Otsing sellest blogist

UUS!!!

Aas

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Aas  (kõnekeeles ka...

esmaspäev, 13. mai 2024

Parimad objektiivid toidufotograafia jaoks

Toidufotograafia on suurepärane võimalus jäädvustada põnevaid lähivõtteid – ja mitte ainult seepärast, et pärast pildistamist saab subjekti põske pista. Võtke aega, et stiliseerida iga koostisosa, kontrollige valgustust ja peenhäälestage kaamera seadistusi – nii võite olla kindel, et teie pildid on sama isuäratavad kui toit ise.

Selleks et saaksite oma kaamerat kasutada parimal võimalikul moel, tasub üle vaadata oma varustusekott. Näiteks võib teil vaja minna statiivi, kui peate pildistama nõrgas valguses või väga-väga lähedalt. Samas on sellistes olukordades suureks abiks ka Canoni pildistabiliseerimistehnoloogiaga objektiivid. Loominguliste võimaluste valikut aitab täiendada ka Speedlite’i välklamp või mõni muu tehislik valgusti.

Toidufotograafia puhul võib kõige parema tulemuse anda aga uue objektiivi hankimine. Paljud objektiivid võimaldavad teil jäädvustada väikeseid detaile, aga ainult tõelised lähivõtteobjektiivid tagavad vähemalt 1× suurenduse. See tähendab seda, et subjekti pildistatakse 1 : 1 või elusuuruses, kui objektiiv on seadistatud minimaalsele teravustamiskaugusele.

Canoni makroobjektiiviga või siis standardobjektiiviga, mille suumirõngale saab lisada eraldi makroasendi, olete valmis jäädvustama tavalisele objektiivile nähtamatuid tekstuure, imepeeni mustreid ja struktuure.

Siin vaatamegi, millised on parimad valikud EOS-kaameratele.

Pildistabilisaatoriga Canoni objektiivid kõrvaldavad kaamera värina, kui pildistate lähivõtteid käest hoides.

Parimad Canoni EF-S objektiivid, mis sobivad toidu pildistamiseks

Parim kaamerale: APS-C digipeegelkaamera

Töötab ka koos kaameratega: EOS M (M-adapteriga) ja EOS R süsteem (R-adapteriga)

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM
Canoni objektiiv EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM on varustatud sisseehitatud LED Macro Lite’i välklambiga. Kui soovite jäädvustada selgelt iga detaili, lülitage sisse välgu mõlemad pooled, ja kui soovite tugevamaid varje ja tekstuure, lülitage sisse ainult üks pool.

EF-S objektiividest kõige laiem makroobjektiiv on loodud vastama APS-C sensorite proportsioonidele ning selle vaade on võrdne täiskaadrilisele kaamerale kinnitatud 56 mm f/2.8 objektiivi omaga.

See suudab jäädvustada samasuguseid elusuuruses subjekte nagu Canoni objektiiv EF 100mm f/2.8 Macro USM, kuid lühema objektiivi tõttu peate liikuma subjektile palju lähemale. Selleks et kompenseerida lähedalt pildistamise tõttu tekkivaid varje, on objektiiv varustatud sisseehitatud LED Macro Lite’i välklambiga, millega saate subjekti valgustada ja vaadata, milline valgus teile kõige paremini sobib. Teil on võimalik kasutada korraga välgu mõlemaid pooli või ka ainult ühte poolt, kui soovite lisada varje ja luua sügavust.

Canoni objektiiv EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM on piisavalt väike ja kerge, et saate seda kasutada ka käest hoides, mistõttu on see ideaalne lisand kompaktsetele digipeegelkaameratele, nagu Canon EOS 250D ja Canon EOS 850D. Sellel on olemas ka hübriidne pildistabilisaator, mis minimeerib lähivõttefotograafia juures tekkivat kaamera värinat.

Sissehitatud Macro Lite’i välklamp valgustab ka kõige väiksemaid detaile.

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Canoni esimene EF-S makroobjektiiv, mis suudab jäädvustada subjekte elusuuruses, sobib suurepäraselt toidufotode tegemiseks. See on väike, kerge ja terava pildiga ning pakub suurt maksimaalset ava, mis võimaldab teil asetada subjekti keset ilusat hägusat tausta ja esiplaani.

Tänu vaatenurgale, mis on võrdne täiskaadrilisele kaamerale kinnitatud 96 mm f/2.8 objektiiviga, saavutate Canoni objektiiviga EF-S 60mm f/2.8 Macro USM suurema ulatuse. See võimaldab omakorda jäädvustada kaadrit täitvaid võtteid ka kaugemalt. Nii on väiksem tõenäosus, et tekitate subjektile varje. Lisaks saate kergemini isoleerida taldrikul olevaid suupärasemaid ampse.

Objektiiv on varustatud kiire automaatteravustamissüsteemiga, kuid teravustamisrõngast saab reguleerida ka käsitsi.

Parimad Canoni EF-M objektiivid, mis sobivad toidu pildistamiseks

Parim kaameratele: EOS M kaamerad

Jäädvustage isuäratavaid puuviljalõike, vapustavaid magustoite ja läikivsiledaid kastmeid, kasutades seda kompaktset makroobjektiivi, mis on mõeldud Canoni EOS M seeria kaameratele.

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Lisaks 1 : 1 jäädvustamisele võimaldab see kompaktne makroobjektiiv, mis sobib hästi kokku kompaktsete EOS M peeglita kaameratega, minna veelgi kaugemale. Kui aktiveerite selle supermakro režiimi, saavutate 1,2-kordse suurenduse, mis võimaldab teil jäädvustada nii krõbeda kooriku tekstuuri kui ka puuviljade õrna struktuuri.

Supermakro režiim võimaldab teil liikuda kuni 13 mm kaugusele ja raami koonduv disain minimeerib objektiivist tekkivaid varje. Lisaks on see varustatud samasuguse LED Macro Lite’i tehnoloogiaga, mis on olemas ka Canoni objektiivis EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM. See võimaldab teil paremini kontrollida, mismoodi soovite valgustust kasutada.

Lisaks ülimadala dispersiooniga klaasile ja asfäärilistele läätseelementidele, mis tagavad kvaliteetse pildi, on Canoni objektiiv EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM varustatud ka hübriidse pildistabilisaatoriga. Tänu ligikaudu 45 mm fookuskaugusele on sellega hea väisata erinevaid toiduturge ja söögikohti. Eriti hästi töötab objektiiv koos kaameraga, mis pakub suurepärast nõrgas valguses automaatteravustamist. Üks sellistest on Canon EOS M6 Mark II.

Canoni parimad algtaseme EF-objektiivid, mis sobivad toidu pildistamiseks

Parim kaamerale: täiskaadriline digipeegelkaamera

Töötab ka koos kaameratega: APS-C digipeegelkaamera, EOS M kaamerad (M-adapteriga) ja EOS R süsteemi kaamerad (R-adapteriga)

Canoni objektiivi EF 50mm f/1.8 STM lai ava lubab teil tuua subjekti teravasse fookusesse.

Canon EF 50mm f/1.8 STM

Võrreldes teiste siin soovitatud objektiividega, puudub sel Canoni objektiivil EF 50mm f/1.8 STM makrofunktsioon. Kuid sellega saab siiski liikuda kuni 35 cm kaugusele ja koos täiskaadrilise kaameraga saavutate standardse vaatenurga, mis tagab loomuliku tulemuse.

Objektiivi lai f/1.8 maksimaalne ava toob pildile palju valgust, mistõttu on see suurepärane valik näiteks nõrga valgusega kohvikutes või restoranides pildistamiseks. Lisaks võimaldab see teil suunata oma fookuse valitud kohtadesse, samal ajal kui taust pehmeks häguks sulandub.

Koos samm-mootoriga automaatteravustamisega aitab objektiiv tuua subjekti fookusesse kiiresti ja vaikselt, mistõttu sobib see suurepäraselt ka videoklippide jäädvustamiseks. Kui eelistate oma lähivõtteid käsitsi teravustada, saate seda teha koos suurendatud reaalajavaatega ekraaniga, mis on olemas erinevatel Canoni digipeegelkaameratel, nagu Canon EOS 850D ja Canon EOS 4000D.

Peaaegu hääletu STM-tehnoloogia võimaldab Canoni objektiivil EF 50mm f/1.8 STM teravustada väga kiiresti.

Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

See keskmine telefoto-makroobjektiiv võib küll olla ilma hübriidse pildistabilisaatorita, mis on olemas Canoni professionaalsel objektiivil EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, kuid see suudab siiski toota nõelteravaid tulemusi.

Canoni objektiiv EF 100mm f/2.8 Macro USM tagab väikseima fookuskauguse juures 1× suurenduse ning suur 100 mm fookuskaugus võimaldab teil jäädvustada kaugemalt kui lühikese objektiiviga. Nii saate kergemini muuta valgustite, peegeldite ja teiste toidu pildistamiseks vajalike tarvikute asukohta.

Tänu ultrahelimootorile on automaatteravustamine kiire ja täpne. Lisaks saate korpusel oleva fookuse piirlüliti abil tõsta automaatteravustamise kiirust.

Optiliselt suurepärane Canoni objektiiv EF 100mm f/2.8 Macro USM suudab jäädvustada värvi- ja detailirohkeid pilte. Kaheksa labaga ava tagab ilusad hägustatud alad ja Super Spectra vääristuskatted vähendavad objektiivi sees olevaid peegeldusi. Nii saate nautida suure kontrastsusega tulemusi.

Kiire automaatteravustamisega objektiiv, mis võimaldab jäädvustada nõelteravaid pilte.

Canoni parimad algtaseme RF-objektiivid, mis sobivad toidu pildistamiseks

Parim kaameratele: EOS R süsteemi kaamerad

Vahet ei ole, kas otsustate lainurk- või lähivõtte kasuks – Canon RF 35mm F1.8 IS STM on suurepärane objektiiv toidufotograafia jaoks.

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Mitmekülgne makroobjektiiv, mis on loodud täiskaadriliste peeglita Canoni EOS R süsteemi kaamerate jaoks – Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM suudab jäädvustada nii lainurkvõtteid kui ka poolelusuuruses lähivõtteid (ja kõike muud, mis nende vahele jääb).

See on piisavalt väike ja kerge, et saate kasutada ka ilma statiivita, ning 5-astmeline kahesensoriline pildistabiliseerimistehnoloogia aitab teil võtta viimast objektiivi võimsast eraldusvõimest.

Just nii nagu teised Canoni RF-objektiivid, on ka Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM varustatud raami esiküljel asuva kohandatava juhtrõngaga, millele saate määrata olulisi kaamera seadistusi, nagu ava, ISO või säri nihe. Nii peate seadistuse muutmiseks vaid rõngast keerama.

Proovige kasutada seda objektiivi koos Canoni kaameraga EOS RP, kus saate kasutada teravustamise kahveldamist, mis muudab teie pildid veelgi teravamaks.

Kommentaare ei ole: