Otsing sellest blogist

UUS!!!

Fotolitograafia

Fotolitograafia  ehk  optiline litograafia  on  pooljuhttehnoloogia  protsess, kus kujutis kantakse alusmaterjali ehk  substraadi  pinnale. ...

laupäev, 9. märts 2019

Natsid ja Aaria rahvuse uurimine

Sakslased natsid uurisid Aaria rahvust, sest nad arvasid, et nad pärinevad aarialastest. Seda uuris Heinrich Himmler koos natsi teadlastega. See oli Heinrich Himmleri isiklik projekt. Uuringu tulemused näitasid, et sakslased ei pärine aarialastest, aga natsid vaikisid uuringu tulemuste kohta ja väitsid, et sakslased pärinevad aarialastest. Uuringuid tehti Wewelsburgi lossis.
Wewelsburg:
Wewelsburg (saksa hääldus: [ˈveːvl̩sbʊɐ̯k]) on renessansi loss, mis asub Wewelsburgi külas, mis on linnaosa Büren, Westphalia, Paderborni Landkreis'is, Nordrhein-Westfaleni kirdeosas. Lossil on kolmnurkne kujundus - kolm ümmargust tornit, mis on ühendatud massiliste seintega. Pärast 1934. aastat kasutas seda SS Heinrich Himmleri all ja seda tuleb laiendada kompleksiks, mis toimiks SS-i keskse kultuuri alana. tuntuks sai see 1930ndatel SS-i ordulinnusena. Linnuse valis SS-i jaoks välja SS-Brigadeführer Karl Maria Wiligut, Himmleri müstika ja maagia alane nõustaja, üks Ahnenerbe juhte. 
Pärast 1941. aastat töötati välja plaanid selle laiendamiseks niinimetatud "maailma keskuseks". 1950. aastal avati loss muuseumi- ja noortehotellina. (Noorte hostel on üks suurimaid Saksamaal.) Lossis on täna Paderborni vürstipiirkonna ja Wewelsburgi 1933–1945 mälestusmuuseumi ajalooline muuseum.
Seal lossi ülemisel korrusel asub must päike, mis oli natsi juhtidele nagu usund (Wewelsburgi grupp). Must päike on tänapäeval neonatsismi sümbol.
Ajalugu
tuntuks sai see 1930ndatel SS-i ordulinnusena. Linnuse valis SS-i jaoks välja SS-Brigadeführer Karl Maria Wiligut, Himmleri müstika ja maagia alane nõustaja, üks Ahnenerbe juhte. 
tuntuks sai see 1930ndatel SS-i ordulinnusena. Linnuse valis SS-i jaoks välja SS-Brigadeführer Karl Maria Wiligut, Himmleri müstika ja maagia alane nõustaja, üks Ahnenerbe juhte. 
Wewelsburgi lossist pidi sadadeks aastateks saama germaani ideoloogia keskus. SS-i projekti originaalplaan allkirjastatud Heinrich Himmleri ja arhitekt Hermann Bartelsi poolt 5. august 1940Selle SS-küla peatee pidi viima otse Põhjatorni juurde. Kogu küla oli planeeritud ilmakaarte järgi nii, et küla keskus oleks põhjas, SS-i kasarmud läänes. Edelasse pidid jääma SS-i eliidi villad. 1941. aasta plaanides võttis kogu küla projekt odakujulise vormi, mille tipuks oli Põhjatorn. 

Külast algas 2-kilomeetrine peatee,  mis viis kiirteele välja. Ka selle tee kuju pidi meenutama oda ja kuju andmiseks taheti mõlemale poole istutada 4-realised puude alleed, mis tee otsa juures kitsamaks läheksid. Lisaks  muidugi arvukad tänavad ja puiesteed ning huvitava arhitektuuriga täiendavad hooned. Plaani võeti ka Ülemkohtu saali rajamine (Saal des Hohen Gerichtes der SS), tammi ehitus elektrijaama jaoks ning otseühendus lennujaama. Arvati, et terve selle kompleksi valmimiseks kulub umbes 20 aastat. Kui Himmleri plaan oleks teoks saanud, oleks kogu selle kompleksi territooriumile ja lähedale jäävad külad ümberasustatud ja org plaaniti üleujutada. SS-i küla eelarve oli 250 miljonit riigimarka.

SS võimuladvik hoidis oma tegevusi selles lossis saladuskatte all. Isegi täna ei teata täpselt, mida nad seal tegid. Arvatakse, et nad kummardasid Musta Päikest, sest see oli nende kõige püham sümbol ja nende rituaalid olid seotud numbriga 12.  Kõige olulisem oli lossi Põhjatorn, sest see sümboliseeris maailma keskpunkti. Selles tornis oleva Obergruppenführersaali põrandal on ratas, mis helendab lillades toonides ja kujutab Musta Päikest, saalis on ka 12 sammast.

Musta Päikese mõte tuleneb õõne maakera ideest. Õõnes maakera on jõuallikas. Ilma sisemise päikeseta vili ei kasva ja inimesed ei jääks ellu. Mõned peavad haakristi musta päikese energia sümboliks.
Must Päike kui 12 kodaraga ratas, mis koosneb 12 Zil-ruunist. Zil ruun on Sig ruuni peegelpilt või vastand. Wiligut oli ainus ruunimüstik, kes seda ruuni oma kirjutistes mainis. Wiliguti jaoks oli Sig ruun loomingujõu märk. Selle kohaselt peab Zil ruun olema hävingu sümbol. Must Päike on seega hävingu sümbol. See loodi SS-i poolt Wewelsburgi linnuses põrandamosaiigina.
Kaasajal on Must Päike populaarne sümbol parempoolses rahvuslikus liikumises, kuna see on alternatiiv keelatud sümbolitele, millel on siiski otsene seos natsionaalsotsialismiga.
Peakambri all on krüpt, mille Himmler isiklikult kavandas. Arvatakse, et just siin toimusid nende intiimsemad tseremooniad. See krüpt valmis II maailmasõja käigus ja pidi saama maailma keskpuntiks. Pole teada, milleks seda krüpti kasutati, kuid ühe versiooni kohaselt oli see igavese tule asukoht mälestamaks SS-i kindraleid. Nende tuhaurnid oli plaanis asetada seina äärde. Nii oleks Hitler oma parimate sõdalastega saanud koos olla ka peale nende surma. Uuringud on aga näidanud, et seal pole gaasi ega muid kütuseid põletatud – puuduvad tahma jäljed. Aga alusel on midagi väga kuuma olnud ja seda erinevatel tasemetel. Oletatakse, et plasma, aga see pole kindlaks tehtud. Krüpti kuplialust sümboliseerib haakrist.

Krüpti idee võis Himmler saada 1742. aastal Hertfordshires, Roystoni külas Inglismaal tööliste poolt juhuslikult avastatud maa-alusest koopast. Seda peetakse templirüütlite pühakohaks ja arvatakse, et siin oli nende laoruum, kus nad hoidsid oma reliikviaid. Templirüütlid olid ise suured varandusekütid. Nad otsisid aardeid Jeruusalemmast ja mujalt maailmast. Himmler pidas võimalikuks, et nad leidsid Püha Graali ja seaduselaeka. Kui need asjad jõudsid Inglismaale, siis oli koobas täiuslik paik nende peitmiseks ja salajaste riituste pidamiseks. Selle koha juures on huvitav, kui sarnane see Wewelsburgi krüptiga on. Templirüütlite jaoks võis see olla nende Jeruusalemma templi koopia.  Ka Himmler tahtis kõik maailma reliikviad enda Wewelsburgi lossi tuua ja reliikviate leidmiseks ei hoidnud ta ekspeditsioonide korraldamise pealt kokku.


Põhjatorni ülemistele korrustele pidid tulema korruseid läbivad konverentsiruumid. 1941/42 talvel demonteeriti põhjatorni kuppel, ent saalide ehituseni ei jõutud.

SS-l oli mitmeid losse. Neid kutsuti ordensburgen' iteks. Tõlkes tähendab see ordulosse. Igal lossil oli SS-i ohvitseride treenimisel oma funktsioon. Ent see ordulinnus oli ordu peamine loss, kuhu võisid tulla vaid üksikud väljavalitud. 

Natsid kasutasid Wewelsburgi SS-i liikmete paremiku treenimiseks.

Umbes tosin kõrgema astme ohvitseri veetsid siin aega, korraldades iidsete põhjala jumalate austamiseks paganlikke riitusi. Oluline koht lossis oli ka suur söögilaud massiivse tammelauaga, mille ümber istusid 12 vanemat Gruppenführerit - see korraldus oli suuresti laenatud kuningas Arturi ümarlauast. Igal Himmleri siseringi kuuluval 12-l kõrgemal ohvitseril oli oma ruum, mis oli pühendatud mõnele aaria esiisale. Himmleri enda korter oli pühendatud sakside kuningale Heinrich I-le, kelle reinkarnatsooniks Himmler end pidas. Söögisaalis harrastati mitmesuguseid okultistlikke toiminguid. SS-is ei olnud kohta kristlusele ja organisatsiooni liikmeid julgustati kirikust lahti ütlema.

1936. aastal möödus 1000 aastat kuningas Heinrich I surmast. Selleks puhkus korraldas Himmler uhke tseremoonia Quedlinburgis, kuhu ta maetud on. Just teda pidas ta Saksamaa kui tuhandeaastase riigi ja Saksa rahva ühtsuse rajajaks.

Tol ajal moodi läinud ruunimärgid moodustasid elu erinevate vaatenurkade sümbolitena germaani usu rituaalse tuuma. Ruunid on vanade germaanlaste tähestik, mis tekkis esimestel sajanditel pKr väidetavalt ladina tähestiku eeskujul.
Sõna ruun on seotud sõnaga *runo (loits, saladus, sosin).Esimesed kindlad andmed ruunidest pärinevad umbes aastast 200 pKr. 
Uuspaganliku-esoteerilise ruuniteaduse loojad Saksamaal polnud “põhjamaise vana-aja” meistrid, vaid sakslust rõhutavad asjaarmastajatest uurijad. Nad õppisid ruune ja tahtsid mõista nende maagilisi jõude. Selle idee said nad samuti templirüütlitelt. Himmleri jaoks olid templirüütlid justkui tema uue religiooni modellid ja ta tahtis neid taasluua. Natsid pidasid nende ruunisümbolit müstiliseks keeleks, mida sai ilmutuste saamiseks kasutada ja maalisid neist pilte haakristiga ümber käe.

Terve Wewelsburg oli müstitsismi sümbol, kus nad oma arusaamade kohaselt püüdlesid täiusliku inimese poole, mitte ainult füüsilisel, vaid ka psühholoogilisel ja vaimsel tasandil. Nad uskusid, et erinevaid tehnikaid kasutades suudavad nad kasvatada kõrgema tasemega inimesi. Kõik Wewelsburgi lossis toimunud rituaalid pidid neile kinnitama sõjalisi, distsipliinile allutatuid ideid. Sõdurid pidid füüreri käsku täitma ilma, et nad ise oleksid midagi tundnud või mõelnud. Igaüks neist oli täiuslik aaria sõdalane. Himmler ise oli aktiivne okultist, kel oli sügav isiklik huvi Wewelsburgis toimuva vastu. Ta kasutas iga võimalust, et lossi külastada. Tihti sõitis ta siia kohale koos oma kindralitega.


Sõja lõpus käskis Himmler Wewelsburgi lossi õhku lasta, et liitlased ei jõuaks sealsete saladuste jälile. Ent käsu saanud meeskonnal oli liiga vähe lõhkeainet ja loss jäi alles. Kui Saksamaa alistus, rüüstasid lossi kohalikud elanikud. 
Sellest on tehtud ka arvutimäng: Wolfenstein (ja Wolfenstein 2)
Wewelsburgi loss ja muuseum on külastajatele avatud
http://www.wewelsburg.de/en/wewelsburg-1933-1945/einstieg.php

(http://unforgettablewar.blogspot.com/2017/04/wewelsburgi-loss.html?m=1)

Kommentaare ei ole: