Kartulihaigus - tekitaja Bacileus Subtilis. Bakterid satuvad taignasse vilja, jahu, sidemete kaudu ja paljunevad kiiresti kui temperatuur on +35...40°C ja niiskus üle 40%; soojus +40°C.
Tekkepõhjused:
- bakterite suur hulk jahus
- hügieeninõuete eiramine küpsetamisel.
- vältimine: küpsetusaja pikendamine.
Leivahallitus - toimub jahtumise, viilutamise, pakendamise ajal.
Otsing sellest blogist
UUS!!!
Oligotseen
Blogi, mis räägib kõigest, mis on Leonhardile oluline ja/või huvitav. Kommenteerige, tellige, lugege, nautige ja õppige. Oligotseen on kro...
teisipäev, 26. veebruar 2019
Leiva haigused
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
-
Muusika astmed ei ole noodid. Astmete redel algab 1. astmest ja lõppeb 8. astmega. Kõikide helistike heliredel algab 1. astmest. Astmetel...
-
EESTI RAHVAKALENDRI PÜHAD: JAANUAR Talvine kalapüük Mootse talus . ERA, Foto 17846. Kolmekuningapäev (6. I) Nuudipäev (7. I)...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar