Otsing sellest blogist

UUS!!!

Makrofotograafia

Makrofotograafia juures on kõige olulisem lähivõtete jäädvustamine. See toob välja inimsilmale nähtamatud tekstuurid ja tõstab esile detaili...

neljapäev, 27. aprill 2023

Hall Brooklyni vampiir

Hamilton Howard Fish (ka Albert Fish19. mai 1870 Washington – 16. jaanuar 1936 Ossining) oli Ameerika sarimõrvar. Tema hüüdnimed olid ka Gray Man (hall mees), Brooklyn Vampire (Brooklyni vampiir) ja The Boogeyman (kollionu).

Ta oli lasteahistaja ja kannibal. Albert Fish tunnistas politseile üles kolm mõrva, kuid teda kahtlustati vähemalt viies. Teda süüdistati Grace Buddi röövimises ja tapmises. Fish mõisteti süüdi ja hukati elektritoolil.

Albert Fishi bibliograafia Albert H. Fish (19. mai 1870 - 16. jaanuar 1936) oli Ameerika sarimõrvar ja kannibal. Teda tunti ka kui halli meest, Wysteria libahunti ja Brooklyni vampiiri. New York Times; 5. juuni 1928; New Yorgi, New Jersey ja Long Islandi politseid teatati eile, et nad otsivad meest, kes nimetaks end umbes 58-aastaseks Frank Howardiks ja 10-aastaseks Grace Buddiks, kellega ta kadus ... New York Times; 6. juuni 1928; Näpunäiteid ei õnnestu tabada 10-aastaselt röövitud tütarlast; Järgnesid telefoninumbrid, mida hakati kergemeelselt jahtima „Härrasmehe taluniku” jaoks. 10-aastase Grace Buddi ja mehe, kes kutsus end Frank Howardiks, kelle väidetavalt ta röövis ta pühapäeval oma kodust, Lääne-viisteistkümnes tänav 406, otsimise tõttu arreteeriti eile õhtul 59-aastane Joseph Sowley Kaheksas avenüü. New York Times; 7. juuni 1928; UUED JERSEY-HUNNID PUUDUVA TÜDRUKU KOHTA, 10; Otsing laiendatud pärast armu saatmist Buduaari ema ütleb, et last ja meest nähti. SURMA NIPP POSTIKAARDIL. Politsei uurib märkust, mis postitati West 102d tänavale. Tüdrukute kodu lähedal on jälgi. Otsige 10-aastane Grace Budd, kes kadus pühapäeva pärastlõunal oma kodust, viieteistkümnendal tänaval 406, mehe seltsis, kes oli politseile tuntud kui Frank Howard of Farmingdale, L.I.

New York Times; 8. juuni 1928; SURMAMÄRK HÕLMAB HUMMAST PÕNNATüdrukut; Politsei jälgib vihjeid Yonkersis, Long Islandil ja Manhattanil, kuid ebaõnnestub saada teateid. Kobestatud sirvimine "Matuste" kohta pakub huvi otsijatele. Vanemad klammerduvad Ransomi idee poole. Sõnumite tulv. Vanemad külastavad Rogue'i galeriid. Stimuleerides kirja, mis sisaldas otsitud surmaohtu lapsele, keda nad otsisid, jälgisid detektiivid eile 10-aastase Grace Buddi otsimisel ilma käegakatsutavate tulemusteta pool tosinat uurimist. New York Times; 9. juuni 1928; KÜSIGE KANADA POLITSEI TÜDRUKUTE ABI KOHTA; Võimud siin levitavad fotosid Grace Buddist, kes on kadunud kuus päeva. Ema usub, et tema surnud detektiivid usuvad, aga see laps tagastatakse. Kahes osariigis otsing jätkub. Kanada politseil paluti eile abi 10-aastase Grace Buddi otsimisel, kes kadus pühapäeva pärastlõunal oma kodust, West Fifteenth Street 406, kodust ... New York Times; 10. juuni 1928; LASTE- JA TÜDRUK, HUNNES HARLEMIS; Politsei kammringkond juustu Peddleri näpunäidete järgi armu Budi röövli kodu jaoks. EMA YIELDSID HÕLMAKS. Ringkirjad, mis kirjeldavad kogu riigis postitatud paari. Vändatähed valatakse sisse. Detektiivid otsisid eile terve päeva 104. aasta Grace Buddi ja Frank Howardina tuntud mehe, LI-st Farmingdale, kes on väidetavalt röövinud ta eelmisel pühapäeval oma kodust, aadressil 406 West Fifteenth Street, 104. aastast Grace Buddist. . Jahi põhjustas telefonisõnum, et kadunud paari oli selles linnaosas nähtud. New York Times; 11. juuni 1928; PÕNNAPÄEVA HÕLMATUD KIRJAPABA KOHVAD; Detektiivid ei leia jälgi lapsest, 10-aastasest või mehest, kes ta kodust kaasa viis. Vanematele usutakse, et tema abikaasa Ema skannib uuesti Roguesi galerii pilte, ilma et oleks aimugi "Frank Howardile, põllumehele". Detektiivid, kes otsisid Grace Buddi, on 10-aastane tüdruk, kes väidetavalt rööviti 3. juuni pärastlõunal oma kodust, viieteistkümnendal tänaval 406, mehe poolt, kes oli tuntud kui Frank Howard of Farmingdale, L.I., tunnistas eile, et nad on hämmingus.

  • New York Times; 11. juuni 1928; PÕNNAPÄEVA HÕLMATUD KIRJAPABA KOHVAD; Detektiivid ei leia jälgi lapsest, 10-aastasest või mehest, kes ta kodust kaasa viis. Vanematele usutakse, et tema abikaasa Ema skannib uuesti Roguesi galerii pilte, ilma et oleks aimugi "Frank Howardile, põllumehele". Detektiivid, kes otsisid Grace Buddi, on 10-aastane tüdruk, kes väidetavalt rööviti 3. juuni pärastlõunal oma kodust, viieteistkümnendal tänaval 406, mehe poolt, kes oli tuntud kui Frank Howard of Farmingdale, L.I., tunnistas eile, et nad on hämmingus.
  • New York Times; 15. juuni 1928; KIRI SAAB KÕIGE BUDDITüdrukute jahis. Märkus, mis saadeti 132-ndal neljandal avenüül, kuulutab, et laps on uues kodus turvaline ja õnnelik. Politsei usub, et see on tõeline Detektiivid, kes mõtlevad välja teatega J.F.H. Kirjutas inimröövis süüdistatav inimene. Eeldatavalt kadunud tüdruku ema andis detektiividele üle kirja, mille väidetavalt oli kirjutanud 10-aastane Grace Buddi röövija, Lääne-viieteistkümnes tänav 406, kelle politsei on otsinud alates 3. juunist, ja alustas uut jaht, millest võtsid osa mitu postkontrolli inspektorit.
  • New York Times; 7. juuli 1928; EELARVAS KOHTAS TAGATUD lootus; Pilt Kidnapperist, Frank Howardist, saadud politseilt. Lootus 10-aastase Grace Buddi turvaliseks naasmiseks koju, kes rööviti 3. juunil mehe poolt, kes oli end kirjeldanud kui Frank Howardit Farmingdaleist, L., oli ...
  • New York Times; 2. august 1928; LÕPPETUD BUDDIMENEJUHT, POLITSEI ÜTLEB; Suur žürii kogub 4. juunil inimröövis tõendusmaterjali ja õigeaegne süüdistus saabub. KUIDAS ARVATUD LEITUD Inimesele, kes võttis lapse ära, öeldakse, et ta on Kesk-Läänes. Detektiiv on seisukohal, et ta on turvaline. Eile suurele žüriile tõendite esitamisega ütlesid ringkonnaprokuratuuri ametnikud ja detektiivid, et nad on lahendanud 10-aastase Grace Buddi röövimise saladuse tema kodust, Lääne tänava viieteistkümnendal tänaval 406 ...
  • New York Times; 5. august 1928; 'DR. CORTHELL ', KUIDAS BUDDI rööviti; Röövlina kahtlustatav, keda usutakse endiseks süüdimõistetuks - muutis oma nime Frank Howardiks. Dr Albert E. Corthellina tuntud meest otsitakse seoses 10-aastase Grace Buddi röövimisega tema kodust, viieteistkümnendal tänaval 406, teatasid eile õhtul kahekümnenda tänava jaama detektiivid.
  • New York Times; 12. november 1928; Armu Buddi vihje ebaõnnestub. Elmirast mehega leitud tüdruk pole siin kedagi röövitud.
  • New York Times; 30. märts 1930; 1928. AASTA SÕNASTATUD TÜDRUKUTE PABER; Armu Buddi ema tuvastab tütre kirjutise ajaleheümbrisel. NAVY DESERTER NIMETATUD. Detektiivid kiirustage Portsmouthi (N. H.), kui tabsaated näitavad, et ajakiri seal algselt saadeti. Aadressi otsimine paberil. Saadeti palju võltskirju. Kaks detektiivi käisid eile Portsmouthi osariigis, N. H., uurimas vihjet, mis võib lahendada 10-aastase Grace Buddi kaks aastat tagasi röövimise, kes oli peibutatud tema kodust, West Fifteenth Street 406, eaka mehe poolt.
  • New York Times; 5. september 1930; MEES, 67, ARMASTATUD SIIN, KUI BUDD KIDNAPPER; Naine süüdistab hooldajat röövijana, kes kaotas tüdruku kaks aastat tagasi. TEMA IDENTIFITSEERIVAD KAKS TEIST. Lapse ema ja naine, kes nägi, et lahkumispunkt näitab teda välja kui süüdi mees. KOHTUMISE KOHTUMINE. Detektiivid jahivad vihjeid süüdistatavate kodus ja majades, kus ta töötas. 10-aastase Grace Buddi röövimine - mõistatus, mis on politseid segamini ajanud rohkem kui kaks aastat pärast seda, kui tüdruk peibutati vanemate kodust West Seventieth Street 406 3. juunil 1928, arvati olevat lahendatud. eile ütlesid detektiivid, et esimene tegelik arreteerimine inimröövisüüdistuse alusel.
  • New York Times; 6. september 1930; EELARVEPOLIITIKA KAHJUSTAMISE KAEL; Rõhutage, et ta on viies, mida samad naised samastasid kui Kidnapperit. NAISTE TASU SOODUSTATUD Majahoidja, 87, vabastatakse kolmapäeval kohtuistungil, kui ei leita uusi tõendeid. Kahtlustatava lugu kontrollitud. Naise avaldus vaidlustab. Kahtlustatakse korra varjupaigas. Politsei polnud eile hilisõhtul enam veendunud, et 66-aastase kortermaja superintendent Charles Edward Pope, kes arreteeriti neljapäeval, kui ta võõras naine süüdistas teda kaks aastat tagasi 10-aastase Grace Buddi röövimises, peaks kohtuprotsessis seisma.
  • New York Times; 3. detsember 1930; Kahtlusalune on kinni peetud budistlikus röövimises; Detektiivid, kes olid tellitud St. Louis'sse, et tuua tagasi dr Corthell, kaua otsitud ülekuulamiseks. Oodake väljaandmisaktsiooni. Vang eitab röövimistasu, kuid tunnistab siin olemist 1928. aastal, kui tüdruk kadus. Röövimistasu keelab. Kuid kahtlustatav tunnistab, et on siin suvel, kui buddytüdruk kadus. Kadunud isikute büroo detektiivid King ja Meagher on käinud St. Louis'is dr. Edward Corthelli, teise nime all Frank Howard, tagasi toimetamiseks, kes arvatakse olevat olnud Grace Buddi röövija, kes ...
  • New York Times; 9. detsember 1930; BUDDI VANEMAD NÄGAVAD LAPSED; Mõlemad kuulutavad St Louisis kinni peetud mehe, kes võib kaks aastat tagasi olla tüdruku röövija. PRISONER VÕTAB LUGU Nüüd Denles on lõpetanud Harvardi ja praktiseerinud meditsiini. Grace Buddi kadumisega 3. juunil 1928 seotud müsteeriumis kahtlustatav Albert Edward Corthell puutusid kadunud tüdruku vanemad eile politsei peakorteris kokku pärast pühapäeval Saint-Louis'ilt naasmist detektiiv Jerry vahi all. Maher.
  • New York Times; 22. detsember 1930, esmaspäev; NÄGAB TÄNAPÄEVAST TÖÖTLEMIST BUDDI NÕUSTAMISEL; C. E. Paavst, keda süüdistati lapse kadumises kodust 3. juunil 1928. Kaitse näeb "RAAMISTIKUT". Nõunik väidab, et tal on ema kiri, milles ta eitab, et vang on mees, kes viis tüdruku minema. Charles Edward Pope, kes on pärast arreteerimist seoses arreteerimisega seoses 10-aastase Grace Buddi kadumisega seoses viimased 108 päeva veetnud, teda nähti viimati tema vanematekodus, West Fifteenth Street 406, 3. juunil 1928, läheb täna kohtuprotsessile kohtunike Alleni üldistungil kadunud tüdruku röövimise süüdistuses.
  • New York Times; 24. detsember 1930; EELARVESE NÕUSTAMISEL OTSUSTATUD JANITOR; Kohtumäärused C. E. paavsti vabastamise kohta pärast seda, kui kolm tunnistajat neljast eitavad, et ta on mees. TÜDRUKUTE EMA. Ütleb, et vangi naine, kes on ainus, kes räägib lugu, mis teda peegeldab, veenis teda. 60-aastane Charles E. Pope, endine üürimaja koristaja ja põllumees, kes süüdistati möödunud aasta septembris 10-aastase Grace Buddi röövimises kodust, mis asus Lääne-viieteistkümnendal tänaval 406 3. juunil 1928, mõisteti õigeks. Era pärastlõunal kohtunik Alleni üldistungitel.
  • New York Times; 26. märts 1931; Buddi tüdruku vend.
  • New York Times; 15. juuni 1934; TULEB BUDDIDA TÜDRUKUTE TÕENDAMISEKS; Ema lootused jälle kaduda kui piltlikult öeldes noor naine identifitseerib ennast. POSTEERINUD. Politseisse pöördub, kui ta leiab, et teda on tunnistatud tapmisohvriks. Eile õhtul lõppes proua Delia Buddi jaoks lootus, et tema tütar, kes on kadunud kuueaastaselt, leitakse ajalehefoto kaudu, kuna ta koristas õhtusöögi nõud oma kõrgeima korruse korteris West West 24-ndal tänaval.
  • New York Times; 14. detsember 1934; Buduaari tüdruku surnukeha leitud; Tapetud maalikunstniku poolt 1928. aastal; Slayer, lõksus pärast perekonnale kirjade saatmist, tunnistab röövitud last, 10. viib tee Westchesteri haua juurde. Buduaari tüdruku surnukeha leitud; Tapetud maalikunstniku poolt 1928. aastal; Pärast perekonnale kirja saatmist lõksus tapetud laps tunnistab röövitud last, 10. viib tee Westchesteri haua juurde. Eile õhtul lahendati kümneaastase Grace Buddi kadumise müsteerium kuus aastat tagasi.
  • New York Times; 15. detsember 1934, laupäev; Politsei püüab seostada budist tüdruku tapja 3 muu kuriteoga; Kalad küsitleti O'Connori, Collingi ja Gaffney juhtumitel. Ta eitab osa neist. Westchester proovib vangi üleviimist sellesse maakonda praegu ootel. Lapse luustik on maandamata. Politsei proovib siduda tapja 3 kuriteoga. Eile kuulutati eile välja 65-aastane majamaalija Albert H. Fish, kes tunnistas, et ta röövis ja tappis Grace Buddi 1928. aastal. Seejärel antakse ta eile teada Westlachesteri maakonnas mõrvasüüdistuse esitamiseks. .
  • New York Times; 15. detsember 1934; Ex-naine muretu.
  • New York Times; 16. detsember 1934; Ex-naine kahtleb oma mõistuses.
  • New York Times; 17. detsember 1934; KALASTIKUDE KOHT GAFFNEY kuriteos; Töötanud 7 bloki piires, kui poiss kadus, kuid ta väidab, et ta ei tea ühtegi juhtumit. LAPSED TAADAD TEMA. Armu Buddi tapjat kahtlustatakse mitmetes teistes punktides. Tüdrukute hambaarsti pole veel leitud. Eelmisel nädalal 1928. aastal Grace Buddi röövimises ja mõrvas tunnistanud maja maalikunstnik Albert H. Fish on paigutatud naabruskonna seitsmesse kvartali, kust 1927. aasta veebruaris kadus 4-aastane Brooklyni poiss William Gaffney, detektiivid teatasid eile.
  • New York Times; 20. detsember 1934; NAISE ABI LÕPP EELARVE JÄTKAMISEKS; Kalade kirjade saaja pani föderaalmehed jälgi, mis viis nende tuvastamiseni. Eile välja töötatud Grace Buddi röövija ja mõrvari kohusetäitja Albert H. Fish langes postkontorite poolt tema jaoks netivõrku, kui linnapolitsei astus eelmisel reedel üles ja vallutas ta.
  • New York Times; 26. detsember 1934, kolmapäev; Laste tapja pen-taotluse lükkas Jailers tagasi.
  • New York Times; 27. detsember 1934, neljapäev; Midagi pole õpitud ühendama budistlikku kahtlusalust Nassau tapmisega.
  • New York Times; 28. detsember 1934, reede; Kahel välismaalasel on teada, et budistlikul tapjal on mingeid kõrvalekaldeid. White Plains, New York; 27. detsember 1934. Kaks välismaalast teatasid täna Westchesteri maakonna ringkonnaprokurörile Walter A. Ferrisele, et 64-aastane Albert Fish, keda peetakse Grace Buddi mõrva eest maakonna vanglas, on seaduslikult mõistlik.
  • New York Times; 8. jaanuar 1935; Armu Buddi tunnustatud tapja advokaat palub luua komisjoni. White Plains, New York, 7. jaanuar 1935. 64-aastane kerge mandaadiga majamaalija Albert Fish tunnistas täna Riigikohtus, et ta ei olnud meeletuse tõttu süüdi esimese astme mõrvasüüdistuses, süüdistades teda Grace'i tapmises. Buduaar New Yorgi Greenburghi linnas kuus aastat tagasi. Tüdruk oli 10-aastane.
  • Washington Post; 8. jaanuar 1935; Kalade avaldused, mis pole süüdi Buddytüdruku mõrvas.
  • New York Times; 24. veebruar 1935; Üksik Slaying näitas. Anatomistid ei leia ühtegi teist, kes oleks armu Buddiga tapetud.
  • New York Times; 13. märts 1935; White Plains, New York; 12. märts 1935; 10-aastase Grace Buddi vanemad nimetasid Albert Kala täna meheks, keda nad nägid koos oma lapsega päeval, mil ta kadus. Kala on siin tüdruku mõrva pärast kohtuprotsessis.
  • Washington Post; 16. märts 1935; White Plains, New York, 15. märts 1935. 10-aastase Grace Buddi julmas tapmises süüdistatava Albert Howard Fishi kahvatusinisest silmast tilkusid pisarad, kuna tema tütar proua Gertrude de Marco aitas kaitses katsed talle sadistlikku maniakki tõestada, lagunesid ja vannutasid täna tunnistaja stendil.
  • New York Times; 26. märts 1935;Fishi on karistatud; Tunnistab uusi kuritegusid; Skaristuseks surmanuhtlus.
  • Surm elektritoolis fikseeritud 29. aprillil 1935. Muudetakse tühistamise kohtuotsusele keeldutud. White Plains, New York, 25. märts 1935. Kuna Albert H. Fish mõisteti surma Sing Singi elektritoolis, paljastasid Westchesteri võimud täna, et ta tunnistas riigi erinevates osades üles mitmeid muid kuritegusid.
  • New York Times; 17. jaanuar 1936; Albert Fish, 65, maksab karistuse Sing Singil. Bronx neeger on ka surma pandud. Ossining, New York, 16. jaanuar 1936. Manhattanil East East 12th Street 55 asuvas 65-aastasel Albert Fishil, 6-ndal Grace Buddil mõrvatud majakujundaja, kes ründas teda 1928. aastal Westchesteri talumajas, suri ta täna õhtul. elektritoolil Sing Singi vanglas.
  • Albert Fish (19. mai 1870 Washington DC - 16. jaanuar 1936 Sing Sing Prison)
  • Ta sündis Washingtonis, Maine'is Kennebec Co ettevõttes Randall Fish (1795-1875) ja tema abikaasa Ellen (1838-) Iirimaal. Tema isa Randall oli 1870. aasta rahvaloendusel väetisetootja. Randall oli Bolton Fishi poeg
  • suri 25. juulil 1814 Lundy laja lahingus, Niagara juga, Ontario, Kanada
  • Tema sündides oli Hamilton, nagu teda kutsuti, noorim neljast lapsest: Walter, Annie ja Edwin olid tema vanemad õed ja vennad.
  • Randall Fish suri Hamiltoni elu alguses, 1875. aastal Washingtonis, ja tema ema ei suutnud väidetavalt mõni aasta Hamiltoni eest hoolitseda ja pani ta lastekodusse, viies hiljem ta tagasi välja. See on huvitav lugu, sest Randall Fish oli korraga üsna jõukas. Tema loo seda osa tuleb veel uurida. (Will Johnson)
  • Albert Fish tunnistas pärast vahistamist üles kümneid kuritegusid, millest igaüks oli rohkem kui viimane.
  • 1934. aasta novembris saatis Albert Fish kirja naisele, keda ta oli kutsunud kuus aastat varem.
  • „Lugupeetud proua Budd,… 3. juunil 1928 kutsusin teid 406 W. 15 St. ja tõin teile potijuustu ja maasikaid. Meil oli lõuna. Grace istus mulle sülle ja suudles mind. Ma otsustasin teda süüa. "
  • Veider, kopsakas kiri, mille proua Delia Flanagan Budd tol külmal novembriõhtul kätte sai, algas jutuga hiina tekist, millel oli inimliha maitse. See lõppes tütre mõrva ahistava ja üksikasjaliku kirjeldusega.
  • Albert Fish, hall mees, on sündinud
Albert Fish Walking

Charles Hoff / NY-i päevauudiste arhiiv Getty Images kauduAlbert Fish oli kerge, habras mees, keda sageli kirjeldati kui halli näoga ja silmapaistmatut.


Hamilton Howard “Albert” Fishil oli palju nimesid: Brooklyni vampiir, Wysteria libahunt, hall mees.


Väike, vaikne ja vähenõudlik oli tal nägu, mis segunes rahvamassiga, ja eraelu, mis oleks isegi kõige paadunud kurjategijaid hirmutanud.


Lapsena vaevles Kala vaimuhaiguses - nagu ka mitmed tema pereliikmed. Tema vend oli varjupaigas, onul diagnoositi maania ja ema koges regulaarselt hallutsinatsioone.



Tema isa oli Kala sündimise ajal 75-aastane ja suri kaua lapsepõlves - jättes Kalad ebastabiilse pereelu halastuseks ja, kui nad ei saanud temast enam hoolitseda, riikliku lastekodu.


Just seal tabas teda kirg valu järele.

Orphanage

Brooklyni avalik raamatukogu, Brooklyni koguSt. Johannese poiste kodu, lastekodu, mis asub Albany avenüü ja Püha Markuse avenüü juures, kus Albert Fish veetis suurema osa oma lapsepõlvest.


Lastekodu hooldajad peksid lapsi regulaarselt ja julgustasid lapsi vahel isegi üksteisele haiget tegema. Kuid samal ajal kui teised lapsed elasid valusate karistuste kartuses, ilmutas Kala neid.


Ta tuli valu nautima, seostades seda naudingu ja aja jooksul ka seksuaalse rahuldusega. Kui ema, jälle jalga lasknud ja taas rahaliselt isemajandav, eemaldas ta lastekodust ja viis ta tema juurde elama, jätkas Fish oma peksmise korraldamist.


1882. aastal alustas ta suhteid telegraafipoisiga, kes tutvustas talle urolagnia ja koprophagia seksuaalpraktikaid ehk inimjäätmete tarbimist.


Lõpuks viisid tema sadomasohistlikud kalduvused teda seksuaalse enesevigastamise kinnisideeni. Ta kinnistas nõelad regulaarselt kubemesse ja kõhtu ning ujutas ennast küüntega naastrehviga.


Oht teistele

Albert Fish Pelvis

Albert Fishi vaagna röntgenülesvõte, mis näitab 29 nõela, mis on manustatud piirkondadesse


Paratamatult muutus Albert Fish uudishimulikuks ka teiste valu pärast.


1910. aastal Delawareis maja maalijana töötades kohtus Fish Thomas Keddeniga. Kala ja Kedden alustasid sadomasohistlikku suhet, ehkki pole teada, kui suure osa sellest Kedden tegelikult nõustus.


Hilisemates afääri kirjeldustes vihjab Fish, et Kedden oli võib-olla intellektipuudega - kuigi Fishi muinasjuttudes oli alati keeruline fakte sortida ilukirjandusest.



Kümme päeva pärast nende esimest kohtumist meelitasid Kalad Keddeni ülesande täitmise tõttu mahajäetud talumajja - kui Kedden kohale jõudis, leidis ta end seestpoolt lukustatud.


Kahe nädala jooksul piinas Kala Keddenit. Lootustandev tapja rikkus teise mehe keha ja lõikas poole peenise ära. Siis, nii äkki kui ta oli kohale jõudnud, kadus Fish kadunuks, jättes Keddenile oma probleemide eest kümne dollarise arve.


1917. aastaks oli Kalal raskusi raske vaimse haiguse sümptomite varjamisega. Tema naine - naine, kelle ema oli talle tutvustanud - jättis ta ühe perekonna piiridele.


Tal hakkasid kuulmishallutsinatsioonid. Ühel hetkel tuletas ta meelde, et ta oli apostel Johannese juhiste järgi vaipa pakkinud.


Ja ta oli nüüd üksikvanem, vastutades üksi oma kuue lapse kasvatamise eest. Ehkki tema enda väitel ei kuritarvanud ta neid kunagi, kuritarvitas ta nende elu jooksul pidevalt teisi väikelapsi, enamasti poisse.


Kuid tema lapsed märkasid tema veidrat käitumist. Mitmetes mängudes, mida ta neile õpetas, oli kummalisi, sadomasohistlikke elemente.


Ka kaladel hakkas arenema kannibalismi kinnisidee. Inimkehade tarbimise eelkäijana hakkas ta sööma toorest liha - sööke, mida ta sageli kutsus oma lapsi jagama.


Albert Fish paneb toime mõrva

Grace Budd Murder House

Getty Images / BettmanMajas, kus Fish mõrvas Grace Buddi.


1919. aastaks oli tema kinnisidee piinamise ja kannibalismi järele pannud mõrva kaaluma. Ta hakkas otsima haavatavaid lapsi, nagu intellektipuudega orvud või kodutud mustanahalised lapsed - noored ei jälginud New Yorgi osariiki.


Ta väitis kohtuprotsessil ja hilisemates kirjutistes, et Jumal rääkis temaga, käskis tal piinata ja tarbida noori lapsi.


Ta pesi kuulutusi kohalikes paberites, mida panid välja pered, kes otsisid majapidamistöid, või noored mehed, kes otsivad ise tööd.



Just ühe sellise kuulutuse kaudu leidis ta noore armu Buddi.


Grace polnud alati Albert Fishi eesmärk; just tema vanem vend oli see, kes ta oma vaatamisväärsused seadis.


Vend Edward Budd otsis tööd talus või maal - sellepärast pani ta välja reklaami, millega Kalad kokku puutusid. Kala plaanis Edwardit “palgata” ja viia teda oma maamajja, et teda piinata.


Nii kutsusid Kalad valenime all Frank Howard oma Buduaari perekonda nende Manhattani kodus.


Ta väitis, et tal on mõned põllutööde seadused, mis vajasid tegemist, ja ta otsis abi maja ümber. Kas Edward oli huvitatud?


Edward kaldus võtma tööd silmapaistmatu, halli näoga härrasmehe juurest.


Kuid äkki kala huvi muutus. Samal ajal kui Edward oma pakkumise üle järele mõtles, märkas Fish oma vanemate taga seisvat noort tüdrukut: 10-aastast Grace'i.


Tal oli uus plaan ja ta ei raisanud aega.


Arutades oma fiktiivset talu ja kujuteldavat tööd, mille Edward ette võtaks, mainis Fish juhuslikult, et ta oli linnas, et külastada õetütart ja osaleda tema sünnipäeval. Kas väike Grace tahaks temaga ühineda?


Vähese väljanägemisega võõras Albert Fish veenis Deliat ja Albert Budd laskma tal oma tütre kaasa võtta õetütre sünnipäevapeole.


Nad ei näinud teda enam kunagi.


Mis juhtus Budi armu saamisega?

Grace Budd Crime Scene

NY Daily News Archive / Getty ImagesMeditsiiniline eksamineerija dr Amos O. Squire hoiab tapetud Grace Buddi luid pärast seda, kui võmmid kaevasid jubedad säilmed mahajäetud majja Westchester Hillsis. Grace röövis ja mõrvas Albert Fish.


Kala viis oma pühapäeval kõige paremini riietatud Grace'i oma maja ülemisse ossa, samasugusesse, mida ta oli kavatsenud kasutada oma venna piinamiskambrina.


Delia Buddrile saadetud kirja kohaselt peitis kala koos oma ülestunnistusega ülakorruse magamistoas - alasti, et mitte riietele verd sattuda -, kui Grace korjas õuelt metslilli.



Siis helistas ta naisele. Kui naine tema silmist karjus, haaras ta naise enne, kui ta põgeneda suutis.


Kui tema õudne kiri luges: “Esiteks riisusin ta alasti. Kuidas ta lõi, hammustas ja kraapis. Ma lämbusin ta surnuks, siis lõikasin ta väikesteks tükkideks, et saaksin liha oma tubadesse viia, süüa teha ja süüa ... Kogu ta keha söömiseks kulus mul 9 päeva. ”


Kiri, mis oli selgelt ette nähtud paanika tekitamiseks Buduaari kodus, tõestas Albert Fishi kukkumist.


Paber, millele ta oli kirja kirjutanud, oli New Yorgi erajuhi heatahtliku ühingu kirjatarvete tükk. Politsei küsis firmalt järelepärimisi ja leidis, et paberi oli ettevõtte majahoidja maha jätnud toakeses, kus ta oli viibinud.


Samas toakeses rentis koht nimega Albert Fish. Saanud teada, et Fish sarnanes tugevalt Grace Buddi röövija Frank Howardiga, pani politsei vestluse.


Nende üllatuseks tunnistas Fish hetkega, astudes praktiliselt iseenda kohale, et paljastada täpsed üksikasjad selle kohta, mida ta oli Grace Buddile - nagu ka kümnetele teistele lastele - teinud.


Kuid lõpuks suudeti tema ohvriteks tõestada vaid kolm last (sealhulgas Grace).


Albert Kala teised hirmutavad kuriteod

Grace Buddi mõrv oli Kala kuritegudest kõige kurikuulsam. Kuid pärast arreteerimist olid temaga seotud veel kaks mõrva. Pole üllatav, et nad on sama õudsed.


Kuritegevuse muuseumi andmetel arvatakse, et 4-aastase Billy Gaffney nimelise poisi mõrva eest vastutab Albert Fish. Billy oli kadunud, mängides koos naabriga Brooklynis 11. veebruaril 1927. See laps teatas hiljem politseile, et “rinnakas mees” võttis Billy.


3-aastane poiss kirjeldas seda “märjukest” kui saledat, hallide juuste ja hallide vuntsidega eakat meest. Alguses ei võtnud võmmid last tõsiselt. Kui nad aga kogu naabruses vihjeteta läbi otsisid, mõistsid nad lõpuks, et ta on röövitud. Teda ei nähtud enam kunagi.


Kuid pärast Kalali arreteerimist astus Brooklyni vankriliinil autojuht, et tuvastada teda kui “närvilist vana meest”, keda ta nägi samal päeval, kui Billy oli kadunud. Ilmselt üritas vanamees vankris käru kõrval istuda väikest poissi, kes nuttis tema ema järele. Seejärel lohistas mees väikese poisi kärult ära.


Kala, kes on Billy röövimises ja mõrvas tunnistatud süüdi:


Võtsin tööriistad, ühe tubli üheksa sabaga saba. Kodu tehtud. Lühike käepide. Lõika üks mu vööd pooleks, lõika need pooled kuueks ribaks, umbes 8 tolli pikkuseks. Piitsutasin ta paljalt, kuni veri jalast jooksis. Ma lõikasin tal kõrvad - nina -, lõikasin ta suu kõrvast ära. Silitas välja. Ta oli siis surnud. Torkasin noa ta kõhtu, hoidsin suu tema keha külge ja jõin verd.


Ehkki keegi ei suutnud kunagi Billy säilmeid leida, suutsid inimesed kalade kolmanda kinnitatud ohvri surnukeha suhteliselt kiiresti üles leida.


1924. aastal kadus noor poiss nimega Francis McDonnell, mängides koos oma venna ja sõpruskonnaga Stateni saarel. Tema surnukeha leiti metsast varsti pärast seda. Teda olid kägistanud tema enda sukkpüksid.


Vahetult enne Albert Fishi surma tunnistas ta, et on see, kes meelitas Franciscuse metsa, ründas ja kägistas teda hiljem. Ta tunnistas, et oli valmis poisi lahti harutama - kuid arvas, et kuulis kedagi lähenemas ja põgenes sündmuskohalt.


Albert Fish hukatakse lõpuks

Albert Fish Confession

Getty Images / Bettman

Väidetavalt naeratas Albert Fish oma kuritegudes tunnistades.


Tema kohtuprotsess näitas selgelt, et Fish oli hull - kuid žürii leidis ühe liikme sõnul, et Fish tuleks igal juhul hukata, ja ta tunnistati mõistlikuks ja süüdi. Elektritool oleks tema saatus.


1936. aasta jaanuaris, vahetult enne tema hukamist, lubati tal kirjutada seeriaid oma kuritegude kohta, et anda üle juhtumiga tegelevatele ajakirjanikele.


Tema advokaat vaatas märkmeid ühe korra ja keeldus neid üle andmast.


"Ma ei näita seda kunagi kellelegi," ütles ta. "See oli kõige räpasem roppuste jada, mida ma kunagi lugenud olen."


Kommentaare ei ole: