad, näiteks Wattpad, noorukikirjanikel õppida ja kasvatada oma meisterlikkust konstruktiivse tagasiside ja kriitika põhjal. [56] Uuringu eesmärk on näidata õpilastest ja nende kogemustest veebipõhistel kirjutamisplatvormidel näidata, kuidas konstruktiivne kriitika mõjutab nende kirjutamisprotsessi. Enamik osalejaid eelistab tulemuste põhjal tõsist tagasisidet peene kriitika asemel [56].

Wattpad ja muud sarnased veebikirjutamiskogukonnad aitavad noortel autoritel üles ehitada ja kujundada enda ettekujutust kirjanikuna, samuti luuakse vaatajaskond ja suhelda lugejatega. [57] See toimib väravana kirjastamismaailmas ja pakub digitaalse kirjutamisega seotud praktilisi kogemusi. Seda tüüpi kogemus aitab kirjanikel arendada isiklikku autorlust. [57]

Wattpad pakub unikaalseid funktsioone, mida teised kirjutamisplatvormid ei oma, näiteks interaktiivne veeriste kommenteerimine. Lugejad saavad kommentaare ja tagasisidet lisada üksikute ridade ja lõikude kaupa lugemise teel, mitte pärast peatüki või loo valmimist. [58] Need kommentaariosad on kõigile kasutajatele ja lugejatele kättesaadavad peatükile reageerimiseks, konstruktiivse tagasiside pakkumiseks või lihtsalt isiklikuks sisendiks, võimaldades lugejatel näha teiste mõtlemist ja kirjutajatel näha, kuidas lugejad reageerivad.
Autoriõigusega seotud probleemid
Ajaloo alguses olid Wattpadis hostitud suure osa kasutajate üles laaditud materjalidest autoriõigustega kaitstud materjalid, mille autorid olid loonud vabariigiõiguseta. 2009. aasta mais avaldas ajaleht The New York Times artiklis, et sellised saidid nagu Scribd ja Wattpad, mis kutsuvad kasutajaid üles laadima üles selliseid dokumente nagu kolledžitööd ja ise avaldatud romaanid, on viimastel nädalatel seadnud tööstuse nurjumise ebaseaduslikuks. Neile on ilmunud populaarsete pealkirjade koopiad ". [59]

Wattpadi veebisait märgib: "Me ei tervita selle materjali autoriõiguse tingimusi rikkuvat materjali üleslaadimist", kuid samuti öeldakse, et "kogu postitatud sisu pole lihtsalt võimalik ekraanil kontrollida ja kontrollida." [60] Vastuseks tööstuse kriitikale, aprillis 2009. (enne New York Timesi artikli avaldamist, kus Wattpadit nimetati kasutaja loodud e-raamatute rikkumise vahendiks) kuulutas Wattpad välja programmi "Autorid tasuta", mille eesmärk on võimaldada autoritel või nende esindajatel rikkuvat sisu tuvastada ja otse eemaldada sait, kuid see programm on mõeldud spetsiaalselt "autoritele, kellel on müügil ilmunud raamatuid." [60] Autorid võivad oma lugusid Wattpadis alustada ja seejärel oma töö avaldada. Enamikul juhtudel on Wattpadis tehtud töö vaid näidis, et kindlustada neile kirjutamiseks vajalike rahaliste vahendite olemasolu.

Konkurendid ja sarnased saidid
Raamatukaaslane ning juba ammu väljakujunenud ja populaarsed saidid FanFiction.Net ja Fiction Press (originaalse ilukirjanduse spin-off-sait) toimivad ka veebiproosa keskustena. Alternatiivne sait, mis on tasuta ja avatud lähtekoodiga, on meie enda arhiiv ehk AO3.

Sümbolism kunstis

Sümbolism


Carlos Schwabe - "La Mort et le Fossoyeur" (u 1895)
Sümbolism on kunstivool, mis sündis 1880. aastatel Prantsusmaal ja Belgias. Sümbolism sai alguse luulest ning levis maalikunstiskulptuuriproosassenäitekirjandusse ja muusikasse.

Sümbolismi eelkäijad ja päritolu

Prantsuse sümbolism oli suurelt jaolt reaktsioon naturalismile ja realismile, mis püüdsid haarata tegelikkust selle üksikasjades. Reaktsioonina hakati tähelepanu pöörama spirituaalsuselekujutlusvõimele ja unenägudele. Sellest saigi sümbolism alguse. Mõned kirjanikud, nagu näiteks Joris-Karl Huysmans, alustasid naturalistidena, kuid hakkasid liikuma sümbolismi poole. Huysmansi puhul kaasnes see suundus huvi tekkimisega religiooni ja spirituaalsuse vastu.
Sümbolism kirjanduses sai tõuke Charles Baudelaire'i luulekogult "Kurja lilled" (Les Fleurs du Mal). Sümbolistlikku esteetikat kujundasid 1860. ja 1870. aastatel Stéphane Mallarmé ja Paul Verlaine. 1880. aastatel väljendas seda rida manifeste ning see tõmbas ligi tervet kirjanike põlvkonda.
Sümbolism kunstis oli mõjutatud ka gooti romaanist ja romantismi tumedates külgedest. Erinevalt hoogsast ja mässulisest romantismist oli sümbolism aga staatiline. Paljud sümbolismis kasutatud troobid ja kujundid on mõjutatud või pärinevad Baudelaire'i poolt prantsuse keelde tõlgitud Edgar Allan Poe teostest.

Sümbolistlik liikumine kunstis

Sümbolismi manifest


Pornocrates (1896)
Félicien Rops
Sümbolistide arvates peab kunst püüdma tabada absoluutseid tõdesid, millele pääseb ligi üksnes kaudselt.