Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotograafia žanrid

Raportide fotograafia Fotograafia žanrid Selle suuna eripära fotograafias on see, et peamine osa reporteri niši on hõivatud professionaalide...

teisipäev, 18. jaanuar 2022

Jaapani mütoloogia

Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige.
aapan - riik, mis on täis saladusi.Aastaid on isoleeritud välismaailmaga, ja see isolatsioonist loonud ainulaadse kultuuri.Ilmekaim näide - rikas Jaapani mütoloogia.


Religioon Jaapani


Vaatamata pikki sajandeid isoleerimise Euroopa ja teiste riikide Nippon (Jaapani helistada oma kodumaad) üllatav erinevaid religioosseid õpetusi.Nende hulgas on ülekaalus Shinto, mis professes rohkem kui 80% elanikkonnast.Teise koha tähtsus on budism, mis jõudis Jaapanisse naaberriigi Hiina.Seal on riigi esindajad Konfutsianism kristlus, Zen budism, islam.


Fookuses religioon Nippon - sünkretism, kui valdav enamik elanikest tunnistada mitu religioonid.Seda peetakse tavapärane ja on hea näide sallivuse ja tolerantsuse Jaapani.

Shinto - kuidas jumalad


rikas Jaapani mütoloogia juured on Shintoism - peamine religioon Jaapan.See põhineb jumalikustamine loodusnähtused.Vana Jaapani uskunud, et iga objekt on vaimne olemus.Seetõttu Shinto - jumalateenistuse erinevate jumaluste ja kanged surnud.See religioon sisaldab totemism, maagia, usk imejõudu amulette, talismane ja rituaalid.



tugevasti mõjutanud budism, Shintoism olnud.See põhimõte on näidatud peamised religioon Jaapan - elada harmoonias ja ühtsuses maailma.Vastavalt uskumused jaapani maailma - on keskkond, kus inimesed kõrvuti vaimude ja jumaluste.


Shinto omadus on see, et puuduvad ranged piirid mõisted nagu hea ja kurja vahel.Reiting on hagi, mis seab eesmärgiks inimesed.Kui ta austab vanemaid väidab ta, sõbralikke suhteid teiste võimeline kaastunde ja hooldus, ta on hea mees.Evil on arusaam Jaapani - see on isekus, viha, sallimatust, rikkudes sotsiaalse korra.Kuna Shinto ole absoluutne hea ja kurja, on võimalik neid eristada vaid mees ise.Selleks peab ta hästi elada harmoonias keskkonnaga, puhastades keha ja vaimu.

Jaapani mütoloogia: jumalad ja kangelased


Nippon on suur panteoni jumalused.Nagu teistes religioonides, neil on iidse päritolu ja müüdid neist on seotud loomise taeva ja maa, päike, inimese ja teiste elusolendite.

Jaapani mütoloogia, jumalad, kelle nimed on väga pikk, kirjeldab sündmusi, mis toimusid pärast maailma loomisest ja ajastu jumalused perioodi alguse valitsemisaeg nende järeltulijad - keisrid.Samal ajal raami üritust ei ole nimetatud.

esimene müüdid, nagu tavaliselt, rääkida maailma loomisest.Esiteks, kõik kaos, mis kunagi oli jagatud Takama-hara kuid Akitsusima ja saartel.Hakkas ilmuma teisi jumalusi.Siis tuli jumalik paar, vennad ja õed, kehastab tahes nähtuste olemust.

kõige olulisemad iidse Jaapani olid Izanagit ja Izanami.See jumalik paar abielu, kus oli palju uusi saari ja Kami (jumalik olendid).Jaapani mütoloogia eeskujul need kaks jumalate näitab väga selgelt Shinto idee surma ja elu.Izanami haigestus ja suri pärast sündi jumal tule.Pärast tema surma läks ta maa pimeduse Yomi (Jaapani versioon allilma), millest ei ole tagasiteed.Aga Izanagit ei leppida tema surma ja tema abikaasa läks, et saada teda tagasi ülemisse maailma elu.Leitud teda kohutav riik, ta põgenes riigist pimeduses, ja see blokeeris sissepääsu.Izanami oli maruvihane alates teo kes loobus oma abikaasa ja lubas, et päev võtab elu tuhanded inimesed.Müüt ütleb, et kõik surelikud ja jumalad ei ole erandiks.Seega mõttetu püüda tagasi surnud.



järgmised jutud räägivad, kuidas naasnud Yomi Izanagit pesta roppus kogu riiki külastada Darkness.Siit riideid, ehteid ja tilka vett voolab kehast Jumala sündisid uued kami.Põhilised neist ja kõige austusväärne Jaapani - Amaterasu, päikese jumalanna.

Jaapani mütoloogia hakkama ei saanud lood väga kangelased inimeste arv.Üks neist - legendaarne Kintaro.Ta oli poeg samurai ja laps omas enneolematu võimu.Tema ema andis talle kirve ja aitas ta testseadmed puude langetamisel.Lõbustas end murdis kivid.Kintaro oli lahke ja sõbrunes loomi ja linde.Ta on õppinud, kuidas nendega rääkida nende keeles.Kui üks vasallid Prince Sakata nägi Kintaro üks insult kirves langetatud puu ja kutsus teda teenima oma isanda.Poisi ema oli väga õnnelik, sest see oli ainus viis saada samurai.Esimene võitlus kangelane teenistuses prints oli hävitada monster-inimsööja.


müüt Fisherman ja kilpkonn


Teine huvitav tegelane müüdid Jaapan - noor kalur Urashima Taro.Kui ta päästis kilpkonn, mis osutus tütar valitseja mered.Tänuks noormees kutsuti veealuse lossi.Paar päeva hiljem ta tahtis koju minna.In lahkuminek, printsess andis talle kasti ja küsis kunagi avada.On maa kalur teada, et 700 aastat on möödunud ja loksutada avas kasti.Et murda välja oma suitsu koheselt vanaks Urashima Thoreau, ja ta suri.


Legend of Momotaro Momotaro


või Peach poiss - kuulus kangelane traditsiooniliste Jaapani müüdid, mis jutustavad lugu selle tekkimise alates tohutu virsiku ja lõpetades nende deemonid saare Onigasima.

Ebatavaline tähemärki


palju huvitavaid ja ebatavalisi täis Jaapani mütoloogia.Olles mänginud suurt rolli selles.Nendeks bakemono ja Yokai.Laias laastus nn koletised ja kummitusi.See on live ja üleloomulikud olendid, mis võib ajutiselt muuta oma kuju.Tavaliselt on need olendid, või teeselda, et mehed, või võtta kohutav välimus.Näiteks noppera-Bo - näota koletis.Päeva jooksul ta ilmub inimese kujul, kuid öösel näed, et selle asemel, et tema nägu lilla palli.


Loomad Jaapani mütoloogia samuti olema üleloomulikke võimeid.Nad on omamoodi Youkai ja bakemono: kährikud (Tanuki), mägrad (mujina).

Tanuki - loomad, tuues õnne ja jõukust.Nad on suured fännid pärast, ja kaotanud viis negatiivne varjund.Mujina - tüüpiline libahunt ja eksitab inimesi.

Aga kõige kuulsam rebane Jaapani mütoloogia või kitsune.Neil on maagiline volitused ja tarkust, saab ümber võrgutav naised ja mehed.Suur mõju pildi kitsune oli Hiina uskumuste, kus rebane on läbiräägitav.Nende peamine funktsioon - olemasolu üheksa sabad.See olend saab karusnaha hõbedane või valge ja annab enneolematu ülevaate.Liigid kitsune palju ja seal hulgas mitte ainult salakaval ja paha, aga hea rebane.


draakon Jaapani mütoloogia ei ole ka aeg-ajalt, ja see võib olla ka tingitud üleloomulikke olendeid.He - üks peategelaste Ida religioon sellistes riikides nagu Jaapan, Hiina ja Korea.Välimusega, lihtne kindlaks teha, kui konkreetne draakon.Näiteks Jaapani kolm varbad oma käpad.


Vosmigolovy Yamata ei Orochi - üks kuulsamaid Shinto.Tal on tohutu võim deemonid.Iga tema pea sümboliseeris kurja reetmine, viha, kadedus, ahnus ja hävitamine.Jumal Susanoo, paguluses taevastest väljad võimalik võita kohutav lohe.

Jaapani mütoloogia: deemonid ja vaimud


keskmes Shinto on usk jumalikustamine loodusnähtused ja et iga objekt on üksus.Seega, koletised ja alkohol Jaapani mütoloogia on eriti mitmekesine ja palju.

Elanikud Jaapan on väga segane terminoloogia osas üleloomulikke olendeid.Nad kasutavad nimi ja obake Yokai.Nad võivad olla loomad, muuta nende välimust või alkohol, mis olid kord inimesed.

yūrei - kummitus surnud mees.See on klassikaline sellist parfüümi.Nende funktsioon - no jalad.On mõisted Jaapani yūrei ei ole seotud konkreetse koha.Enamik kõik nad armastavad mahajäetud majades ja templid, kus ootavad reisijad.Kui Youkai võib olla lahke mees, kummitus - jube tähemärki müüte ja muinasjutte.


Parfüümid - see ei ole veel kõik, mida võib üllatada Jaapani mütoloogia.Deemonid - teist tüüpi üleloomulikud olendid, kes mängivad suurt rolli selles.Nad nimetasid neid.See suur sarviline ja kihvadega humanoid olend punase nahaga, must või sinine.Relvastatud raud muskaati naelu, väga ohtlik.Neid on raske tappa - maharaiutud kehaosad kasvavad tagasi kohe.Nad on inimsööjad.


Lõbu Jaapani mütoloogia kunsti


Esimesed kirjalikud mälestised riigi tõusva päikese on kogumik müüdid.Rahvaluule Jaapani - on suur ait hirmutav lugusid yūrei, Youkai, deemonid ja teised tegelased.Bunraku nukuteater, kasutab sageli oma etendused traditsiooniliste müüte ja legende.

Tänapäeval tähemärki Jaapani mütoloogia ja folkloori on muutunud populaarseks jälle tänu kino- ja anime.

allikatest uurida mütoloogia Jaapan


suurim ja tuntuim on tsüklit müüte ja legende "Nihongi" ja "Kojiki".Nad olid koostatud peaaegu üheaegselt, XVIII sajandil, palvel valitsejad perekonnast Yamato.Osa müüt võib leida iidse jaapani luulet ja religioossed hümnid norito.

Kommentaare ei ole: