Otsing sellest blogist

UUS!!!

Heliograafia

Heliograafia Heliograafia  (prantsuse keeles,  héliographie)  alates  Helios  (Kreeka:  ἥλιος  )  ,  mis tähendab "päike"  ,  ja  ...

teisipäev, 17. jaanuar 2023

New Orleansi voodoo kuninganna

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
Marie Laveau, ka kirjutatud Laveaux , (10. september 1801, New Orleans, Prantsuse Louisiana, Prantsusmaa  - 15. juuni 1881, New Oreleans, Louisiana), tuntud ka kui New Oreleansi voodoo kuninganna.  Laveau võimed teadaolevalt hõlmasid haigete tervenemist, altruistlike ande laiendamist vaestele ja vaimsete riituste järelevalvet.
Sündinud 1801 vabanenud orja Marguerite ja vaba (ja rikka) mulatist ärimehe, Charles Laveaux lapsena, oli Marie esimene põlvkond oma peres, kes sündis vabana. Laveau vanavanaema tuli New Orleansi orjana 1743. Lääne-Aafrikast ja tema vanaema, Catherine, ostetis orjaks Francoise Pomet: vaba naine ja edukas ettevõtja.
Laveau oli pühendunud katoliiklane kogu oma elu, ja tema voodoo ei olnud vastuolus tema katoliku usuga.
Tema suvila eestoas olevad altarid olid täis küünlaid, pühapilte ja pakkumisi, et ta viiks iganädalasi koosolekuid, kus osalejad oleksid kõik valges kleidis, siis laulda ja jätta pakkumine likööri ja toidu alkohol.
Marie Laveau nägi ka üksikuid kliente, andes neile nõu kõike alates võitnud kohtuasjad meelitada lovers, kui ta suri oma järelehüüe New York Times väitis: "advokaadid, seadusandjad, planters ja kaupmehed kõik tulid maksma oma austust ja otsima oma kontorid."
Kuigi inimesed kõik võistlused külastas Laveau ja osales tseremooniaid ta juhtis, valge kogukond tervikuna kunagi aktsepteerinud voodoo kui õigustatud religioon (mis on osaliselt põhjus, miks täna on see ikka seotud varjatud). Rassism ja loomulik kalduvus ajalehtede otsima sensatsiooniline lugusid viinud kirjeldused Marie Laveau tseremooniaid varjatud "purjus orgies" ja tema hüüdnimi nagu "Voodoo Queen."
Laveau suutis tõusta nii silmapaistev positsioon New Orleans kaudu kombinatsioon tema tugev isiksus, heategevusteosed ja loomulik elegants imemiseks.

Oma elu jooksul tegi ta tähelepanuväärseid ühiskondlikku tööd, nagu põetamine kollapalaviku patsientidel, postitad kautsjoni vaba naised värvi, ja külastades hukka mõistetud vangid palvetada koos nendega oma viimastel tundidel. Pärast tema surma 1881, tema legend ainult jätkus kasvada.
Kas Marie Laveau oli võimas preestrinna üleloomulike võimetega või lihtsalt tark ettevõtja, kes teadis, kui väärtuslik on anda inimestele prille, mida nad tahtsid, ta on kahtlemata põnev tegelane, et ta oli orjuse ajal suur mõju sügavas lõunaosas must naine.
Ja tema tõus poleks olnud võimalik mitte kuskil peale New Orleansi.

KUNINGANNA SÜND
Vaba naine värvi, kes valitses linna ajal antebellum New Orleans, Marie Laveau on staar suurem kui elu legend. Lood külluses tema maagiline volitused, vabastades mehed võllas ja tervendav haige distsiilsed äärel surma. Õpi kõike tema elu ja legend Marie Laveau Conjure Course.
Pühendunuks saamine
Enamik tänapäeva Marie Laveau pühendunud usuvad Jeesusesse ja pühakud, nagu madam Marie tegi. Nad käivad kirikus, palvetavad roosiaed, ja töötavad gris gris. Nad vabatahtlikud kogukonnas, toita inimesi, kui nad on näljased, ja on alati valmis aitama kedagi, kes vajab. Õppige kõike selle kohta, mida tähendab olla Voudou New Orleansi kuninganna pühendunu. Sa võid olla üllatunud, mida sa teada!
ALTARI EHITAMINE
Voudou altarid koosnevad mitmest ühisest elemendist, olenemata vaimust või pühakust, keda kutsuti ja teenis. Need ühised elemendid ei ole näha traditsiooniliste Aafrika altari ruumid ja tõenäoliselt tulenevad katoliiklus. Nagu Laveau Voudou iseloomustab katoliiklus lisaks Aafrika traditsioone, me jälgime neid sarnasusi luues Marie Laveau tüüpi altareid. Sa õpid õiget viisi, kuidas luua altar pühendumisega Vooduu kuninganna Marie Laveau nimelistel kursustel.
Elu New Orleansis
Laveau sünniaastaga on veidi segadust. Mõned dokumendid näitavad, et ta sündis 1794, samas kui teised uuringud toetavad 1801 kui aasta tema sündi. Räägitakse, et ta on sündinud aafrika naise  Marguerite Darcanteli ja prantsuse mehe Charles Laveau tütrena.
Marie Laveau abiellus Kreooli mehega Sainte-Domingue'ist (nüüd Haitist) nimega Jacques Paris. Ta teadaolevalt kadus ja hiljem teatati surnuna. Pärast tema kadumist hakkas Laveau ennast "Pariisi Leseks" pidama. Pärast oma abikaasa surmast teatas Laveau, et ta alustas suhet Jean Louis Christophe Duminy de Glapioniga. Koos oli neil mitu last, kellest mõned olid erinevate kollapalaviku puhangute ohvrid, mis vaevasid New Orleansi linna kehva drenaažisüsteemi tõttu. Kuigi Laveau oli pühendunud ema ja naine, laiendati suurt osa tema eeshoiuprioriteedist tema vaimsetele lastele ja üldisele kogukonnale.
Laveau sai juuksur luua majanduslik stabiilsus ise ja tema pere. Läbi suhtlemist oma mustadkliendid, kes olid maja teenistujate, ta oli avatud isikuandmeid tema rikkad valged kliendid, kes sageli otsis oma kaitsja. Laveau kasutas seda teavet, et anda teadlikke nõuandeid inimestele, kes temalt nõu andsid. Paljud rikkad ja poliitiliselt jõukad inimesed, nii valged kui ka mustad, maksid Laveau'le isikliku nõu, sekkumise eest mõnes olukorras ja kaitse eest igasuguse kurja energia eest, mis oleks võinud olla nende vastu suunatud.
Laveau sai juuksuriks, et luua  ise endale ja oma perele  majanduslik stabiilsus. Läbi mustade klientide suhtlemist, kes olid maja teenistujad, ta oli avaldanud isikuandmeid tema rikaste valgete klientide kohta, kes sageli otsisid endale kaitsjat. Laveau kasutas seda teavet, et anda tema käest nõu küsivatele inimestele teadlikke nõuandeid. Paljud rikkad ja poliitiliselt jõukad inimesed, nii valged kui ka mustad, maksid Laveau'le isikliku nõu, mõnda olukorda sekkumise ja kaitse eest igasuguse kurja energia eest, mis oleks võinud olla nende vastu suunatud.
Voodoo kuninganna
Ütles mõned olla lapselaps võimas preestrinna Sainte-Domingue, Laveau teadaolevalt oli perekondlik taust Aafrika vaimsus. Ta tõmbas religiooni pärast oma ema surma. Laveau läbis tuntud Senegali vandekohtuniku (juurtöötaja) dr John Bayou juhendamise. Ta ei võtnud kaua aega, et domineerida kultuuri ja ühiskonna Voodoo New Orleans. Nagu kuninganna mitu aastakümmet, Laveau oli ema paljudele. Inimesed otsisid temalt nõu abieluasjade, koduvaidluste, kohtuküsimuste, fertiilsuse, rahanduse, tervise ja õnne kohta. Laveau omakorda nõustaks oma praktikuid, andes neile nõu või kaitsvaid vaimseid esemeid, nagu küünlad, pulber ja valik muid esemeid, mis on omavahel kokku segatud, et luua gris-gris.
Kuningannana juhtis Laveau ülevaldavalt rituaale kolmes peamises kohas: tema kodu St. Anni tänaval, Kongo väljakul ja Pontchartraini järvel. Oma kodus St. Ann Street, Laveau vestles klientidega, kes kohtuvad temaga seoses mis tahes küsimusi nad olid võttes. Oma tagahoovis oleks tal ka tseremooniad, mis võlusid Suure Zombi vaimu, jumaluse Damballah Wedo, kes avaldub läbi mao. Teine suur rituaalne ruum, Kongo väljak, oli avalik väljak, mis oli kõrvale linnaametnikud kogunemisruumi nii orjastatud ja vaba Aafrika inimesed. Laveau koguks pühapäeviti oma järgijaid tantsima ja kummardama. Siin ei toimuks suuri tseremooniaid, kuid see oli koht, kus kogunes ja noorendas aafriklastele, kes kogesid suurt rõhumist ja raskusi nii istanduses kui ka vabade kodanikena. Viimane koht, kus Laveau juhatas, oli Bayou St. John's, mis asus Pontchartraini järve kaldal. Just siin toimusid religioonis algatatud tseremooniad. Laveau oleks sageli kaasas tema "kuningas" või teise järjekoha meesametnik. Nendel kogunemistel toimuks laulmine, tantsimine, trummimäng ja vaimu omamine. Uudishimulikud valged inimesed hiilisid tihti metsa, et neid tseremooniaid pealt näha. Sensatsioonilise sisimiluse kohta teatasid nad sageli äärmuslikest lugudest sellest, mida nad nägid.
Konkurentidega
Seal oli sageli rivaalitsemine üle, kes peaks valitsema Voodoo süsteemi New Orleans. Enne Kui Laveau valitses, oli kaks naist, kes eelnesid talle kuningannana. Esimene oli Sanité Dédé, kes valitses mitu aastat enne seda, kui Marie Saloppé, teda usuti, ta tutvustas Laveau'd religiooni keerukusele ja andis talle oma põhitegevuse.
Pärast voodoo kuningannana silmapaistva hoiaku võtmist valitses Laveau kuni 1850. Et luua aura hirmu ja aukartuse, Rosalie paigutatud suur elusuuruses puidust nukk tema õue, mis oli väidetavalt imporditud Aafrikast. Kuju oli kaetud helmed ja keeruline nikerdused. Kui inimesed Vodou kogukonnas hakkasid väljendama hirmu ja austust Rosalie vastu nuku pärast, varastas Laveau kuju. Rosalie võttis ta kohtusse, kuid kasutas oma veenvaid võimeid ja mõjuvõimu, et nukk jäädavalt eemaldada. Laveau valitsemisajal oli veel mitmeid juuretöölisi ja voduistid, kes pöörasid kerget tähelepanu.

Voodoo elulemus
Viimastel aastatel oma elust, Laveau tuli viia oma tavasid üle Mississippi jõe ala New Orleans tuntud Algiers. Algiers oli esimene koht, kust saabusid orjastatud Aafrika inimesed New Orleansi ja ka seal sündis ka New Orleansi voodoo. Pärast Laveau surma aastal 1881 kaotas Voodoo New Orleansis palju oma pooldajaid. Kuna üha rohkem inimesi hakkas majanduslikult ja sotsiaalseltmaast sõltuma, vähenes vajadus sõltuda vanaaegse religiooni iidsetest riitustest ja traditsioonidest. Voodoo hakkas võtma uusi vorme, mis hakkasid sisaldusid ka teiste religioonide kombeid (segunemine).